Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2012
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Octombrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Student agresat la Sectia de psihiatrie

Student agresat la Sectia de psihiatrie

• Andrei C. student la Universitatea Petre Andrei a bãut duminicã ceva mai mult si s-a certat cu mama sa • pentru cã a devenit agresiv aceasta a chemat Politia • studentul cherchelit a fost transportat de politisti la Sectia de Psihiatrie • medicii recunosc cã au folosit forta pentru a-i putea aplica tratamentul • mama studentului este salariatã a Spitalului de Psihiatrie •

Andrei C., de 23 de ani, student la Facultatea de Drept a Universitãtii Petre Andrei din Iasi a întrecut un pic cam mult mãsura, dînd pe gît mai mult decît trebuia. Fiind afumat bine, acesta a intrat într-o disputã cu mama sa. „Eram într-o stare de ebrietate avansatã, recunosc, si vorbeam ceva mai tare. Mama, care se pare cã s-a speriat de comportamentul meu cam agresiv a chemat Politia, m-a încãtusat si m-a dus la Sectia de Psihiatrie. De aici însã a început calvarul. M-au legat de pat, m-au bãtut, m-au sedat. Recunosc cã am vorbit pe un ton ridicat, dar n-am folosit violenta fizicã asupra lor. Am fost acuzat cã as fi fost drogat, dar nu este adevãrat, nu sînt consumator de droguri. Nu-mi gãsesc cuvintele, dar dacã m-am decis acum sã fac public cazul meu este doar pentru faptul cã nu doresc ca într-un spital românesc sã se mai petreacã asa ceva. Nu vreau sã o învinovãtesc pe mama, a avut partea ei de dreptate. Cred însã cã nu e admisibil ca bolnavii sã fie tratati ca animalele. Acum nici pe animale n-ai voie sã le mai maltratezi, cã sînt protejate de lege“, a povestit tînãrul vizibil marcat de cele întîmplate.

Agresat chiar în spitalul unde mama sa e angajatã

Mama tînãrului, salariatã la Spitalul de Psihiatrie Sfîntul Nicolae ne-a mãrturisit plîngînd cã nu si-a închipuit sã se ajungã asa departe. „Andrei a ajuns acasã, duminicã, în jurul prînzului. Era în stare de ebrietate si mi-a cerut telefonul meu mobil, iar eu nu am vrut sã i-l dau, pentru cã abia îi cumpãrasem unul. Mi-a bãgat mîna în buzunar fortat, iar eu i-am dat atunci peste mînã. S-a dus în dormitor si a venit apoi sã-mi arunce în fatã cu niste haine, lucru care m-a scos din sãrite. A început apoi sã declanseze alarma la masinã, dupã aceea a început sã arunce cu rosii în masinã. Atunci cînd s-a dus în dormitor si a lovit cu pumnul în geam, m-am speriat cã-l sparge si am sunat la Politie“, a povestit mama.

„Ne permite legea sã folosim forta fizicã“

Seful Sectiei Psihiatrie, doctorul Ionel Tubucanu a explicat conjunctura în care tînãrul a ajuns în halul acesta. „Dupã garda de duminicã i-am aplicat tratamentul care trebuia. L-am chemat si astãzi sã-i continuãm tratamentul. Mi-a venit dezbrãcat pînã la jumãtate si în picioarele goale. Bãuse un litru de whisky, era foarte agresiv verbal. Mi-a pãrut rãu cînd am aflat cã era bãiatul unei salariate. Le-am cerut politistilor sã-i facã dosar pentru ultraj, dar tocmai în obrazul mamei lui am renuntat. Era foarte agresiv. A trîntit, a izbit. Bineînteles cã s-a folosit forta pentru a-i face tratamentul. I s-au fãcut injectii. Cu ceva timp în urmã era si consumator de droguri. Nouã ne permite legea sã folosim forta în munca de imobilizare. Un om în starea sa de surescitare este leu paraleu si poate provoca o nenorocire. Poate sã incendieze, sã omoare sau sã facã orice. ÃŽnvîrtea un stativ de metal pentru perfuzii, a sãrit la un asistent, a tulburat linistea tuturor bolnavilor. Pentru dumneavoastrã este nemaipomenit subiectul, dar s-ar putea si noi sã dãm în judecatã toate mãgãriile astea“, a precizat dr. Ionel Tubucanu. Acesta considerã ca nici într-un caz nu trebuie blamat corpul medical, ca si cum ar fi un gunoi al societãtii, pus sã cãsãpeascã bolnavii si nu sã-i vindece. Tînãrul intentioneazã sã-si scoatã certificat medico-legal si sã-i actioneze pe cei doi infirmieri în judecatã. Acesta va face si o plîngere la Colegiul Medicilor.

Articol afisat de 2372 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective