Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2012
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Iunie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bolnavii spitalului, pãziti de 4 miliarde

• atît a cheltuit unitatea sanitarã în 2011 pe serviciile de pazã • în 2010 s-au redus numãrul posturilor de pazã si au apãrut numeroase probleme •

Pacientii internati la Spitalul Judetean Neamt ar fi trebuit sã se simtã mai în sigurantã anul trecut deoarece unitatea sanitarã a cheltuit sume semnificative pentru securitatea lor.
Cel mai mare spital al judetului s-a conformat zilele trecute cerintelor Ministerului Sãnãtãtii de a fi mai transparent si si-a publicat bugetul pe anul în curs, dar si cheltuielile fãcute pe parcursul anului trecut, lucru care nu s-a mai întîmplat de vreo doi ani. Printre cheltuielile fãcute de Spitalul Judetean anul trecut s-au numãrat si cele cu paza si protectia angajatilor, dar si a pacientilor. Astfel unitatea a plãtit peste 4 miliarde de lei vechi unei firme specializate în astfel de servicii, deoarece studiile au arãtat cã este mai ieftinã aceastã variantã decît asigurarea pazei cu personal propriu.
„ÃŽn 2010 s-au fãcut economii si au fost reduse posturile de pazã ceea ce a dus într-adevãr la cheltuieli putin mai mici dar a creat destul de multe probleme. Anul trecut însã s-a ajuns la concluzia cã securitatea bolnavilor, dar si a cadrelor medicale este foarte importantã motiv pentru care au fost asigurate mai multe posturi de pazã în toate punctele cheie ale spitalului. Astfel, în acest moment avem 6-7 posturi de pazã, în Ambulatoriul de Specialitate, la Pediatrie, la UPU, la poartã, în curte prin servicii de patrulare etc. Numai la Psihiatrie asigurãm paza cu personalul nostru, fiind obligati în acest sens de Ministerul Sãnãtãtii, dat fiind specificul acestui domeniu medicalã'ã', a precizat medicul Lucian Ciobotaru, managerul SJU Neamt.
În anul 2009 unitatea sanitarã plãtise servicii de pazã în valoare de 3,9 miliarde pentru ca apoi, în 2010, costurile cu astfel de servicii sã se reducã la mai putin de 3 miliarde, fapt care a lãsat sectii importante fãrã gardian. Din acest motiv, la Pediatrie a avut loc un incident ce se putea sfîrsi tragic. În februarie 2010, un medic si o asistentã din aceastã sectie au fost amenintate de un individ beat pulbere. Omul a intrat acolo pe la ora 5 dimineata si vroia neapãrat sã-si ia acasã concubina si copilul de doar 3 luni. Pentru cã medicii nu l-au lãsat sã se plimbe aiurea prin spital, tatãl turbulent a prins-o de pãr pe o asistentã si i-a pus cutitul la gît, iar pe doctorita care a sãrit în ajutorul colegei a îmbrîncit-o si izbit-o de un perete. Ca sã scape de bãrbatul turbat de alcool, cadrele medicale au chemat politia si au externat de urgentã copilul si pe mama acestuia. Pînã cînd au ajuns oamenii legii, tatãl recalcitrant plecase de mult, cu tot cu femeie si copil. Sefii unitãtii sanitare sperã ca astfel de incidente sã nu se mai petreacã vreodatã si tocmai de aceea au preferat sã aibã mai multe posturi de pazã care sã le asigure linistea angajatilor si a pacientilor.

Articol afisat de 1476 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective