Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2012
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 7 August 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

TCE 3 Brazi, sponsor al unui regal hipic

• originar din Neamt, cãlãretul Radu Ilioi, legitimat acum la CSM Sibiu, a plecat acasã cu Trofeul TCE 3 Brazi, dar si cu locul 2, cîstigat cu alt cal • podiumul trofeului a fost completat de un alt pietrean, Ionut Ursache, acum la Bacãu • echipa campioanã nationalã în 2012 a fost Morisena Timis, care si-a adjudecat si Trofeul „Virgil Bãrbuceanu“ •

Baza Hipicã „Col. Virgil Bãrbuceanu“ a gãzduit sãptãmîna trecutã, în perioada 2-5 august un puternic concurs de sãrituri peste obstacole, care a adunat la start crema României în acest domeniu. Asta pentru cã erau în joc mai multe premii, în special titlul national pe echipe, disputat între cinci cluburi prezente la Piatra Neamt. De asemenea, atractive au fost premiile si punctele puse în joc la Trofeul „TCE 3 Brazi“ si Trofeul „Virgil Bãrbuceanu“. Echipa cîstigãtoare a campionatului national în 2012 a fost Morisena Timis. Spre surprinderea multora, se pare, însã cunoscãtorii fini ai acestui fenomen se asteptau ca Morisena sã fie o pretendentã serioasã la locul 1. „ÃŽl au acum acolo pe unul dintre cei mai buni antrenori din România, Sandu Bozan, iar munca si priceperea acestuia au fãcut din Morisena o echipã puternicã, dupã ce anterior fãcuse acelasi lucru cu CSM Sibiu“, a explicat Costache Lupu, presedintele comitetului de organizare a întrecerii. Sibienii, cu pietreanul Radu Ilioi în componentã, au terminat pe locul secund, în timp ce pe locul trei s-a clasat în acest an Felix Topescu Bucuresti, unde este legitimatã si una dintre nepoatele lui Gigi Becali, Alina Becali. Sub podium au terminat în 2012 Steaua Bucuresti si Regatul Cailor Giurgiu. Trebuie spus cã TCE 3 Brazi a fost sponsorul principal al competitiei, valoarea totalã a premiilor puse în joc si „acoperite“ de aceastã firmã fiind de 25.000 de lei.

Radu Ilioi, cu ambii cai pe podium

Radui Ilioi a fost vedeta concursului de la Piatra Neamt. Regulamentul i-a permis, iar el a concurat cu doi cai pentru Trofeul „TCE 3 Brazi“. A cîstigat întrceerea cu Brutus, în timp ce Anareno i-a adus locul 2 în clasament. Podiumul final a fost completat de un alt sportiv crescut la Piatra Neamt de regretatul Virgil Bãrbuceanu, Ionut Ursache, acum la Decebal Bacãu, care a luat premiu cu ajutorul lui Granini. Pe 4 a fost Alina Becali, pe 5 a terminat Norbert Schumann. „A cîstigat detasat Trofeul «TCE 3 Brazi». A fost de departe cel mai bun, dar nu mã asteptam la asa ceva. Anterior, cînd m-am gîndit la candidatii la locul întîi, am crezut cã va fi o luptã durã între Radu Ilioi, Norbert Schumann si Aurel Cojocariu. Era frumos, pentru spectacol ca totul sã fie mai strîns, însã Radu s-a prezentat excelent“, a precizat Costache Lupu. Spre surprinderea tuturor a fost rezultatul lui Ionut Ursache, clasat, cum am amintiti deja, al treilea. „A avut ambitie, a vrut mult sã fie acolo sus si i-a iesit. M-am bucurat mult pentru el si pentru parcursul sãu“, a completat Costache Lupu.

„Bãrbuceanu s-ar fi bucurat de «copiii» sãi“

Zilele petrecute la Piatra Neamt au avut si un moment special. Pentru cã s-a ajuns la opt ani de la trecerea în nefiintã a regretatului antrenor Virgil Bãrbuceanu. Sîmbãtã, înaintea Trofeului TCE 3 Brazi, delegatiile prezente s-au adunat în jurul mormîntului lui Virgil Bãrbuceanu. A fost o slujbã de pomenire la care au asistat multi dintre fostii sãi elevi, dintre antrenorii cu care s-a duelat pe plan national si dintre reprezentantii Federatiei Ecvestre Române. Costache Lupu a perceput cu ocazia reuniunii hipice si un „rãzboi al orgoliilor“ între sportivi de generatii diferite crescuti la Piatra Neamt de Virgil Bãrbuceanu. „Cred cã Virgil Bãrbuceanu s-ar fi bucurat de «copiii» sãi. Se bat acum pentru întîietate în România, ceea ce este mare lucru. Pe de o parte sînt Radu Ilioi si Aurel Cojocariu, iar pe de altã parte Ionut Ursache si Florin Lates. Primii dominã acest sport de ani buni în România, iar ceilalti vor sã le cale pe urme. Si au sanse, asta e important, cã se anuntã sportivi de mare performantã“, a explicat Costache Lupu.

Concurs cu grad ridicat de dificultate pentru amatori si juniori

Un alt fapt îmbucurãtor este cã cei mai mici si mai noi dintre sportivii legitimati încep sã emitã pretentii. Li se oferã tot mai des competitii cu grad tot mai mare de dificultate, iar ei rãspund cu brio cerintelor concursurilor. Si vor sã fie tot mai buni, vor sã „ridice capul“ si sã fie tot mai des pe podium pentru ca în timp sã urce în ierarhii. Juniorii sînt tot mai bine pregãtiti, amatorii sînt interesati ca acest sport sã nu aibã pentru ei taine foarte mult timp de aici înainte. „Pentru nivelul hipismului în România nu putem decît sã ne bucurãm. Ei vin în preajma celor mari si învatã concurs de concurs cîte ceva. ÃŽncepe sã le placã sã fie între cei mai buni, iar asta nu poate avea decît un efect benefic pentru viitor. Se înregistreazã un progres impresionant pentru multi dintre ei. Consider cã trebuie sã avem grijã mare cum îi crestem si cum îi antrenãm pentru a conta si pe plan international“, este de pãrere Costache Lupu. Per total, concursul s-a bucurat de liniste. Atitudinea competitorilor a fost de fair-play total, fapt care a bucurat organizatorii. N-au existat certuri, discutii inutile, contestatii sau compromisuri din partea arbitrilor, asa cã totul a decurs normal si civilizat. „Nu pot decît sã le multumesc tuturor celor implicati pentru felul în care s-au achitat de sarcini. Sponsorii ne-au ajutat pentru a avea totul la dispozitie, oamenii s-au implicat, iar oaspetii au plecat acasã cu zîmbetul pe buze în ceea ce ne priveste. Acesta este marele nostru cîstig, dar mai ales al oamenilor din tribune. Au fost multi la concursuri. Au aplaudat sportivii, iar asta a contat pentru cei mai tineri. Si pentru cei mai în vîrstã, pentru cã au avut cui sã dedice prestatiile lor“, a încheiat Costache Lupu. Urmãtorul concurs ce va fi gãzduit de Baza Hipicã „Col. Virgil Bãrbuceanu“ va fi în luna septembrie, cînd iubitorii sportului cãlare vor avea de vãzut probe în cadrul unei etape din Cupa Mondialã de sãrituri peste obstacole.

Articol afisat de 1469 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective