Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2012
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 28 Mai 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Candidatii USL, lansati de Ponta si Antonescu

Candidatii USL, lansati de Ponta si Antonescu

• aproximativ 2.000 de nemteni au participat, sîmbãtã, la întîlnirea cu liderii Uniunii Social Liberale, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin • cu aceastã ocazie au fost lansati oficial în cursa electoralã candidatii USL Neamt la alegerile din 10 iunie •
„USL dominã toate sondajele de opinie, USL va cîstiga zdrobitor aceste alegeri în toatã tara si alegerile parlamentare“, a declarat Crin Antonescu • „Neamtul nu poate rãmîne în afara României, o insulã mafiotã, o insulã feudalã cînd toatã tara se schimbã“, a precizat Victor Ponta •

Peste 2.000 de membri si simpatizanti au fost prezenti sîmbãtã, 26 mai, în fata Casei de Culturã din Piatra Neamt, unde a avut loc lansarea candidatilor USL pentru alegerile locale. La eveniment au participat copresedintii USL, primul-ministru Victor Ponta, presedintele PNL, Crin Antonescu, presedintele PC, Daniel Constantin si primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, dar si liderii locali ai aliantei. Pe scenã, alãturi de greii USL au urcat si candidatii la primãriile din judet. Coordonatorul manifestãrii, senatorul Ioan Chelaru, a fost cel care a lansat primul mesajul cãtre nemteni, cerîndu-le acestora ca pe 10 iunie sã voteze cu candidatii USL. „Din pãcate, în ultimii patru ani, acest judet a încãput pe mîna baronilor locali si nu mai reusim sau s-ar pãrea cã nu mai reuseam sã-l scoatem din gheara lor. Pe 10 iunie sã dãm primul semn cã si aici la Neamt lucurile merg spre normal, cã oamenii nu cred numai în bani, în furt, în mitã. Cine munceste trebuie sã cîstige si sã trãiascã civilizat“, a declarat senatorul Chelaru.

„Avem candidati care au demonstrat cã au capacitatea de a absorbi fonduri europene“

Dorin Ursãrescu, presedintele filialei PNL Neamt, le-a multumit tuturor celor care nu au cedat presiunilor PDL si au rãmas fideli propriilor partide. „ÃŽmpreunã putem face posibil ca ideea de Uniune Social Liberalã sã nu rãmînã o formã fãrã fond, ci sã fie o realitate de care toti românii îsi leagã sperantele în dreptate si pentru o viatã normalã. Vreau sã le multumesc tuturor social-democratilor, liberalilor si conservatorilor care au rãmas social-democrati, liberali si conservatori. Stiu cã nu a fost usor. Dacã puterea portocalie a fost ticãloasã si a fãcut atîtea nedreptãti în toatã România, în Neamt a fost de-a dreptul cinicã. Pentru cã ati rãmas alãturi de culoarea partidelor voastre vã felicit si sînteti în sufletul nostru. Vreau sã le multumesc românilor care au stat în piete la peste -20 de grade si au luptat pentru drepturile lor încãlcate de o putere care nu dãdea doi bani pe români. Acei oameni sînt eroi si au fãcut posibil sã vorbim la trecut de PDL si sã ne gîndim cu speranta la un nou început si la viitor”, a declarat liberalul Ursãrescu.

„Avem convingerea cã pe 10 iunie vom învinge“

Vasile Pruteanu, candidatul USL la presedintia Consiliului Judetean, le-a multumit oaspetilor cã au rãspuns invitatiei de a veni în Neamt: „Prezenta dvs. la Piatra Neamt, în Neamt, este o dovadã clarã cã ne veti spijini în realizarea proiectelor pe care le-am propus atît la nivel de Consiliu Judetean si la primãriile judetului. Avem candidati la primãrii oameni cu experientã, cu verticalitate, care au demonstrat în perioada 2008-2012, capacitatea de a absorbi fonduri europene. La nivelul Consiliului Judetean am accesat fonduri europene în valoare de peste 200 de milioane de euro, care se regãsesc în judet în amenajarea centrelor de asistentã socialã, centrelor pentru educatie incluzivã, în canalizare si apã la nivelul majoritãtii localitãtilor. Ne propunem amenajarea a douã parcuri industriale, unul la Piatra si la Roman. Trebuie sã oferim tinerilor, locuitorilor din Neamt posibilitatea de a munci. Vom promova în continuare zona Tîrgu Neamt cu Cetatea Neamt, pe care am reabilitat-o printr-un program european în valoare de 3 milioane de euro, iar în doi ani de la finalizarea proiectului peste 250.000 de turisti au vizitat orasul si judetul. Vom pune în valoare Cheile Bicazului, statiunea Durãu si zona Roman – unde vom reconstrui Cetatea Romanului si vom pune în valoare Arhiepiscopia. Sînt lucuri pe care le putem realiza si am speranta cã prezenta dvs. aici, la Piatra Neamt, este o dovadã vie cã USL prezintã forta politicã cea mai puternicã la nivel de tarã. Avem convingerea cã pe 10 iunie vom învinge“.

„Vã multumesc si vã felicit pentru curajul si tãria cu care ati rezistat“

Copresedintele USL, Crin Antonescu, le-a multumit si i-a felicitat pe reprezentantii PNL, PSD si PC. „Vã multumesc si felicit pentru curajul si tãria cu care ati rezistat. Le multumesc primarilor nostri, multumesc liderilor din Neamt, tuturor celor care au rezistat într-unul dintre cele mai crunte locuri ale stãpînirii portocalii din România, anume Piatra Neamt si judetul Neamt. USL dominã toate sondajele de opinie, USL va cîstiga zdrobitor aceste alegeri în toatã tara si alegerile parlamentare. Liberali, Victor Ponta este prim-ministrul vostru. Social-democrati, ministrii liberali sînt ministri vostri pentru cã de fapt Victor Ponta, ministrii lui, Daniel Constantin, noi toti lucrãm pentru România. Noi am eliberat Palatul Victoria, dumneavoastrã, prin vot, pe 10 iunie, trebuie sã eliberati Piatra Neamt si Neamtul. Mergeti, asa cum eu o fac, alãturi de experienta, competenta si omenia lui Vasile Pruteanu, de tineretea, dezinvoltura si energia lui Cãtãlin Drãgusanu. Aveti încredere în voi si nu uitati cele trei litere ce ne dau putere acum si pentru anii urmãtori: USL“, si-a încheiat discursul liderul liberal.
Victor Ponta s-a lansat într-un atac dur la adresa actualei puteri din Neamt si le-a amintit celor prezenti cã Neamtul trebuie sã se schimbe: „Aveti o bãtãlie cumplitã, vã bateti cu un sistem mafiot care a prins rãdãcini. Neamtul nu poate rãmîne în afara României, o insulã mafiotã, o insulã feudalã cînd toatã România se schimbã“.

Victor Ponta: „Nu tin în brate pe nimeni“

La conferinta de presã care a urmat întîlnirii publice, premierul Ponta a reamintit de controalele pe care Ministerul de Finante urmeazã sã le facã la mai multe consilii judetene si primãrii din tarã ca urmare a fondurilor acordate de Guvernul Ungureanu. „Din cele 1.600 de localitãti si consilii judetene care au primit bani de la Guvernul Mihai Rãzvan Ungureanu, 800 în mod direct au primit bani ilegal, pentru cã nu aveau nici o datorie si nici un program european de cofinantat. Cealaltã jumãtate avea arierate, dar Ministerul de Finante va verifica sãptãmîna viitoare sã vadã dacã banii au fost folositi pentru datorii sau au fost folositi pentru campanie electoralã. Sînt cîteva judete în care PDL-ul a construit un sistem mafiot feudal. Vrem sã arãtãm cã acest sistem mafiot va înceta. Este bãtãlia cea mai grea, forte mafiote pe deoparte si forte democratice de cealaltã parte. Nu este vorba de bãtãlii ideologice si prezenta noastrã aici aratã cã sîntem hotãrîti sã eliberãm si judetele astea“, a declarat Victor Ponta. Premierul a reamintit de alegerile din Colegiul 6, spunînd cã au fost functionari publici care s-au implicat în campania electoralã si încã nu au fost sanctionati.
Cît priveste guvernarea USL si numirea diversilor sefi, premierul a precizat cã nu va tine în brate pe nimeni care greseste. Victor Ponta a recunoscut cã nu are cum sã punã în functii numai îngeri, dar cã cel care va gresi va fi dat a douã zi afarã. Iar la plecarea celui prins cu mîta-n sac vor fi sesizate si autoritãtile, politie, parchet etc. Staff-ul USL a plecat de la Piatra Neamt spre Tîrgu Neamt, unde în prezenta simpatizantilor i-a lansat pe candidatii USL de aici la alegerile locale. Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin le-au spus tîrgnemtenilor prezenti sã mizeze pe Daniel Vasile Harpa, candidatul la Primãria Tîrgu Neamt si pe echipa USL. „Mã simt într-un fel vinovat, pentru cã am avut aici, din 2000, un primar care era la PSD atunci si care ne-a trãdat. Dar nu sînt supãrat pe el pentru cã ne-a trãdat pe noi, pe cei din PSD. Sînt foarte supãrat pentru cã v-a trãdat pe dumneavoastrã, cei care ati avut încredere în el si pentru asta trebuie sã plece din functia de primar! Si vreau sã stiti cã v-a trãdat pentru interesul lui, pentru buzunarul lui si pentru cei care i-au fost alãturi în acesti ani“, a declarat Ponta la Tîrgu Neamt.

Articol afisat de 1239 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective