Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2012
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Noiembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„GENERALUL“ STAN, UN SEF CAM LEFTER

„GENERALUL“ STAN, UN SEF CAM LEFTER

• pentru cã era în stare de incompatiblitate, seful ISJ Neamt s-a autosuspendat si nu mai este expert ARACIP • a pierdut în felul acesta la leafã vreo 40 milioane de lei vechi • a rãmas cu circa 54 de milioane, cu tot cu banii care îi vin pe proiecte • adunînd cheltuielile, seful învãtãmîntului nemtean nu mai rãmîne cu nici un leu de la o lunã la alta •

Desi detine una dintre cele mai importante functii din judet, inspectorul general Viorel Stan nu cîstigã pe mãsura anvergurii profesonale. Este sef al Inspectoratului Scolar Neamt din luna iunie a acestui an si desi a pornit bine din punct de vedere al veniturilor, de curînd profesorul Stan a rãmas cu aproape jumãtate din suma de care se bucura prin varã. „Nu mai sînt expert ARACIP, asa cã am pierdut cam 40 de milioane de lei pe lunã, cît cîstigam de pe urma acestui statut. M-am autosuspendat pentru cã eram în stare de incompatibilitate“, a declarat seful învãtãmîntului nemtean. Pentru a scãpa de incompatibilitate, profesorul Stan a demisionat si din legislativul judetean, pentru cã a fost ales în varã consilier la judet. Prin demisie, a renuntat si la aproape zece milioane de lei vechi, cît ar fi fost indemnizatia lunarã.

Chirie, navetã, fiu la facultate...

Conform propriilor declaratii, Viorel Stan are un salariu în mînã de circa 29 milioane de lei vechi. Acestia reprezintã contravaloarea muncii de inspector scolar general. La aceastã sumã se adaugã una putin mai micã, de vreo 24 milioane de lei vechi, bani care îi vin de pe urma proiectelor pe care le manageriazã si care se deruleazã prin intermediul Inspectoratului Scolar. „Ãstia sînt toti banii mei. Trãiesc cu economie, pentru cã în Roman, unde locuiesc eu, am de plãtit chirie pentru apartamentul cu douã camere pe care îl ocup. Chiria este de 150 de euro pe lunã. De asemenea, din buzunarul propriu suport contravaloarea navetei. Fac zilnic o sutã de kilometri de la Roman la ISJ si invers. Consumul la masina mea este de 7,5 litri de benzinã la suta de kilometri. Asta înseamnã cã drumul pînã la Piatra si înapoi mã costã 45 de lei pe zi si fac asta mãcar de cinci ori pe sãptãmînã. Per total, naveta lunarã este de vreo nouã milioane de lei vechi“, a mai spus profesorul Viorel Stan. Adunînd naveta si chiria, seful învãtãmîntului nemtean „scapã“ cu putin peste cincisprezece milioane de lei pe lunã.

„Coltul de Rai“, încã vreo 500 de lei lunar

Profesorul Stan este renumit printre prieteni si cunostinte pentru pasiunea pe care o are pentru flori. Desi nu are o casã, în Roman, generalul Stan detine o grãdinã în care îngrijeste sute de exemplare de flori, multe dintre ele specii rare. Nu îi lipsesc nici florile obisnuite, precum trandafirii, nenumãrate feluri de narcise si lalele, dar si plante aduse din strãinãtate si pe care a reusit sã le aclimatizeze în zona noastrã. Pentru cã uneori nu ajunge la florile sale pentru a le uda sau plivi, Viorel Stan se vede nevoit sã apeleze la serviciile unei cunostinte. Iar pentru întretinerea acelui spatiu, despre care adorã sã vorbeascã si pe care îl numeste „Colt de Rai“, mai dã lunar cam o sutã de euro, ca sã le asigure plantelor cele necesare.

Fiul este „liderul“ cheltuielilor

Dupã cum spune seful ISJ, cam jumãtate din banii pe care îi încaseazã lunar se duc în buzunarul fiului mai mic, student în anul IV la Drept, în Bucuresti. Desi inspectorul general este un renumit profesor care a scos olimpici nationali si internationalli la chimie, nici unul dintre fiii sãi nu i-a împãrtãsit pasiunea si nu a dat de „gustul“ elementelor chimice. Bãiatul mai mare a terminat studiile si are o afacere proprie în Bucuresti, dar asta nu îl scuteste pe tatã sã îi mai scape cîte un bãnut, din cînd în cînd. Dar grosul banilor se duce cãtre fiul cel mic, aflat în anul IV la Drept. „Fiul mai mic este la a doua facultate si pentru cã e moftul meu sã facã Dreptul, am obligatia moralã si materialã sã îl sustin. ÃŽntretinerea lui în Bucuresti mã costã cam 20 de milioane de lei pe lunã, asta însemnînd chiria si banii de buzunar“, a spus profesorul Viorel Stan. Adunînd toti banii pe care îi dã pe chirie, navetã, fiul mai mic si grãdinã etc sefului învãtãmînului nemtean îi mai rãmîn vreo 14 milioane de lei vechi, din care sã plãteascã facturile, mîncarea si hainele. Asta în cazul fericit în care masina pe care o conduce de foarte multi ani nu necesitã reparatii si nu se „aruncã“ la cheltuieli nejustificate sau costisitoare.

Articol afisat de 2448 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective