Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2012
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Septembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vacanta mare s-a fãcut mai mare

• începutul anului scolar a fost amînat cu o sãptãmînã • spre bucuria copiilor si dascãlilor, anul scolar ce va începe luna aceasta va avea 171 în loc de 178 de zile lucrãtoare •

Bucurie nespusã pentru cei mai multi dintre elevi, pentru cã vor mai avea de savurat o sãptãmînã de vacantã. Desigur, sînt si copii care regretã amînarea primului sunat de clopotel din anul scolar ce va începe în curînd, invocînd plictiseala, dorul de colegi, frumusetea orelor de curs, dar se vor bucura de toate acestea putin mai tîrziu.
Capii învãtãmîntului românesc au decis la finele sãptãmînii trecute ca anul scolar 2012-2013 sã înceapã pe 17 septembrie si nu pe 10, cum s-a anuntat initial. Ministrul Ecaterina Andronescu a fãcut precizarea cã rãmîne reper data de 15 septembrie - termen la care ani de zile scolile îsi deschideau portile pentru elevi, întrucît în aceastã zi se vor desfãsura festivitãtile. ÃŽn zilele urmãtoare se vor oferi amãnunte despre cum vor decurge aceste festivitãti, pentru cã fiind vorba despre o zi de sîmbãtã, asta presupune cã pregãtirea de scoalã va fi ceva mai devreme decît se întelege. De exemplu, liceenii care stau în cãmine, vor fi nevoiti sã plece de la pãrinti de pe 14 septembrie, cu douã zile mai devreme decît ar face-o dacã n-ar exista aceste festivitãti. „Au fost foarte multe solicitãri din partea pãrintilor. Este corect sã rãspundem acestora“, a spus ministrul Educatiei. Andronescu a subliniat cã amînarea începutului de an scolar din 10 în 17 septembrie va oferi încã o sãptãmînã pentru rezolvarea problemelor pe care le au scolile, inclusiv cele legate de clasa pregãtitoare, introdusã în premierã în ciclul primar. Dacã ar fi sã tinã cont si de alte plîngeri din partea pãrintilor, ministrul Andronescu ar trebui sã desfiinteze clasa pregãtitoare, cu care foarte multã lume nu este de acord. Probabil aceasta va fi anulatã din toamna viitoare, întrucît este consideratã de cãtre actualii guvernanti un esec premeditat.

Noua structurã a anunlui scolar

Pentru cã începe cu o sãptãmînã mai tîrziu, anul scolar 2012-2013 va avea 35 de sãptãmîni, în loc de 36 cîte erau prevãzute initial. Ceea ce înseamnã 171 de zile lucrãtoare, în loc de 178. Pentru clasele a XII-a si a XIII-a, anul scolar prevede 35 de sãptãmîni din care 4 sãptãmîni vor fi dedicate desfãsurãrii examenului national de Bacalaureat. Cursurile claselor terminale se încheie în data de 31 mai 2013. Pentru clasa a VIII-a, anul scolar va avea 35 de sãptãmîni dedicate cursurilor si o sãptãmînã dedicatã desfãsurãrii evaluãrii nationale. Cursurile se încheie la 14 iunie 2013. Ecaterina Andronescu a declarat cã structura anului scolar nu va fi modificatã. „Vom avea douã semestre, vacantele vor fi la data stabilitã. ÃŽncercãm sã mentinem aceleasi date pentru anul scolar“, a spus ministrul Andronescu. Asadar, se vor tine cursuri în intervalul luni, 17 septembrie 2012 - vineri, 21 decembrie 2012. ÃŽn perioada 29 octombrie - 4 noiembrie 2012, clasele din învãtãmîntul primar si grupele din învãtãmîntul prescolar sînt în vacantã. Vacanta de iarnã - sîmbãtã, 22 decembrie 2012 - duminicã, 13 ianuarie 2013. Cursurile pentru semestrul al II-lea vor începe luni, 14 ianuarie 2013. Vacanta de primãvarã va debuta pe 6 aprilie si se va încheia duminicã, pe 21 aprilie 2013. Apoi cursurile se vor relua, luni, 22 aprilie, si pînã vineri, 21 iunie. Vacanta de varã va fi în intervalul 22 iunie - 8 septembrie 2013. Sãptãmîna 1-5 aprilie 2013 din semestrul al doilea este sãptãmîna dedicatã activitãtilor extracurriculare si extrascolare, în cadrul programului numit „Scoala altfel“. Tezele din semestrul I se sustin pînã la data de 30 noiembrie 2012, iar tezele din semestrul al II-lea se sustin pînã la data de 25 mai.

Articol afisat de 1920 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective