Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2012
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 10 Mai 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Prefectul, un mister

• numirea noului prefect de Neamt este învãluitã în ceatã • lui Dan Constantin i-ar lipsi niste cursuri si se spune cã Daniela Soroceanu ar putea sã preia prerogativele prefectului • senatorul Chelaru nu a exclus varianta ca prefectul sã fie din alt judet • liderii USL vin la Piatra Neamt • la sefia CJAS ar putea ajunge pesedistul Daniel Chirilã, iar la Inspectoratul Scolar Viorel Stan, Grigorutã Oniciuc sau Gabriela Banu •

Încurcate sînt cãile politichiei nemtene, mai ales acum, cînd urmeazã sã fie numit un nou prefect de Neamt. Asa cum se stie, în urmã cu douã zile, premierul Victor Ponta i-a eliberat din functie pe toti prefectii si subprefectii din tarã, inclusiv de la Neamt. Asa cum ar fi si normal, USL Neamt trebuie sã gãsescã oameni care sã preia frîiele acestei institutii. Dacã în ceea ce priveste functia de subprefect lucururile sînt rezolvate, în sensul cã USL-ul a gãsit un înlocuitor în persoana Danielei Soroceanu, lucrurile sînt mult mai încurcate în cazul functiei de prefect. În ultimele douã zile au circulat tot felul de variante, cel mai vehiculat nume fiind cel al lui Dan Constantin. Surse din USL spun cã politicianul îsi doreste sã fie prefect, însã are o problemã, în sensul cã nu este înalt functionar public cu cursuri la zi. Fost subprefect în urmã cu mai bine de 2 ani, Dan Vasile Constantin ar avea calitatea de înalt functionar public, însã nu are cursurile necesare. El ar trebui sã dea niste examene care s-ar organiza o datã la douã luni. Asa stînd lucrurile, au apãrut imediat alte variante. Se vorbeste despre Dorinel Ursãrescu, Romicã Rotaru si Vlad Marcoci, adicã un penelist, un uneperist si un pesedist. Primii doi au negat cu înversunare zvonurile. Dorinel Ursãrescu spune cã este liberal din 1990 si cã nu-si va da demisia din partid pentru a deveni prefect, iar acest argument este hotãrîtor pentru el. La rîndul sãu, Vlad Marcoci a spus cã nu are cum sã devinã prefect, întrucît nu este înalt functionar public. Cît îl priveste pe Romicã Rotaru, este putin probabil cã USL-ul va accepta un prefect venit de la UNPR. Cei doi lideri ai USL Neamt nu au putut sã ofere clar nici o variantã pentru functia de prefect. Senatorul Ioan Chelaru declara cã încã nu s-a hotãrît nimic, însã nu a exclus sã avem la Neamt un prefect de import. Si, totusi, ar mai fi o variantã, respectiv ca Daniela Soroceanu sã preia si prerogativele prefectului o perioadã, timp în care Dan Constantin îsi va rezolva situatia cu documentele. Surse din interiorul USL spun cã existã într-adevãr o problemã, în sensul cã în partid nu existã persoane care sã întruneascã conditiile pentru a fi numiti în aceastã functie. Oricum, situatia se va clarifica în urmãtoarele zile, mai ales cã la Piatra Neamt urmeazã sã ajungã cei trei lideri ai USL. Sîmbãtã, începînd cu ora 14, în fata Casei de Culturã va avea loc lansarea canddiatilor USL la alegerile locale. La actiune vor participa Crin Antonescu si Daniel Constantin, de la PC, Victor Ponta urmînd sã ia o decizie în functie de programul pe care o sã-l aibã.

Secretarul de stat Stafie, eliberat din functie

Una dintre primele ordonante de urgentã emisã de Guvernul Ponta se referã la decizia pentru eliberarea lui Constantin Claudiu Stafie din functia de secretar de stat la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Acesta se va retrage în Piatra Neamt, municipiu în care a fost director al societãtii XData Soft, unitate care se ocupã de administrarea parcãrilor publice din oras. Nu se stie ora, dar azi va fi inaugurare la Prefectura Neamt. Jurista Daniela Soroceanu se va muta cu serviciul la Institutia Prefectului, în baza unei hotãrîri de Guvern care va apãrea azi. Ea îi va lua locul subprefectului Vasile Sendrea, care ieri semna ultimele documente oficiale aferente functiei de secund al Prefecturii. „Plec din Prefecturã, asa, poate un usor regret cã mã despart de un loc de muncã, dar stiam cã va veni si acest moment. M-am interesat la MAI, sã vãd dacã mai pot semna documente si mi s-a spus cã pînã apare hotãrîre de Guvern, pe 10 iunie, privind înlocuirea mea cu Dana Soroceanu, îmi exercit functia de subprefect. Nu stiu dacã mi se va oferi posibilitatea de a functiona în altã parte sau ce voi face dupã ce nu voi mai veni la Prefecturã“, a declarat Vasile Sendrea, care desi rãmîne fãrã activitate în administratie, îsi va pãstra calitatea de înalt functionar public.

Sînge tînãr la Casa de Asigurãri?

Si Casa de Asigurãri de Sãnãtate este una dintre institutiile ale cãror sefi stau cu bagajele la usã în asteptarea schimbãrilor. Desi au existat mai multe zvonuri care acreditau ideea cã sefia ar putea fi preluatã de medici cu experientã, acestea s-au infirmat în mare parte. Ultimul zvon aratã cã presedintia Casei ar putea ajunge în mîna unui tînãr pesedist, Daniel Chirilã, secretar general al organizatiei PSD Neamt. Tînãrul politician, în vîrstã de 37 de ani, a lucrat în sistemul public de stat, ocupîndu-se de proiecte europene. Interes din partea unor candidati stîrneste si Inspectoratul Scolar, institutie la a cãrei conducere se vorbeste cã va veni fostul adjunct Viorel Stan, desi se vehiculeazã si nume precum Grigorutã Oniciuc sau Gabriela Banu, si ei fosti adjuncti. De asemenea nu este exclus sã fie eliberati din functii si alti nemteni care în ultimii ani au fost „detasati“ la Bucuresti. Sînt pomenite numele lui Gabriel Muraru, director la Compania Sãrii, dar si cel al lui Sorin Brumã care lucreazã la Departamentul Investitii din cadrul Ministerului Educatiei.

Articol afisat de 4229 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, M. VASILACHE, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective