Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2012
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Iulie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Frãtilã, mazilit de la sefia Casei

Frãtilã, mazilit de la sefia Casei

• CNAS l-a revocat din functie pe Valericã Frãtilã • s-au schimbat si criteriilor de evaluare a sefilor caselor judetene • asta înseamnã cã se va organiza un nou concurs, dupã alte reguli • Daniel Chirilã, un nume vehiculat la CJAS Neamt nu exclude participarea la concurs: „Depinde de context“ •

Seful CJAS Neamt, Valericã Frãtilã, a fost revocat din functia de presedinte al Casei de Asigurãri de Sãnãtate, dar efectele acestui ordin vor intra în vigoare la încetarea concediului medical al acestuia. Ordinul prin care acesta a fost mazilit a ajuns la Piatra Neamt joi, 26 iulie, de la Casa Nationalã de Asigurãri de Sãnãtate. Pînã la revenirea acestuia la muncã, institutia va fi condusã în continuare de presedintele cu delegatie, medicul Magda Spînoiu. Acest ordin vine la doar o zi dupã publicarea în Monitorul Oficial al unui ordin al CNAS prin care s-au modificat criteriile de evaluare ale performantelor manageriale ale sefilor de case de asigurãri.
Pentru ca schimbãrile presedintilor sã nu fie considerate politice si sã aibã un substrat legal, astfel încît sã nu poatã fi contestate în instantã, asa cum s-a mai întîmplat în ultimii ani, CNAS a emis un ordin ce a fost publicat în Monitorul Oficial de pe data de 25 iulie. Prin acest ordin, 305/2012, s-a aprobat Metodologia privind organizarea concursului pentru ocuparea postului de director general al Casei Nationale de Asigurãri de Sãnãtate si a posturilor de presedinti-directori generali ai caselor de asigurãri de sãnãtate, în vederea îndeplinirii indicatorilor de performantã, încheierea contractelor de management si evaluarea activitãtii acestora.
Acest lucru înseamnã cã, la revenirea din concediu medical a presedintelui în functie, Valericã Frãtilã, el va trebui sã se prezinte la un nou concurs dacã va dori sã rãmînã în continuare sef, deoarece vechea functie fusese obtinutã tot la concurs, dar dupã alte criterii.
Se pare cã Frãtilã nu va reveni la muncã nici luni, 30 iulie, deoarece are concediu medical si sãptãmîna viitoare. Pentru a-si putea pãstra postul de presedinte el va fi nevoit cel mai probabil sã schimbe partidul în care se aflã momentan, PDL, si sã treacã la USL. Cel mai bine l-ar aranja revenirea în Partidul Conservator, unde a fost presedinte al filialei judetene înainte de a trece la PDL. Lucrurile se vor clarifica sãptãmîna viitoare, rezultatul referendumului de duminicã putînd avea un rol esential. Pe de altã parte, numirea la sefia Casei Neamt a pesedistului Daniel Chirilã, asa cum se vehiculeazã, pare tot mai putin probabilã, deoarece unul dintre noile criterii de evaluare a performantelor viitorilor presedinti prevede cã acestia trebuie sã aibã minimum 3 ani vechime în activitãti de management sanitar. Alte conditii obligatorii stabilite prin ordin pentru candidatii la sefiile caselor sînt studiile de lungã duratã cu diplomã de licentã, cursuri de perfectionare sau masterate ori doctorate în management sanitar, vechime în specialitate minimum 5 ani si 3 ani de management sanitar, asa cum am mai arãtat. Cu aceste conditii sau poate cu altele, Daniel Chirilã nu exclude participarea la concurs. „Depinde de context“, a declarat acesta.

Articol afisat de 1780 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective