Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2012
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 August 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
MINUNE DUMNEZEIASCÃ ÎN APELE CANALULUI

MINUNE DUMNEZEIASCÃ ÎN APELE CANALULUI

• o familie din Tarcãu a scãpat ca prin minune cu viatã dintr-un accident rutier • autoturismul în care se aflau cele trei persoane a aterizat în canalul hidro de la Stejaru • soferul a reusit sã-si salveze bãiatul în vîrstã de 7 ani, în timp ce un participant la trafic a oprit si a scos-o pe femeie din apele reci ale Bistritei • politistii au constatat cã vinovat de producerea accidentului a fost conducãtorul auto care s-a angajat într-o depãsire neregulamentarã • „Numai o minune Dumnezeiascã a fãcut ca toti sã scape teferi“, au declarat martorii la eveniment •

Un cumplit accident rutier, ale cãrui urmãri puteau fi deosebit de grave, s-a petrecut ieri dupã amiazã, pe DN 15, în zona canalului de aductiune a rîului Bistrita, situat pe raza satului Stejaru. O manevrã gresitã, iar un autoturism de teren, marca Fiat Doblo înmatriculat NT 66 EYY, a aterizat în apele repezi ale canalului. Printr-o minune, toti cei trei ocupanti, respectiv sotii Afloarei, din comuna Tarcãu, si bãiatul lor, în vîrstã de 7 ani, au scãpat cu viatã. Cei trei au reusit sã iasã pe geam înainte ca autoturismul sã se scufunde. Bãrbatul a reusit sã-si scotã bãiatul la mal, iar femeia a fost luatã de apã. Soferul unui autoturism de teren, aflat în trecere, a oprit si a sãrit în ajutorul femeii, reusind sã o aducã si pe aceasta la mal. Curajosul salvator a plecat de la fata locului înainte ca salvatorii sã ajungã în zonã. Cercetãrile politistilor au scos la ivealã faptul cã vinovat de producerea accidentului este Ionel Afloarei, în vîrstã de 46 de ani. Aflat la volanul autoturismului sãu, bãrbatul mergea cu sotia si copilul la Piatra Neamt. ÃŽn apropiere de intrarea pe podul de peste canal, s-a angajat în depãsirea a douã autoturisme, fãrã sã vadã cã primul semnaliza stînga pentru a intra pe soseaua ce duce spre hidrocentralã. Cînd a observat intentia soferului din fata sa, Afloarei a tras stînga de volan pentru a evita impactul. ÃŽn acest conditii, autoturismul a iesit de pe carosabil si dupã ce a spulberat zidul de protectie a plonjat în apele reci ale Bistritei. „Au avut un noroc extraordinar, pentru cã nu s-au rãnit cînd masina a lovit zidul de protectie. Autoturismul a aterizat în apã pe roti, cã altfel nu ar mai fi iesit. Bãrbatul a reusit sã-si ia copilul si sã ajungã la mal, iar femeia a fost luatã de apã. Se vedea cã nu stie sã înoate si intrase de douã ori la fund. Cînd nimeni nu mai credea cã se va salva, un participant la trafic a oprit autoturismul de teren si-a dat jos tricoul si a sãrit în apã. A ajuns la victimã exact la timp si a reusit sã o aducã la mal. Dupã ce a scos-o, s-a urcat în masinã si a plecat“, a declarat unul dintre salvatorii ajunsi la fata locului. Mare parte din informatii au fost furnizate de un angajat ISU care se aflã întîmplãtor în zona în care s-a produs accidentul.

În stare de soc, dar fãrã leziuni

Cei trei membri ai familiei Afloarei au fost preluati imediat de cadrele medicale ajunse de urgentã la fata locului. „Toti trei se aflã în stare de soc, însã nu au suferit leziuni grave. Bãiatul era atît de marcat cã a avut nevoie de mai bine de 30 de secunde ca sã-si aminteascã cîti ani are. El a suferit o leziune usoarã la cap care nu-i pune în pericol viata. Mama sa a primit îngrijiri medicale în ambulanta SMURD Piatra Neamt. Si femeia se afla în stare de soc, însã nu a suferit leziuni grave“, ne-a declarat salvatorul. Singurul care nu a avut nevoie de îngrijiri medicale a fost Ionel Afloarei. Bãrbatul le-a povestit politistilor ce s-a întîmplat, recunoscîndu-si totodatã si vinovãtia. A recunoscut cã se afla în depãsire si cã avea vitezã. A spus cã a vãzut tîrziu cînd autoturismul care se afla în fata sa semnaliza ca sã intre la stînga si a tras de volan pentru a evita accidentul. Cum depãsirea urma sã aibã loc pe pod, manevrã interzisã de altfel, soferul a fost sanctionat iar ca mãsurã complementarã s-a dispus retinerea permisului de conducere pentru o perioadã de 90 de zile. Toti cei aflati la fata locului, fie gurã cascã, fie salvatori, discutau gestul necunoscutului care a sãrit în ajutorul femeii. „Este clar cã gestul sãu este unul de mare omenie. Nu a tinut cont nici de faptul cã apa era foarte rece si nici de curenti. A oprit, s-a dezbrãcat, a sãrit si a salvat-o. Mai rar astfel de oameni. Cu sigurantã cineva ar trebui sã-i multumeascã, însã a plecat foarte repede. Nimeni nu stie cine este. Cei care l-au vãzut au spus cã era un tip solid care a coborît dintr-un autoturism de teren. Cinste lui pentru ceea ce a fãcut. El si numai o minune Dumnezeiascã au fãcut ca toti trei sã scape cu viatã“, comenta unul dintre martori.

14 martie 2008

Acum patru ani, în 2008, pe 14 martie, în canalul hidroenergetic de la Stejaru s-a consumat o tragedie, un autoturism Ford Escort, condus de un tînãr de 33 de ani, alãturi de care se afla sotia, angajat al societãtii Hidroelectrica, plonjînd în apã canalului în urma unui accident rutier. Soferul conducea pe directia Stejaru-Pîngãrati, în fata sa deplasîndu-se un microbuz al unei firme de transport persoane. ÃŽn apropiere de intersectia cu DN 15, conducãtorul autoturismului s-a angajat în depãsirea microbuzului pe partea stîngã, ambii soferi intentionînd sã vireze stînga, spre Piatra Neamt. Conducãtorul microbuzului nu a observat Fordul, iar cînd a virat stînga a intrat în coliziune cu acesta. ÃŽn urma impactului, autoturismul a traversat DN 15, dupã care a iesit de pe carosabil plonjînd în canalul hidro. Cei doi soti au reusit sã iasã din masinã si sã urce pe capotã, iar cînd aceasta s-a scufundat, tînãrul a reusit sã-si ducã sotia în apropiere de mal, dupã care a fost luat de curent si înghitit de ape. Si femeia a fost dusã de curenti spre lac. Din fericire pentru ea, geaca de iarnã a jucat rolul unei veste de salvare. Norocul ei s-a numit Sorin Bãlan, agent sef adjunct la acea vreme în cadrul Postului de Politie Tarcãu. Politistul, care locuieste în apropierea lacului, a fost trezit de pãrintii sãi care au auzit tipetele celor de pe mal. „Pe mine m-au anuntat pãrintii, care au vãzut ce s- a întîmplat. Nu am mai stat pe gînduri si am urcat în barcã, plecînd spre persoana care se afla în larg. Deja curentii o duseserã la mai bine de 100 de metri de gura canalului. Cînd am ajuns aproape de ea, mi-am dat seama cã trãieste. A avut un noroc imens cu geaca de fîs care a tinut-o la suprafatã. Cînd am scos-o, am vãzut cã avea în mînã si geaca sotului ei. Era aproape inconstientã. Cu sprijinul fratelui meu am transportat-o în casã unde i-am acordat primul ajutor pînã la sosirea ambulantei. Sînt sigur cã nu ar fi supravetuit dacã nu avea acea geacã din fîs“, declarat agentul sef adjunct Sorin Bãlan. Pentru fapta sa, politistul urma sã fi fost recompensat material de sefii sãi. „Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Neamt va lua în calcul premierea politistului Sorin Bãlan. Din pãcate, acesta nu îndeplineste conditiile pentru a fi avansat înainte de termen. De asemenea, el va fi nominalizat pentru a obtine titlul de Politistul Anului 2008“, declara acum patru ani subinspectorul Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt.

Articol afisat de 2394 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective