Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2012
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Octombrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Romanul, privilegiat al fondurilor de la MDRT în mandatul Elenei Udrea

Romanul, privilegiat al fondurilor de la MDRT în mandatul Elenei Udrea

în perioada 2009- 2011 municipiul Roman a înregistrat cel mai mare numãr de investitii derulate de MDRT în parteneriat cu autoritãtile locale din întreg judetul Neamt • „Cît timp a fost ministru al Dezvoltãrii Regionale si Turismului, am avut în Elena Udrea un sprijin constant“, a declarat primarul Laurentiu Leoreanu •

Candidatura Elenei Udrea în Colegiul 4 Neamt a aprins spiritele privind meritele pe care le-ar avea fostul ministru al Dezvoltãrii Regionale si Turismului în dezvoltarea orasului Roman. Asta în conditiile în care argumentul principal al sustinãtorilor candidaturii este influenta fostului ministru. Conform datelor obtinute de ziarul nostru, în perioada 2009-2011 municipiul Roman a înregistrat cel mai mare numãr de investitii derulate de MDRT în parteneriat cu autoritãtile locale din întreg judetul Neamt. Printre acestea se numãrã: bazinul de înot, sala de sport de la Colegiul Tehnic Miron Costin, modernizarea strãzilor, trotuarelor, spatiilor verzi, canalizãrii si parcãrilor din zona Centru- Favorit, modernizarea arterei din estul municipiului (DN 15O- DJ 207 A- DN 2), 140 locuinte ANL, 40 de locuinte sociale, douã blocuri reabilitate termic si enumerarea ar putea continua. Astfel, în oras au fost derulate alte douã tipuri de investitii puse în practicã de Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Turismului (MDRT) în timpul mandatului Elenei Udrea: cele dezvoltate în cadrul Programului Operational Regional (cu fonduri europene) si lucrãrile publice finantate de la bugetul de stat, prin minister, Compania Nationalã de Investitii si Agentia Nationalã pentru Locuinte. În prima categorie avem programe de reabilitare a infrastructurii publice urbane a municipiului, cum ar fi lucrãrile de modernizare a zonei Scuar Hotel, a pietonalei Stefan cel Mare, a centrului istoric urban Stefan cel Mare, cît si a cartierului Favorit si Cuza Vodã. Tot cu fonduri europene a fost finantatã si reabilitarea centrelor de asistentã socialã si îngrijire a copiilor si familiilor aflate în dificultate. Amintim aici modernizarea si extinderea complexului de îngrijire si asistentã Roman, cît si a centrului social multifunctional Episcop Melchisedec. Investitiile MDRT au cuprins si reabilitarea Cãminului pentru bãtrîni din municipiu, dar si a Centrului pentru copii ce avea nevoie urgentã de renovare. În mandatul de ministru al Elenei Udrea, la Roman au venit bani europeni si pentru mediul privat, asigurîndu-se finantarea unor întreprinderi mici si mijlocii care au generat locuri de muncã si au plãtit astfel taxe si impozite mai mari la bugetul local.

Reabilitare termicã, constructia de locuinte si modernizarea drumurilor

ÃŽn cea de-a doua categorie a programelor derulate de MDRT în perioada 2009- 2011 sînt incluse lucrãrile publice de reabilitare termicã, constructia de locuinte pentru chiriasii evacuati si modernizarea drumurilor din comuna Ion Creangã si municipiul Roman. ÃŽn cadrul programului de dezvoltare a infrastructurii sportive au fost construite un bazin de înot si o salã de sport pentru Colegiul Tehnic Miron Costin. ÃŽn aceeasi perioadã, au fost date în functiune 180 de locuinte pentru tineri, dezvoltate prin programul ANL. La o simplã enumerare a proiectelor derulate de Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Turismului în mandatul Elenei Udrea, se poate trage usor concluzia cã fondurile alocate municipiului Roman depãsesc de cîteva ori bugetul de investitii pe 4 ani al administratiei locale. Lucru confirmat si de primarul Leoreanu: „Cît timp a fost ministru al Dezvoltãrii Regionale si Turismului, am avut în Elena Udrea un sprijin constant. Nu a fost proiect pe care sã încercãm sã-l punem în aplicare si care sã nu beneficieze de atentie din partea doamnei Udrea. Asa am putut face si blocurile ANL, bazinul de înot sau sala de sport de la liceul Miron Costin. Ca sã nu mai vorbesc despre planul integrat de Dezvoltare Urbanã, unde sînt cuprinse în 2012 lucrãrile la scuarul Hotelului si la Pietonalul Stefan cel Mare, modernizarea strãzilor B-dul Nicolae Bãlcescu, B-dul Republicii, Mihai Viteazul, Tineretului, Mihai Eminescu, Bogdan Dragos si Artera Roman Vest pe o lungime de 1.545 km, reabilitarea Corpului A al Colegiului National Roman Vodã sau repararea Scolii Alexandru Ioan Cuza. Toate acestea sînt lucruri pe care fãrã ajutorul doamnei Udrea nu am fi putut sã le facem“, a declarat primarul Laurentiu Leoreanu.

Elena Udrea, viitoare membrã a „marii familii romascane“

Ceea ce la început pãrea doar un zvon, devine o ipotezã demnã de luat în seamã. Nemtenii ar putea-o avea ca reprezentant în Parlament chiar pe Elena Udrea. Deocamdatã nu au existat confirmãri oficiale, dar se stie cã invitatia a fost lansatã deja de liderii organizatiei PDL Neamt. Se pare cã ea ar avea la bazã buna colaborare pe care Elena Udrea a avut-o în perioada mandatului de ministru cu autoritãtile de aici din judet. Probabil în cursul sãptãmînii viitoare vom avea un rãspuns final, dupã ce democrat-liberalii si noua aliantã de dreapta îsi vor stabili o listã finalã a candidatiilor pe colegii. Pînã atunci, bursa zvonurilor functioneazã din plin. Se pare cã fostul ministru al Dezvoltãrii Regionale si Turismului are mai multe oferte de a candida, mai ales oferte venite din zonele tãrii unde MDRT a finalizat importante proiecte de infrastructurã. Potrivit presei centrale, Elena Udrea mai ia în calcul o candidaturã la Tulcea sau Arad, dar si în actualul sãu colegiu din Bucuresti. Asta pentru cã, în ciuda declinului tot mai accentuat prin care trec democrat-liberalii la nivelul Capitalei, sondajele interne o dau ca favoritã pe Elena Udrea în colegiul sãu, cu o intentie de vot de aproape 40%.

Miscãri de trupe la Neamt

Si la Neamt ar mai fi cîteva lucruri de clarificat înainte de a se putea vorbi cu certitudine de o candidaturã a Elenei Udrea. Una din cele mai importante piedici în fata venirii sale în Colegiul 4 din Neamt ar fi cã aici existã deja un deputat PDL: Marius Neculai. Voci din partid sustin cã acesta ar avea toatã sustinerea organizatiei pentru a candida în alt colegiu din Neamt, asa cã sansele unui conflict intern ar fi fost eliminate. În aceste conditii, Marius Neculai pare mai degrabã dispus sã facã echipã cu Elena Udrea, decît sã o împiedice sã candideze, astfel cã terenul politic pare pregãtit pentru un anunt surprizã în perioada urmãtoare.

Ce cred locuitorii din Roman?

Pãrerile romascanilor despre o eventualã candidaturã a Elenei Udrea sînt împãrtite. Dacã unii privesc cu neîncredere toatã povestea si o considerã un zvon aruncat de strategii de campanie, altii abia asteaptã ca Elena Udrea sã devinã deputat de Roman. Maria M. este profesoarã si considerã cã venirea unui politician cu greutate la Roman nu poate fi decît beneficã. „Doamna Udrea are experienta necesarã pentru a ne reprezenta cum se cuvine si mai ales are o calitate: este un politician de vocea cãruia se tine cont. Atît jurnalistii, cît si ceilalti politicieni tin cont de ceea ce spune dînsa. ÃŽn plus, experienta din timpul mandatului de ministru, cînd a gestionat atîtea proiecte din bani europeni, nu poate fi decît un avantaj pentru noi“. Nicolae T., pensionar din Roman, nu este, însã, la fel de încrezãtor: „Nu vine domã'le Udrea aici la noi. Ce sã facã aici? Dînsa e învãtatã acolo la ea, la Bucuresti. Cred cã este o manipulare!“. Sustinãtorii unei eventuale candidaturi a Elenei Udrea la Neamt mai au argumentul proiectelor MDRT, desfãsurate aici chiar în mandatul sãu de ministru. Faptul cã acestea au adus un beneficiu concret comunitãtii locale oferã un avantaj net democrat-liberalilor în campanie. Dacã Elena Udrea va fi convinsã sau nu sã candideze, vom afla în perioada urmãtoare. Oficial, democrat-liberalii au pînã la jumãtatea lunii la dispozitie pentru a veni cu o listã finalã.

Articol afisat de 1719 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MONICA NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective