Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2012
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Octombrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
La CJ, un nou sef

La CJ, un nou sef

• Emilia Arcan este noul vicepresedinte al CJ Neamt, ea luîndu-i locul lui Mihai Fãrcãsanu • Culitã Tãrâtã are acum o majoritate formatã din UNPR - USL • înlocuitul Fãrcãsanu se mai gîndeste dacã va mai rãmîne în CJ, dar e convins cã va ataca în instantã hotãrîrea privind schimbarea lui •

Schimbare la vîrful Consiliului Judetean, unde a fost înlocuit un secund al presedintelui, cu voia majoritãtii din legislativ. Pepededistul Mihai Fãrcãsanu a fost schimbat cu 21 de voturi, care s-au dovedit a fi în favoarea noului vice, Emilia Arcan, de la USL. Fãrcãsanu s-a bucurat de o sustinere care nu i-a fost de folos - 12 voturi, care au venit din partea noii aliante, minoritare în CJ Neamt, PDL - PPDD. Ideea schimbãrii vicepresedintelui Mihai Fãrcãsanu a fost anuntatã oficial, la începutul sedintei, de cãtre Ionel Arsene, seful PSD Neamt. Tot el este cel care a propus-o pe colega Emilia Arcan pentru a deveni secunda presedintelui Tãrâtã. Proiectul privind schimbarea pepededistului a fost anuntat dupã ce a fost prezentatã ordinea de zi. O altã initiativã pesedistã din debutul întrunirii i-a apartinut lui Dan Vasile Constantin, care i-a reprosat presedintelui cã a convocat o sedintã ilegal, avînd în vedere cã înainte cu o zi mai fusese convocatã una, care însã nu a avut cvorum si s-a amînat. Culitã Tãrâtã i-a explicat lui Constantin cã doar dacã sedinta se tinea ieri mai puteau fi valorificati niste bani de la bugetul statului în interesul unui spital. Pentru cã nu i-a convenit rãspunsul, Constantin a participat la sedintã ascultînd discutiile de pe holul Consiliului Judetean, pentru cã a abandonat lucrãrile din salã.

Emotii pînã la rezultatele finale

Pentru a fi schimbat din functie un vicepresedinte, regulamentul de functionare a CJ prevede derularea a mai multe etape. „Desi mi-e greu, la cererea majoritãtii din CJ trebuie sã vã supun la vot proiectul privind înlocuirea vicepresedintelui Mihai Fãrcãsanu. Asa s-a vrut, asa facem...“, a spus presedintele Tãrâtã, care atunci cînd a cerut ca alesii judeteni sã se exprime cu privire la aprobarea sau nu a proiectului privind înlocuirea, el a ales sã se abtinã. Asa cã s-au numãrat 20 de voturi pentru schimbare, 13 împotrivã si o abtinere. Tensiunea în salã a crescut cînd s-a trecut la votul secret, în cabinã, în favoarea Emiliei Arcan (propunerea PSD) sau a lui Mihai Fãrcãsanu (propunerea PDL - PP-DD) pentru cã acolo ar fi putut apãrea cu totul alte rezultate decît cele din salã, exprimate la vedere. Consilierii, împãrtiti în bisericute, dupã interese si afinitãti, se suspectau sau îsi schimbau impresii din priviri. Era dovada cã în fiecare dintre noile aliante existã nuclee care moral sînt alãturi de „dusman“. Dupã numãrãtoare, fiecare dintre cei doi contracandidati a avut sustinerea initialã. Presedintele Tãrâtã i-a multumit fostului sãu adjunct pentru colaborare, a felicitat-o pe noua sa secundã si i-a îndemnat pe toti consilierii sã formeze o echipã care sã actioneze în interesul judetului.

Unul cu multumirile, altul cu acuzele

Emilia Arcan a multumit si ea pentru sustinerea de care se bucurã din partea USL-UNPR, si celor care nu i-au dat votul, si a precizat: „Nu-mi rãmîne decît sã vã demonstrez cã voi face fatã tuturor problemelor“, spunînd cã nominalizarea ei în functia de vice al CJ este „o provocare si o responsabilizare“. Mihai Fãrcãsanu nu a plecat la fel de fericit de la sedintã, declarînd: „Ce s-a întîmplat este o miselie, un cutit înfipt în spatele meu. Consider cã suplimentarea ordinei de zi din aceastã sedintã a fost nelegalã, motiv pentru care o voi contesta în instantã. Toate proiectele de hotãrîre din CJ trebuie discutate de Tãrâtã, Stefan si de cãtre mine. De data aceasta nu s-a întîmplat asa. O sã mã gîndesc dacã mai rãmîn în CJ. Am functia de director la Urbtrans si voi reveni acolo. Salariul de director este de 3.300 de lei, iar cel de vice, de 3.800 de lei. Dar nu pentru bani voi contesta ceea ce s-a întîmplat azi, ci pentru cã vreau sã se respecte legea în aceastã institutie. Oricum, nu renunt la cursa în alegerile parlamentare“.

Articol afisat de 2361 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective