Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2012
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Iunie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

1.000 de nemteni tratati în centrele de permanentã

• cei mai multi pacienti au ajuns la centrele din Roman • medicii din Roznov sînt si ei aglomerati lunã de lunã

Cadrele medicale de la centrele de primitre a urgentelor din judet au început sã simtã avantajele înfiintãrii centrelor de permanentã, fiind usor mai relaxati, numãrul pacientilpr fiind în scãdere. Statisticile întocmite de Directia de Sãnãtate aratã cã de la o lunã la alta numãrul nemtenilor care solicitã consultatii la centrele de permanentã este în crestere, fapt care bucurã autoritãtile deoarece degreveazã astfel spitalele si reduc presiunea asupra Ambulantei. „O parte dintre cei care ajungeau la Urgentã pe timp de noapte sau în weekend nu veneau pentru probleme foarte grave, dar oamenii nu aveau alternativa. Atunci fie veneau la spital, fie chemau Ambulanta si astfel apelau la cadrele medicale. Deschiderea centrelor de permanentã a fost beneficã si pentru pacienti, dar si pentru cadrele medicale din serviciile de urgentã. Primii au primit consultatii la ei acasã, gratuit si mai repede decît ar fi fost la spitale, iar doctorii au fost mai putin aglomerati. Ne-am dori sã mai deschidem cîteva centre, în special în zona Bicaz si pe Valea Muntelui si am convingerea cã pînã la urmã vom rezolva si problema aceasta“, a declarat medicul Dan Morenciu, directorul DSP Neamt.
Statisticile întocmite pentru luna mai aratã cã mai bine de 1.000 de persoane s-au tratat sau au primi consultatii în aceste centre de permanentã. Din cei 1.038 de oameni care au ajuns aici, 35 au fost sugari mai mici de un an, iar 201 au fost copii de pînã în 14 ani.
Cei mai multi pacienti au ales sã fie consultati în centrele din Roman, cele mai des vizitate fiind cele din zona Anton Pann si Dragos Vodã. La primul s-au prezentat pentru consultatii si tratamente 283 de persoane, iar la cel de-al doilea 216. Cel de-al treilea centru de permanentã din Roman a fost mai putin solicitat, avînd doar 44 de pacienti. Medicii de la centrul de permanentã Roznov a consultat 233 de persoane, avînd mare trecere la locuitorii din zonã încã de la deschiderea din februarie. Si la Tãmãseni adresabilitatea a fost destul de mare, medicii consultînd 171 de persoane în luna mai. Si centrul din Piatra Neamt a fost destul de solicitat, desi a fost deschis abia la jumãtatea lunii mai, 91 de pietreni au ales sã vinã aici pentru consultatii si tratamente.
Dacã la finele lunii trecute în judet existau 6 centre de permanentã, în primele zile din iunie au mai fost deschise încã douã în Piatra Neamt. Din pãcate, desi se tot promitea deschiderea unui la Bicaz de ceva vreme, nici acum nu s-a reusit acest lucru, administratia localã miscîndu-se mai lent acolo.

Articol afisat de 1246 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective