Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2012
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 14 Iulie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nemtenii spun NU demiterii presedintelui Traian Bãsescu

Nemtenii spun NU demiterii presedintelui Traian Bãsescu

• sute de nemteni au participat, ieri searã, la mitingul organizat în fata Teatrului Tineretului, pentru a-l sustine pe presedintele Traian Bãsescu • au fost afisate pancarte cu mesaje anti guvernamentale si s-au strigat lozinci împotriva premierului Victor Ponta • cei care au urcat pe scenã au lansat mesaje pro-Bãsescu si au explicat celor prezenti situatia delicatã în care se aflã tara din cauza politicii actualei puteri •

Sute de nemteni au rãspuns prezent liderilor Opozitiei si au participat, ieri searã, începînd cu ora 18, în fata Teatrului Tineretului din Piatra Neamt, la un miting de sustinere a presedintelui Traian Bãsescu. Cu mic cu mare, oamenii s-au adunat în fata teatrului pentru a-si declara atasamentul si sustinerea fatã de Traian Bãsescu si pentru a trimite un mesaj negativ actualei guvernãri. „Ponta furã libertatea“, „Spuneti nu imposturii, spuneti nu manipulãrii“, „Nu plagiati si Constitutia“, „256 au votat pentru Nãstase“, „Jos dictatura“, „Jos comunistii“ sînt doar cîteva dintre mesajele afisate de sustinãtorii presedintelui Traian Bãsescu.

„Institutiile europene si mass-media internationalã au avut o reactie durã la evenimentele petrecute în România“

ÃŽn uralele celor prezenti, pe scenã au urcat senatorul Toader Mocanu, deputatul Marius Neculai, viceprimarul Dragos Chitic, primarul de Tasca, Alexandru Drãgan, presedintele tinerilor democrat liberali, Adrian Nitã, dar si reprezentanti ai societãtii civile. Cu totii au lansat mesaje tãioase la adresa premierului Ponta si a partenerului sãu, Crin Antonescu. Cu totii au declarat cã ceea ce se întîmplã în acest moment în România reprezintã un atac la adresa democratiei, un atac la Constitutie. „Vin în fata dumneavoastrã în calitate de simplu cetãtean, tinînd în mînã aceastã carte sfîntã, legea fundamentalã a tãrii, Constitutia. ÃŽn ultimele zile, pe scena politicã din România s-au întîmplat lucruri de nedescris. Aceastã carte sfîntã a fost cãlcatã în picioare de cãtre actuala Putere, de cãtre USL. Sîntem aici pentru a apãra institutiile statului, statul de drept, democratia si libertãtile cetãtenesti. Fiecare are dreptul sã îsi exprime liber pãrerile si optiunile. Vãd în mîinile dumneavoastrã o serie întreagã de afise, cu diferite mesaje. Este un lucru extrem de important sã apãrãm democratia. Tot Constitutia este cea care spune foarte clar în ce conditii poate fi suspendat presedintele tãrii. Vã rog sã mã credeti cã Traian Bãsescu nu a încãlcat în nici un fel prevederile Constitutiei. Ceea ce au fãcut cei de la USL este un abuz, la care noi nu vom participa. Este nedrept! Institutiile europene si mass-media internationalã au avut o reactie durã la evenimentele petrecute în România. Vã chem sã fim uniti si sã urmãrim ce se va întîmpla de acum înainte. Pînã acum au fost o serie de fapte foarte grave, infractiuni, iar cei care au gresit trebuie sã dea seamã în fata legii“, a declarat senatorul Toader Mocanu.

„Domnule Victor Ponta, domnule Crin Antonescu, nu vã putem satisface orgoliile!“

Un mesaj la fel de dur a fost lansat si de presedintele tinerilor democrat liberali. Adrian Nitã a spus, printre altele, cã ne aflãm într-o situatie fãrã precedent: „Dragi nemteni, ne-am adunat astãzi (n.r. - ieri) pentru cã 256 de parlamentari au considerat cã trebuie sã ne mai trimitã o datã la referendum, desi am mai votat o datã pentru reducerea numãrului lor. De asta am ajuns aici, pentru cã nu ne-au respectat dorintele si au considerat cã pot sã facã orice atît cu Constitutia, cu legile si cu noi. Le spunem cã nu mai vrem sã fim maniplati. Acum 22 de ani, 1.400 de români au murit pentru libertate, pentru libera exprimare. Astãzi sîntem într-o situatie fãrã precedent. Cei de la USL vin sã ne învete cum ar trebui sã ne comportãm, cum ar trebui sã interpretãm Constitutia României. Domnule Victor Ponta, domnule Crin Antonescu, nu vã putem satisface orgoliile astea! Nu putem sã mergem la referendum ca sã ajungi tu, Crin Antonescu, presedinte. Un alt motiv pentru care care ne aflãm azi (n.r. - ieri) în numãr atît de mare aici este cã, la ultima confruntare cu electoratul, USL a promis cã o sã creascã salariile si pensiile din prima zi cînd va ajunge la putere. Au promis locuri de muncã, reducerea preturilor la alimentele de bazã. Nimic din toate acestea nu s-a întîmplat. Nu au realizat nimic, decît satisfacerea setei de putere. Au promis, iar cînd au ajuns la guvernare nu au dat dovadã decît de incompetentã. Au schimbat patru ministri la învãtãmînt si nici unul nu a fost bun. Este foarte important pentru noi sã le arãtãm acestor politicieni cã nu mai merge cu minciuna si cu impostura. Au reusit sã înfiinteze minim patru locuri de muncã: Grãjdan, ca sã-l scape pe Nãstase de puscãrie, Zgonea, Dragnea si Antonescu. Astea-s locurile de muncã înfiintate de USL. Sã nu cãdem în capcana lor. Acum îsi doresc sã organizeze referendum în 2-3 zile si cred cã vor sã-l întindã pînã în septembrie. Noi sîntem liberi, noi sîntem puterea în tara asta si nu ei“.

„Sîntem aici pentru a spune nu abuzului si nu luptei împotriva statului de drept“

Deputatul Marius Neculai a fãcut un apel cãtre nemteni sã lupte pentru apãrarea Constitutiei. „Vã multumesc cã sînteti prezenti pentru a sutine o cauzã în care credem cu adevãrat. Asa cum Steaua Nordului îi cãlãuzeste de mii de ani pe marinarii pãmîntului, pe mãrile învolburate pe drumul lor cãtre casã, tot asa aceastã carte micã, Constitutia României, în care credem cu totii, ar trebui sã ne cãlãuzeascã pe toti mii de ani de acum înainte pe drumul democratiei. Existã unii politiceni care cred cã sînt mai presus de Constiututie, iar noi va trebuie sã le reamintim cã sîntem cu totii egali si nu avem dreptul de a încãlca Constitutia României. Sînt politicieni care cred cã pot sã ne manipuleze si sã ne facã sã le urmãm un exemplu pe care nu ni-l dorim. Dragi nemteni, sîntem aici pentru a lupta împreunã pentru ceea ce credem, în Constitutia României. Mai sîntem aici pentru a spune nu abuzului si nu luptei împotriva statului de drept. ÃŽmi doresc ca de azi înainte sã fim din ce în ce mai multi cei care vom iesi în stradã pentru a apãra democratia“, a declarat deputatul Marius Neculai.

Articol afisat de 2187 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(DANIEL MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective