Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2012
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Septembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
JAF ÎN PÃDURI,TREI ARESTÃRI

JAF ÎN PÃDURI,TREI ARESTÃRI

• trei persoane din grupul acuzat cã se ocupa cu afaceri oneroase cu lemn au fost arestate • este vorba de doi politisti din Grinties si afaceristul Benone Morosanu • ancheta a fost declansatã în urma informatiilor obtinute de politistii anticoruptie • cei trei politisti anchetati au fost pusi la dispozitie si riscã sã zboare din sistem • anchetatorii au indisponibilizat un autotren, peste 200 de metri cubi de lemn fãrã acte si suma de 24.000 de lei •

Ancheta declansatã în cazul unor afaceri oneroase cu lemn s-a soldat cu arestarea a trei persoane, decizia fiind luatã asearã de magistratii de la Tribunalul Neamt. Cei care vor petrece o perioadã dupã gratii sînt Valentin Todiricã, seful de post de la Grinties, adjunctul sãu Stefan Mãcãrescu si Benone Morosanu, afacerist din aceeasi localitate. Grupul infractional, compus din cei 19 învinuiti, era monitorizat de luni bune. Dosarul este „opera“ celor din structurile Anticoruptie, care s-au autosesizat cu privire la infractiunile comise de cele 19 persoane în domeniul exploatãrii si comercializãrii materialului lemnos. Apoi, seful Biroului Anticoruptie Judetean Neamt si-a sesizat superiorii. Dupã ce au fost analizate informatiile, în cauzã au fost delegati pentru cercetãri atît ofiteri din cadrul structurii centrale a DGA, cît si cei ai structurilor judetene anticoruptie Neamt, Teleorman si Constanta, care au efectuat acte de urmãrire penalã în vederea documentãrii cauzei penale sub toate aspectele si probãrii infractiunilor comise. Descinderile la locuintele învinuitilor au avut loc la putin timp dupã ce politistii anticoruptie, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au realizat un flagrant, în sensul cã au interceptat în trafic un transport de material lemnos fãrã documente legale. Autotrenul, dar si materialul lemnos apartinea lui Benone Morosanu, un cunoscut gaterist în zonã, nãscut la Brosteni, Suceava, dar care locuia si la Grinties. La sediul firmei acestuia, anchetatorii au mai gãsit 200 de metri cubi de bustean fãrã documente. Ca urmare a celor constatate s-a dispus indiponibilizarea autotrenului, a cantitãtii de 45 metri cubi cherestea în valoare de 21.500 lei, a altei cantitãti de 200 metri cubi bustean, în valoare de 40.000 lei, precum si a sumei de 24.000 de lei.
Marti dimineatã, 18 septembrie, ofiterii din cadrul DGA, împreunã cu politisti de la IJP Neamt, Combaterea Crimei Organizate Neamt si Bacãu, reprezentanti ai Directiei Silvice Neamt si Gãrzii Financiare, sub coordonarea procurorilor DIICOT au efectuat 22 de perchezitii domiciliare în Neamt, Suceava si Harghita, la locuintele membrilor grupãrii si la societãtile comerciale detinute de acestia. Printre învinuiti se aflã primarul si secretarul comunei Grinties, Vasile Alexandroaia si Iosif Cretu, trei agenti de politie, dintre care doi de la Postul Grinties si unul de la Farcasa si un pãdurar de la Ocolul Silvic Ceahlãu. Anchetatorii au stabilit cã învinuitii au constituit un grup infractional organizat, iar rolul politistilor era acela de a oferi date concrete cu privire la actiunile de control efectuate în domeniul respectiv. Cu alte cuvinte, în schimbul unor foloase materiale, cei trei politisti îsi anuntau „prietenii“ atunci cînd veneau controale de la Piatra Neamt sau Bucuresti, pe linia combaterii comertului ilicit cu material lemnos. ÃŽn urma descinderilor efectuate, peste 20 de persoane au fost aduse la Piatra Neamt pentru audieri. Oficial, anchetatorii au anuntat cã cercetãrile sînt efectuate sub aspectul comiterii infractiunilor de aderare la o grupare infractionalã, abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la evaziune fiscalã, evaziune fiscalã în scopul obtinerii de beneficii financiare substantiale din sãvîrsirea infractiunii de evaziune fiscalã cu lemn.
În urma audierilor, procurorul a dispus retinerea a trei persoane. Este vorba de gateristul Benone Morosanu si cei doi agenti de la Postul de Politie Grinties, respectiv seful de post Valentin Todiricã si adjunctul sãu Stefan Mãcãrescu. Cei doi sînt cercetati pentru sãvîrsirea infractiunilor de aderare la un grup infractional organizat, abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor si complicitate la evaziune fiscalã. În acelasi dosar mai este cercetat, dar în stare de libertate, si agentul Bezim, din cadrul Postului de Politie Farcasa. Împotriva celor trei politisti, la nivelul IJP Neamt s-a dispus declansarea cercetãrii prealabile. Cei de la Grinties au fost pusi la dispozitie si vor fi suspendati din functii. Deja în locul lor la post au fost detasati doi lucrãtori din cadrul Sectiei Rurale de Politie Poiana Teiului.

Articol afisat de 3422 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, G.MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective