Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2012
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Iunie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PREFECTUL, OM BOGAT

• prefectul Ilie Mitea detine douã apartamente si o casã în constructie • la începutul anului a vîndut douã terenuri pe care a luat peste jumãtate de milion de lei • Ilie Mitea are trei depozite bancare, în valutã, dar si un împrumut de care va scãpa în 2012 • împrumut substantial are si subprefectul Daniela Soroceanu • ea va scãpa de restuit bani la bancã peste douãzeci de ani •

Ilie Mitea, prefect al judetului Neamt de circa douã sãptãmîni este un om care are ceva la saltea. Saltele mai bine zis, avînd în vedere cã detine trei locuinte, dintre care una în constructie. Conform declaratiei de avere postatã pe site-ul institutiei pe care o conduce de circa o jumãtate de lunã, în anul 2000, prefectul Ilie Mitea a cumpãrat în Cisnãdie cinci hectare si jumãtate de teren agricol. Mai bine stã la capitolul clãdiri, pentru cã în Sibiu detine douã apartamente, unul cu o suprafatã de 166 metri pãtrati cumpãrat împreunã cu sotia sa în 1997, si unul de 102,5 metri pe care îl detine tot alãturi de nevastã, din 2005. În Cisnãdie, sotii Ilie si Iolanda Mitea au o casã în constructie. Prefectul este mai modest cînd e vorba de masini, pentru cã are un singur autoturism, un Opel din 2007, cumpãrat în leasing. Nu detine bunuri sub formã de metale pretioase, bijuterii, obiecte de artã si de cult, colectii de artã si numismaticã si nici obiecte care fac parte din patrimoniul cultural national sau universal, a cãror valoare însumatã sã depãseascã cinci mii de euro. Alte precizãri fãcute de Ilie Mitea în declaratia de avere se referã la bunurile mobile a cãror valoare depãseste trei mii de euro fiecare, si bunuri imobile, care au fost înstrãinate în ultimele 12 luni. La începutul acestui an, familia Mitea a vîndut un teren agricol cu 505.912 lei, si un altul, cu 20.000 de lei.

Are si depozite bancare

Reprezentantul Guvernului în judet are si trei depozite bancare, la aceeasi bancã. Toate au fost deschise anul acesta si sînt în valoare totalã de 36.463 de euro. Nu declarã cã ar fi împrumutat pe cineva cu banii proprii, dar a luat bani de la bancã pentru sine. Ilie Mitea a contractat un împrumut, în anul 2010, în valoare de 43.213,3 euro, împrumut de care va scãpa abia în 2021. În calitate de inspector guvernamental, functie avutã pînã la a fi nominalizat pentru sefia Prefecturii Neamt, Ilie Mitea a adus în casã 37.836 de lei, ceea ce înseamnã aproape treizeci de milioane de lei vechi pe lunã. Sotia sa, Iolanda Mitea, profesor de fizicã la Liceul Carol din Sibiu, a fost rãsplãtitã pentru prestatia la catedrã cu 26.335 de lei pe an, adicã putin peste douãzeci de milioane de lei pe lunã. Raportînd venitul ei la salariile din învãtãmînt, Iolanda Mitea este dascãl cu vechime si toate gradele didactice obtinute. Conform declaratiei de interese, prefectul Ilie Mitea nu este asociat sau actionar la societãti comerciale, companii etc. Nu este nici membru în organele de conducere, administrare si control ale societãtilor comerciale, ale regiilor autonome sau ale companiilor nationale. Sub propria semnãturã a declarat cã nu are contracte, inclusiv cele de asistentã juridicã, consultant si civil, obtinute sau aflate în derulare.
El a declarat în cadrul primei conferinte de presã pe care a sustinut-o cã a muncit cinstit pentru tot ceea ce a adunat în viata sa.

Subprefectul Soroceanu se încadreazã în limitele normalului

Mult subtiatã este situatia financiarã si materialã a subprefectului Daniela Soroceanu. Ea nu are terenuri, singurele avutii materiale fiind un apartament proprietate, cumpãrat în 1995, împreunã cu sotul ei. Locuinta este situatã în Piatra Neamt si are o suprafatã de 79,89 metri pãtrati. Din partea sotului, familia Danielei Soroceanu are o mostenire de trei optimi dintr-un apartament de 49 de metri pãtrati, care se gãseste tot în Piatra Neamt. Subprefectul de Neamt are un autoturism Ford Focus, fabricat în 2001 si cumpãrat cu contract de vînzare - cumpãrare. Nu are bijuterii si alte bunuri a cãror valoare însumatã sã depãseascã suma de cinci mii de euro. Anul trecut, sotii Soroceanu au înstrãinat un Opel Astra care a fost avariat, cu patru sute de euro si pe care au primit despãgubiri de 5.100 de euro. Adjuncta Prefecturii nu are conturi la bãnci sau alte active producãtoare de venituri nete, care însumate sã depãseascã cinci mii de euro. Stã însã bine la capitolul datorii, pentru cã din 2010 si pînã în 2032 are de restituit 34.000 de euro la o bancã, iar anul trecut au luat, pentru o perioadã de sapte ani, alti 13.000 de lei. În ultimul an fiscal, Daniela Soroceanu a luat, în calitate de consilier juridic la Compartimentul control al Casei de Asigurãri de Sãnãtate Neamt, suma de 27.987 de lei. Sotul, profesor la patru unitãti de învãtãmînt si redactor la o publicatie, a adus în familie 11.000 de lei. Cei doi fii ai sotilor Soroceanu au contribuit si ei la bugetul familiei cu 1.008 lei, banii de la alocatii pe perioada ultimul an fiscal.

Articol afisat de 1862 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective