Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2012
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 August 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fierbe judetul!

• astãzi sînt anuntate temperaturi si de peste 38 de grade • judetul Neamt se aflã sub cod portocaliu pînã mîine searã • canicula se mai domoleste începînd de miercuri • chiar si cu ceva rãcoare în a doua parte a sãptãmînii, primarii au fost atentionati sã fie atenti la ce se întîmplã în localitãtile lor •

Nemtenii vor avea parte de un început de sãptãmînã canicular, temperaturile urmînd sã depãseascã 38 de grade. Vom scãpa de caniculã la mijlocul sãptãmînii, cînd sînt asteptate averse de ploaie si o rãcire bruscã a vremii. Pentru astãzi, Administratia Nationalã de Meteorologie a transmis o avertizare de cod portocaliu, fenomenle vizate fiind val de cãldurã persistent si disconfort termic accentuat. Valul de cãldurã va persista în sud, centru si est, iar temperaturile maxime vor înregistra frecvent valori de 38-40 de grade, indicele temperaturã-umezealã (ITU) urmînd sã depãseascã pragul critic de 80 de unitãti al disconfortului termic. De caniculã vom scãpa miercuri, cînd temperatura aerului va marca o scãdere în toate regiunile. În Neamt, maxima prognozatã pentru ziua de miercuri este de 24 de grade si cer înnorat partial. Joi sînt asteptate averse de ploaie si temperaturi de 20 de grade. Vineri scenariul se va repeta cu mentiunea cã temperatura va scãdea pînã la 17 grade. Sîmbãtã, conform prognozei, vom avea în Neamt 13 grade si ploaie. Duminicã nu vom scãpa de ploaie, însã temperatura va creste cu douã grade.

Medicii în alertã din cauza caniculei

Cãldurile toride anuntate pentru începutul acestei sãptãmîni i-au pus în alertã si pe medici. Reprezentantii Directiei de Sãnãtate Publicã au cerut tuturor unitãtilor sanitare din judet sã fie pregãtite sã acorde îngrijiri medicale tuturor pacientilor care ar putea avea probleme din caniculei. De asemenea, Ambulanta Neamt este pregãtit sã intervinã pentru orice solicitare. Din pãcate, vremea extrem de caldã a dus la o crestere a numãrului de solicitãri, multe persoane lesinînd pe stradã de la cãldurã. „Din fericire, deocamdatã, nu avem decese cauzate de cãldurã si nici alte probleme grave de sãnãtate. Reamintim tuturor sã evite sã iasã afara la orele amiezii, iar atunci cînd o fac sã-si protejeze capul cu pãlãrii si sã poarte îmbrãcãminte deschisã la culoare. Trebuie avut mare grijã la bãtrîni si copii, care se pot deshidrata mult mai usor, iar bolnavii cronic sã-si ia medicatia cu sfintenie. ÃŽn judet existã 170 de puncte de prim-ajutor, acestea fiind constituite în farmacii. Oamenii pot intra aici sã se rãcoreascã putin, pot primi un pahar cu apã rece si, în caz de nevoie, pot primi si minime consultatii medicale de la personalul specializat“, declarat medicul Daniela Marcoci, directorul adjunct al DSP Neamt. Deja cãldurile de la finele sãptãmînii trecute, care s-au mentinut în Neamt în limite rezonabile, au dus la o crestere a numãrului de solicitãri la Ambulantã. ÃŽn weekend au fost nu mai putin de 460 de solicitãri. 38 dintre pacientii la care a ajuns Salvarea au cãzut din picioare, de cele mai multe ori cauza fiind temperaturile foarte mari.

Avertizarea, transmisã în tot judetul

Avertizarea meteorologicã de caniculã a fost transmisã de la Prefectura Neamt tuturor presedintilor comitetelor locale pentru situatii de urgentã, în spetã primarilor sau viceprimarilor, care vor fi obligati sã ia o serie de mãsuri. Printre altele, este vorba de instituirea serviciului de permanentã la primãrii, informarea populatiei, institutiilor si operatorilor economici din zonã asupra regulilor pe care trebuie sã le respecte în perioadele de caniculã pentru atenuarea efectelor acesteia; afisarea avertizãrii în locuri publice; aplicarea mãsurilor de prevenire a riscurilor la persoanele vulnerabile, cu asigurarea nevoilor zilnice privind tratamentul, îngrijirea, alimentatia de bazã; atentionarea populatiei inclusiv prin amplasarea de mesaje de avertizare, asupra pericolului reprezentat de scãldatul în locuri neamenajate etc.

Articol afisat de 1504 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU; M. VASILACHE; S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective