Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2012
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 15 Octombrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sah în Colegiul 4?

Sah în Colegiul 4?

• liderul PNL Neamt, Dorin Ursãrescu, sustine cã în politicã este ca la jocul de sah, fiecare formatiune asteptînd mutarea adversarului • presedintele PDL Roman, Laurentiu Leoreanu sustine cã fiecare formatiune politicã si-ar juca „sansele“ asa cum considerã de cuviintã • demisia deputatului Marius Neculai nu existã pe hîrtie, asa cã dupã alegeri acesta va fi „rãsplãtit“ cu un post de ministru secretar de stat sau sef la vreo agentie • „As fi recunoscãtor ziaristilor sã ne spunã cui apartine acest colegiu si cu cine ne confruntãm?“, a precizat si Gheorghe Stefan, liderul PDL Neamt n

ÃŽn ultima vreme „joaca“ politicienilor cu pasatul Colegiului 4 Roman - Ion Creangã de la liberali la conservatori si invers, au determinat pe jurnalistii, care au discutat cu oameni din toate formatiunile implicate, sã tragã concluzia cã în realitate este vorba de un troc politic. Formatiunile politice din întreg spectrul ar trebui sã nu aibã candidati cu notorietate, care ar putea-o scoate din scenã pe Elena Udrea (foto), cea care trebuie sã cîstige cel mai bun colegiu portocaliu din România. ÃŽntelegerile s-ar fi fãcut de asa manierã încît PDL sã nu-i punã un contracandidat serios senatorului Ioan Chelaru, pe Colegiul 2 Roman si zona ruralã. Dacã vezi cã în acest colegiu ar urma sã candideze din partea PDL un necunoscut ca Leonard Cadar sau cã pe acelasi colegiu ar urma sã candideze Ioan Uleanu, din partea PP-DD, mai cã-ti vine sã crezi zvonul. Trecînd mai departe cu analiza constati cã acelasi lucru se petrece si pe Colegiul 6 zona ruralã Est, unde va candida Dorin Ursãrescu, liderul PNL, care ar urma sã aibã contracandidati tot niste ilustri necunoscuti: Viorel Strugariu de la PNTCD, partid intrat în aliantã cu PDL si Marin Voroneanu sau Valericã Vasile Leonatu.

„Roman, orasul diversiunilor electorale“

ÃŽntrebati direct politicienii nu recunosc nici în ruptul capului cã ar fi ceva în neregulã. „ÃŽn politicã e ca pe tabla de sah, fiecare formatiune studiazã miscãrile adversarului. Dacã era sã fac blat, pãstram colegiul de la Roman pentru PNL, toti mi-au spus: «O, vine Nuti la tine, la ce disperare are si la ce bani este dispusã sã bage în campanie, te-ai scos, intri în negocieri cu Udrea si om te-ai fãcut». Evident cã glumesc, pentru cã niciodatã nu mi-a trecut prin gînd sã fac negocieri cu Elena Udrea. ÃŽn momentul în care am fost solicitat de conducerea centralã a PNL ca un colegiu sã revinã Partidului Conservator nici n-am ezitat pentru cã din punctul meu de vedere Colegiul 4 are mai putine sanse ca un candidat USL sã ia 50% plus unu, tinînd cont cã aici e un primar PDL-ist si pentru cã romascanii de atîtea ori au votat cu portocalii. Eu, personal, am avut douã experiente electorale traumatizante, cînd în trei zile prin mijloace specifice am devenit interlop, am devenit dusmanul tuturor, vindeam orasul, îl împãrteam în sfere de influenta interlopilor. A prins foarte bine. Romanul este un oras în care diversiunile electorale prind. La alegerile parlamentare s-a întîmplat acelasi lucru si chiar dacã am obtinut peste 8.200 de voturi, «am reusit fãrã loc» si am rãmas acasã patru ani. Romascanii au votat din nou cu unul îmbrãcat în portocaliu. Acestia sînt romascanii si nu întîmplãtor vine Nuti Udrea la Roman, pentru cã stie cã aici e un loc aparte, unde un candidat ca ea mai poate fi impus“, a declarat liderul liberal, care în felul acesta încearcã sã justifice pasarea Colegiului 4 de la PNL la PC.

Fiecare merge pe culoarul sãu...

Nici portocalii nu recunosc o eventualã „întelegere“. „Nu, nu este vorba de blat. Asa se discutã si despre alte colegii din judet cã ar fi blat. Eu cred cã fiecare îsi analizeazã sansele, îsi pune candidatii pe care-i are. Este adevãrat cã trebuie sã recunoastem cã existã si niste obligatii în cadrul aliantelor politice. La USL e vorba de PSD, PNL, PC si UNPR, la noi despre PDL, PNTCD, Forta Civicã si Noua Republicã. Sînt formatiuni care trebuie sã-si distribuie candidatii uniform la nivelul tãrii si atunci e normal sã mai existe si discutii. Cum sã fie blat? Fiecare merge pe culoarul sãu, cu sansele lui“, a declarat Laurentiu Leoreanu, presedintele PDL Roman. Acesta sustine cã i-a pus niste conditii Elenei Udrea, de a-si lua apartament la Roman, a sta aici tot timpul în campanie si de a merge împreunã în fiecare cartier, pe fiecare stradã, în fiecare bloc, pentru a sta de vorbã cu oamenii, pentru a le explica ce a fãcut pentru oras, pentru a sti ce vor acestia pentru viitorul „marii familii romascane“. Cît despre „tragerea pe dreapta“ a deputatului Marius Neculai, edilul romascan se laudã: „Voi lupta ca dupã alegeri domnul Marius Neculai sã obtinã un post de ministru secretar de stat sau sefia la o Agentie Nationalã, astfel încît sã fim bine reprezentati si pe partea executivã. Spun acest lucru pentru cã prin rezultatele pe care le-am obtinut am un cuvînt geu de spus la nivelul partidului“. Cît despre demisia deputatului, aceasta ar fi fost datã doar în fata presei, ea nu existã în scris nicãieri, asa cã lucrurile se mai pot transa. Gheorghe Stefan, presedintele PDL Neamt, a declarat cã nu stie cu cine se confruntã pe Colegiul lV. „Eu din cîte am cunostintã, nu se stie dacã Colegiul lV este al PNL sau al PC. As fi recunoscãtor ziaristilor sã ne spunã cui apartine acest colegiu si cu cine ne confruntãm?“, a precizat Gheorghe Stefan, care a ocolit rãspunsul de a preciza dacã este blat sau nu.

Articol afisat de 2574 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective