Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2012
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Iunie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

O cãrutã de acte de adus la Fisc

Contribuabilii nemteni trebuie sã depunã la Fisc, pe parcursul lunii iunie 2012, mai multe documente. Este vorba de termene pentru mai multe obligatii fiscale, de la depuneri de declaratii si formulare pînã la plãti de impozite. Declaratia privind anularea înregistrãrii în scopuri de tva se depune pînã pe 10 iunie de persoanele impozabile, înregistrate în scop de tva, care nu au depãsit plafonul de scutire si care doresc sã fie scoase din evidenta persoanelor înregistrate în scop de tva. Situatia livrãrilor de tigarete pentru luna mai, trebuie adusã pînã pe 15 iunie de antrepozitarii autorizati, operatorii înregistrati si importatorii autorizati de astfel de produse.
Tot pînã pe 15 iunie se depune situatia centralizatoare privind achizitiile de produse accizabile si livrãrile de produse finite rezultate în luna mai. Obligatia revine firmelor care detin autorizatie de utilizator final. Mai este nevoie si de situatia cu privire la produsele accizabile pentru luna mai. Aceasta va fi depusã pînã la jumãtatea lunii de antrepozitarii autorizati pentru productie si pentru depozitare produse accizabile. La aceeasi datã este asteptatã si situatia livrãrilor de tigarete pentru luna trecutã, dar si situatia centralizatoare privind achizitiile/utilizãrile de produse accizabile si livrãrile de produse finite. La jumãtatea lunii este scadenta si pentru evidenta achizitionãrii, utilizãrii si returnãrii marcajelor pentru luna mai, precum si pentru situatia cu privire la produsele accizabile pentru luna anterioarã. Impozitul retinut la sursã în luna mai se plãteste pînã pe 25 iunie de cãtre cei care realizeazã venituri din drepturi de proprietate intelectualã, cei cu conventii civile, sau expertii judiciari si expertii contabili. Tot pînã pe 25 se fac plãti anticipate privind impozitul pe venit pentru trimestrul II din acest an. Obligatia revine celor care realizeazã venituri din activitãti independente, cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia veniturilor din arendare, precum si venituri din activitãti agricole. Mai este nevoie de declaratia privind obligatiile de platã la bugetul de stat, declaratia privind obligatiile de platã a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, declaratia privind veniturile sub formã de salarii din strãinãtate obtinute de români, sau decontul de tva si decontul special de tva.

Articol afisat de 1553 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective