Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2012
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Octombrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Staretul care luptã cu Biserica KGB

Staretul care luptã cu Biserica KGB

Litigiile în care este tîrît staretul Mãnãstirii Bodesti, parte din ele izvorîte de la terenul pe care a fost ridicat lãcasul, dureazã de ani si ani, iar pînã în prezent instantele nu au dat o solutie clarã. Procese au fost si încã mai sînt, iar plîngerile la politie destule. Staretul Ieronim Andreescu spune cã a obosit sã tot batã drumurile cãtre instante sau cãtre Sectia de politie 5 Gîrcina si cã asteaptã cu nerãbdare ca procesele si plîngerile penale sã fie finalizate. „M-am sãturat de aceste procese. Pe 28 octombrie se împlinesc sapte ani de la ceea ce stie toatã lumea cã s-a întîmplat aici. De atunci cred cã am fost de 500 de ori în fata instantei de judecatã. Cred cã au fost cel putin 20 de dosare penale sau civile, plus plîngerile penale la politie, unde am fost si am dat cu subsmenatul de nenumãrate ori. Sînt nemultumit cã mai existã cîteva plîngeri la politie, iar finalizarea lor se tãrãgãneazã. ÃŽn acest moment mai sînt patru dosare în civil si trei plîngeri penale fãcute de Elena Iovu. Mai este o plîngere fãcutã de o persoanã de la Petru Vodã, plus una fãcutã de mine împotriva acesteia pentru insultã si amenintare. Am fãcut plîngerea la începutul lunii august, iar de atunci sînt plimbat de politistii de la Sectia 5 pe drumuri. Am fost chemat la audieri de cel putin sapte ori, iar aceastã tracasare nu mai poate continua. As dori ca aceste dosare sã fie finalizate si sã terminãm odatã cu ele. Am învãtat drumul la politie pe de rost“, a declarat staretul Ieronim Andreescu.

„Sînt supus unor metode de tip KGB“

Acesta mai spune cã se simte hãrtuit de acolitii „bisericii paralele“. „Mã adresez autoritãtilor publice din Neamt pentru a le aduce la cunostintã cã sînt supus unor metode de tip KGB, prin care sînt hãrtuit penal de cãtre reprezentantii si acolitii bisericii paralele, cu sediul în Ucraina, dar cu filiale multe în România. Oamenii bisericii paralele au formulat mai multe plîngeri penale, încercînd sã acapareze ilegal patrimoniul Mãnãstirii Sfîntul Vasile cel Mare. Precizez cã instantele civile s-au pronuntat asupra patrimoniului acestei mãnãstiri, stabilind cã oamenii Bisericii KGB nu au nici un drept asupra acestor bunuri ale mãnãstirii. Solicit sã fie monitorizate aceste dosare si sã se cerceteze care sînt cauzele tergiversãrii solutionãrii legale a acestora. Cer sã fie reanalizate solutiile de neîncepere a urmãririi penale date unor reprezentanti ai Bisericii KGB din România, printre care si E.I, aceasta din urmã fiind cercetatã în mai multe dosare, sub acuzatiile de înselãciune - fonduri bãnesti si bunuri materiale în dauna patrimoniului Bisericii Ortodoxe Române. Cer reprezentantilor SIE si SRI sã monitorizeze activitatea capilor acestei retele paralele din Biserica KGB, cu rãdãcini în fosta URSS - Ucraina, Republica Moldova, pentru ca statul român si Biserica Ortodoxã Românã sã fie protejate conform legii cultelor fatã de acesti impostori“, a mai precizat staretul Ieronim. Nemultumirile acestuia sînt cunoscute si la Politia Neamt. „Persoana în cauzã a fost în audientã la domnul comandant si i-a relatat nemultumirile sale. La Sectia 5 Gîrcina au fost douã sesizãri cu acelasi continut de la aceeasi persoanã, reprezentantul unui ONG. Plîngerile sînt fãcute împotriva unor înalti prelati, drept pentru care lucrãrile au fost declinate la Curtea de Apel Bacãu. ÃŽntr-o altã plîngere a staretului împotriva reprezentantului ONG-ului s-a dat sãptãmîna trecutã solutia de neîncepere a urmãririi penale pe motiv cã fapta nu existã. Alte plîngeri nu mai existã nici la sectie, nici la post“, a declarat subcomisarul Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al IJP Neamt. Asa cum se stie, schitul Sf. Vasile cel Mare din Bodesti, ridicat mai tîrziu la rangul de mãnãstire, a fost înfiintat pe un teren donat în anul 1996. ÃŽncã de la înfiintare, spun reprezentantii BOR, asezãmîntul monahal a fost destinat cãlugãrilor. Clãdirile din incinta mãnãstirii s-au ridicat prin efortul financiar al unor credinciosi ortodocsi. „Mãnãstirea face parte din patrimoniul Bisericii Ortodoxe Române si nu poate fi înstrãinatã unui alt cult sau unei persoane fizice. ÃŽntrucît, ulterior, Elena Iovu a aderat la Asociatia Crestinilor Ortodocsi Traditionali Liberi, tinînd cont si de faptul cã producea tulburare în incinta mãnãstirii pe care o considera, în mod nejustificat, ca pe o proprietate personalã, printr-o hotãrîre judecãtoreascã din anul 2005, acesteia i s-a interzis sã mai intre în acest asezãmînt monahal“, se aratã într-un comunicat al Mitropoliei Moldovei.

Articol afisat de 2205 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective