Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2012
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 August 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Elicopter pentru stins incendiile

• aparatul de zbor va fi achizitionat de cãtre consiliile judetene din Moldova si va interveni în toatã regiunea

Judetul Neamt si celelalte din regiunea Moldovei vor achizitiona în perioada urmãtoare un elicopter cu care sã se intervinã în cazul incediilor. Aparatul de zbor va fi achizitionat cu fonduri de la bugetele judetelor. Decizia privind aceastã investitie a fost luatã la finele sãptãmînii trecute, în cadrul unei întîlniri de lucru a prefectului de Neamt cu ministrul Mircea Dusa si sefii structurilor MAI din 8 judete. Discutiile s-au purtat vineri, la sediul Prefecturii Bacãu, unde au fost programate douã sedinte tehnice. Tematica primei întruniri s-a axat pe problemele comune, precum si pe cele punctuale din judetele moldovene: grindina, seceta, incendiile si canicula, care au afectat în acest an zona Moldovei. „S-au propus mai multe solutii pentru depãsirea acestei perioade dificile: forãri de puturi de mare adîncime pentru aprovizionarea populatiei din zonele unde accesul la apã potabilã este îngreunat de lipsa precipitatiilor, scãderea nivelelor la barajele de pe rîurile Jijia si Prut pentru a se asigura un debit corespunzãtor pentru irigatii si achizitionarea în comun de cãtre consiliile judetene din Moldova a unui elicopter folosit în stingerea incendiilor, care sã permitã interventii eficiente în zonele montane în cazul unor focuri deschise. De asemenea, s-au dezbãtut probleme ale fiecãrui judet dintre care cele mai frecvente au fost cele legate de functionarea centralelor termice din sistemul centralizat din municipiile resedintã de judet“, a declarat prefectul de Neamt, Ilie Haralambie Mitea. Cea de-a doua sedintã a avut loc la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bacãu, unde au avut discutii cu comandantii din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor si s-au dezbãtut chestiuni specifice legate de problemele întîlnite în cadrul activitãtii acestor structuri. Ministru Mircea Dusa a anuntat cã în sedinta de Guvern din data de 23 august s-au luat decizii de deblocare a unor fonduri pentru achitarea datoriilor pe care structurile MAI le au cãtre Institutul de Medicinã Legalã si pentru reînfiintarea posturilor de politie de la nivelul comunelor.
Ministrul a mai anuntat cã structurile Ministerului Administratiei si Internelor continuã colaborarea cu primarii în procesul de actualizare a listelor electorale permanente si urmeazã sã demareze procesul de organizare a alegerilor parlamentare din acest an, care sînt preconizate sã se desfãsoare pe data de 2 decembrie. „Aceaste sedinte au fost binevenite, mai ales în contextul fenomenelor meteorologice periculoase, grindina, seceta, incendiile si canicula care au afectat în acest an zona Moldovei. ÃŽn cadrul întîlnirii au avut loc discutii constructive care au dus la identificarea unor solutii punctuale pentru problemele ridicate de mine si de colegii mei din judetele Moldovei“, a mai declarat prefectul Ilie Mitea.

Articol afisat de 1253 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective