Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2012
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Octombrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Arnãutu si-a dat în stambã

Arnãutu si-a dat în stambã

• fostul edil din Tîrgu Neamt s-a dat în petec în ultima sedintã a Comisiei economice • consilierul Mihaela Marian afirmã cã a fost jignitã: „Vorbeste urît si aruncã cu noroi în stînga si-n dreapta. M-a jignit, folosind cuvinte ce nu pot fi reproduse“ • comportamentul lui Arnãutu a fost dezavuat si de colegii sãi de partid • fostul primar spune cã nu a jignit pe nimeni •

Un scandal de pominã, creat de fostul primar al orasului Tîrgu Neamt în cadrul sedintei Comisiei economice a Consiliului Local, a stîrnit reactii inclusiv din partea colegilor de partid ai lui Decebal Arnãutu. Acesta este acuzat cã a jignit-o pe consiliera Mihaela Marian, sefa Comisiei economice. Povestea de joi a fost adusã si la cunostinta prefectului de Neamt, Haralambie Mitea promitînd cã luni va ajunge în orasul de sub Cetate. Mai rãu pentru Decebal Arnãutu, cãruia i-a fost refuzatã candidatura din partea PP-DD, iar acum strînge semnãturi pentru a candida ca independent, cã nici colegii de partid nu-i agreazã comportamentul. „Consilierul Arnãutu se manifestã ca acel om care nu stie sã piardã. Continuã sã se manifeste urît, sã umileascã si sã vorbeascã urît. Aruncã cu noroi, mai ales în doamne, pentru cã nu acceptã ca acestea sã conducã o sedintã. Nu întelegem de ce are acest comportament. El nu merge pe proiecte, ci pe lîngã ele. Le stie pe toate, le face pe toate, trece peste ele, în conditiile în care noi dorim sã comentãm si sã analizãm fiecare proiect în parte, pentru a alege solutia cea mai bunã. Nu stiu ce doreste dînsul de la primãrie, de la Consiliul Local. La sedinta de joi a întrecut orice mãsurã. M-a jignit, la modul serios. M-a durut foarte tare, pentru cã sînt una din persoanale care pune suflet. Nu m-am dus la primãrie întîmplãtor, ci sã facem treabã, sã ajutãm comunitatea“, a declarat consilierul Mihaela Marian.

„Ce, te crezi aici cu Ponta si Antonescu?“

Pe lîngã verbajul violent si injurios, confirmat si de cãtre colegii consilieri PDL, fostul primar a reusit sã bulverseze întreaga sedintã. „Mi-a spus cã «Ce, te crezi aici cu Ponta si cu Antonescu?» si nu am înteles ce rol a avut aceastã întrebare, în conditiile în care noi discutam despre proiecte pentru tîrgnemteni. Nu se poate lucra cu el în nici o sedintã. I-am explicat cã la sedintele Comisiei Economice se discutã proiectele de pe ordinea de zi si nu altele. Tot timpul are ceva de reprosat, ba de primar, ba de nu stiu cine, lucruri care nu au nimic în comun cu discutiile noastre. Este ca un om turbat. Voi face un referat cãtre domnul primar Harpa si voi prezenta situatia. Nu e pentru prima datã, dar s-a umplu paharul. Nu m-am dus în primãrie sã mã lupt cu el, sã-i iau locul...Nu stiu ce e cu atitudinea acestui om în momentul de fatã. Are o problemã, nu-si gãseste linistea, nu înteleg... Nu se poate lucra în asemenea conditii, tipînd si vorbind continuu fãrã legãturã cu subiectele“, a conchis Mihaela Marian. Cele întîmplate la Tîrgu Neamt au fost aduse si în atentia prefectului, Ilie Mitea promitînd cã luni se va deplasa luni la fata locului. Comportamentul lui Arnãutu a fost confirmat si de consilierul PDL Bãltãtescu, martor la episodul de joi: „ÃŽn sedintã discutiile au degenerat, ajungîndu-se la confruntãri verbale între domnul Arnãutu si doamna Mihaela, în care s-au spus cuvinte grele si neonorante. Astfel de exprimãri nu se pot folosi într-o institutie publicã si în nici un caz nu se pot adresa unei femei cuvinte de natura celor rostite de domnul Arnãutu. Nu sînt de acord cu un astfel de comportament si cred cã un bãrbat nu trebuie sã adreseze unei femei asemenea cuvinte, indiferent cine este în fata lui. Astfel de dispute situate în afara proiectelor nu-si au locul în sedintele de comisii, iar dacã se mai întîmplã asa ceva doresc sã mã mut din Comisia economicã.

„Eu nu am jignit pe nimeni”

Decebal Arnãutu nu recunoaste acuzatiile aduse, ba mai mult, sustine cã el a fost cel jignit de comportamentul dictatorial al Mihaelei Marian. Dupã pãrerea sa, în comisii se poate discuta si pe lîngã proiecte, se pot ridica diverse probleme, se spalã rufele murdare „în familie”, ceea ce nu se poate face în sedintele plenului, la care participã reprezentantii mass-mediei. Fostul primar a afirmat cã totul a pornit de la procesul verbal, care în loc sã fie întocmit de un membru al comisiei, era redactat de o functionarã a primãriei. „I-am atras atentia doamnei Marian sã respecte Regulamentul Consiliului Local în care se mentioneazã cã procesul verbal se scrie de cãtre secretarul comisiei sau, în lipsa acestuia, de un alt consilier. Nu se vrea sã se înteleagã acest lucru si l-am pus pe seama incompetentei lor, a celor de la putere. Atît i-am spus doamnei Marian, cã probabil nu si-a luat pastilele dimineatã, de calmare, ea fiind poate mai emotivã. Nu sînt de acord cu un comportament dictatorial, care sã ducã în derizoriu orice întrebare a mea. Eu nu am jignit pe nimeni”, a declarat Decebal Arnãutu. ÃŽntrebat dacã si-a dat demisia din PDL, asa cum îsi exprimase intentia cu cîteva zile în urmã, Decebal Arnãutu a preferat sã nu rãspundã. Oricum, decizia sa de a intra în cursa electoralã pentru Camera Deputatilor din postura de independent, dupã ce PDL si PPDD i-au respins candidatura, nu este vãzutã cu ochi buni de vechii colegi care se pregãtesc sã-i retragã sprijinul politic, lucru care va atrage pierderea locului detinut în Consiliul Local.

Articol afisat de 1985 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, R. AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective