Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2012
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Septembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„O SÃ DERANJEZ COOPERATIVA“

„O SÃ DERANJEZ COOPERATIVA“

• Culitã Tãrâtã, presedintele CJ spune cã situatia de la CJ nu este deloc strãlucitã • sînt datorii de sute de miliarde la CJ si peste 80 de miliarde la Drupo • lucrurile sînt grave si la Spitalul Judetean „Deranjez cooperativa pentru cã de multe ori în aceastã cooperativã oamenii si-au dat mîna, pentru cã interesul poartã fesul pentru unii. Eu am un sigur interes - cel al judetului. Voi veghea asupra activitãtii din spital indiferent de cine se supãrã“, a declarat Culitã Tãrâtã •

Au trecut doar cîteva luni de cînd sefia Consiliului Judetean a fost preluatã de Culitã Tãrâtã, iar lucrurile murdare din trecut au început sã iasã la ivealã. Analiza fãcutã de noul presedinte a scos la ivealã aspecte grave, multe dintre ele cu iz penal. Se stie cã rezultatul controlului efectuat la Spitalul Judetean de Corpul de Control al ministrului Cepoi va ajunge si pe masa politistilor. Cu sigurantã, acesta nu va fi singurul dosar cu privire la diverse afaceri care s-au derulat sub umbrela CJ. Este vorba de afaceri pãguboase pentru Consiliul Judetean si firmele din subordinea acestuia. „Cãpuse“ care au supt zeci de miliarde de lei de la buget. Probleme au fost identificate si în rîndul angajatilor. „Menirea noastrã, a celor de la Consiliul Judetean, este sã aducem bani «acasã», sã fim permanent în prizã si cu ochii spre UE. Atunci ai valoare, cînd aduci cît mai multe fonduri. Trebuie sã lucrãm cu capul si corect, nu cu invidie, cu rãutate. Vizavi de corectitudine, vreau sã spun cã sînt interse enorme în CJ. Stiam cã sînt fel si fel de interse mari si nu de cele mai multe ori necurate. Am gãsit lucruri care mi-au depãsit asteptãrile în privinta personalului si mãrturisesc cã sînt oameni care nu sînt interesati de salariu. Si o spun în deplinã cunostintã de cauzã. Nu-s multi, dar sînt cîteva vîrfuri cu care eu nu o sã fac echipã, iar cei care mã cunosc stiu acest lucru foarte bine. Dacã tot am ajuns în situatia asta, în acesti patru ani, cu ajutorul bunului Dumnezeu si a celor care m-au trimis în fruntea judetului, vreau sã le arãt cã se poate lucra si corect.

„Atunci cînd deranjezi un pic viesparul sã vezi cum sar“

Presedintele a afirmat cã unele persoane considerã lucrurile necinstite sau la limita legalitãtii ca si cum ar fi normale pentru cã s-au format în acest fel. Oficialul a mai sustinut cã au apãrut deja „diversi“ care încearcã, prin metode neortodoxe sã-l atragã de partea lor, însã le-a transmis cã ar fi bine sã se reorienteze cu sponsorizãrile cãtre spitale sau unitãti scolare. „De ce sã vinã la Tãrâtã, la Ionescu sau Popescu din cadrul CJ, sau a unor unitãti din consiliu, care din pãcate sînt devalizate, cãpusate... De ce sã nu ducã la Spitalul din Piatra Neamt, unde e lipsã de dotãri, la o scoalã. Fac un act de sponzorizare, o donatie. ÃŽi rog pe cei din presã, din servicii, toate organismele statului sã monitorizeze aceste chestiuni pentru cã trebuie sã destructurãm gãstile si gãsculitele care s-au format în judet pentru cã nu este normal. Si o spun cã mîhnire în suflet, pentru cã situatia financiarã a judetului Neamt este destul de dificilã. ÃŽn jur de 700 si ceva de miliarde de lei, luat groso modo, plus datorii de 80 de miliarde de lei la Drupo. De douã luni studiez hîrtii si fac drumuri pe la Bucuresti ca sã vedem cum scoteam treaba la liman. Cei care au urechi de auzit si ochi de vãzut stiu foarte bine la ce mã refer. Nu poti sã lucrezi cu încrîncenare, cu suspiciune. Le-am spus tuturor, nu aducem oameni din import, dar trebuie sã corectãm ce e grav. Atunci cînd deranjezi un pic viesparul sã vezi cum sar. Lumea asteaptã modificãri în atitudinea celor din sãnãtate, învãtãmînt, administratie. Si ce faci, te complaci în aceeasi situatie? Sã stiti cã sînt foarte deranjati foarte multi si de o parte si de alta, si de la putere si de la opozitie. Deranjez cooperativa, pentru cã de multe ori în aceste cooperative persoanele si-au dat mîna, pentru cã interesul poartã fesul pentru unii. Eu am un sigur interes - interesul judetului“, a mai sustinut presedintele CJ Neamt.

Despre Spitalul Judetean nu prea-s lucruri bune de spus

Culitã Tãrâtã a precizat cã rezultatele în urma controlului de la Spitalul Judetean vor fi anuntate în prima sedintã de CA, iar cã cele constatate fac deja obiectul unui dosar penal. El a precizat cã este foarte mîhnit de situatia de la cea mai mare unitate sanitarã din judet si cã va depune eforturi atît pentru modernizarea si dotarea spitalului cu aparaturã performantã, dar si pentru schimbarea de mentalitate a personalului. „Promit tuturor cã voi veghea asupra activitãtii din Spitalul Judetean de Urgentã, indiferent de cine se supãrã. Trebuie sã gãsim solutii, sã oprim scurgerile de bani. Sînt datorii de peste 100 de miliarde de lei. Multi spun cã sînt istorice, însã de douã ori au fost acoperite datoriile. Cum apar de fiecare datã gãuri? Explicatii sînt: cele mai scumpe medicamente, alimente... ÃŽn conditiile astea, cetãteanul vine cu medicamenetele de acasã, iar rudele si apartinãtorii cu sufertasul cu mîncare. ÃŽntretinerea este la pãmînt. Curãtenia e la pãmînt, fel si fel de situatii grave“, a mai opinat seful CJ. ÃŽn demersurile sale, presedintele spune cã nu va fi singur: „Este o încrîncenare si o luptã cu mine însumi. Este mai greu aici decît în mediul privat, cã lucrezi cu mentalitatea unora, cu oameni din fel si fel de domenii. Eu voi face ceea ce trebuie fãcut. Sã se supere, este treaba lor. Eu numai pe Dumnezeu nu vreau sã-L supãr, fiindcã prin comportamentul meu trebuie sã fiu demn, corect si sã arãt cã se poate si la noi. Am rezistat si la vîltori mai mari si o sã rezist si acum. Le promit cã rezist la tãvãlealã. Este un examen al vietii mele pe care doresc sã-l duc la bun sfîrsit. Altele ar trebui sã fie preocupãrile mele, dar sînt lucruri atît de grave si trebuie rezolvate. Societãtile CJ sînt cãpusate pînã în mãduva oaselor. Cum firma Drupo este în pierdere, iar altele, cu acelasi obiect de activitate fac profit?“.

Articol afisat de 2508 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective