Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2012
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Noiembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
5 lei - bir de internare la Spitalul Judetean

5 lei - bir de internare la Spitalul Judetean

• sefii unitãtii sanitare îsi doresc sã introducã o astfel de taxã cel mai probabil de anul viitor • scopul este de a aduna mai multi bani la bugetul modest al spitalului • din pãcate însã, spitalul nu asigurã integral medicatia pacientilor internati •

Bolnavii care vor ajunge în Spitalul Judetean de anul viitor ar putea fi nevoiti sã achite o nouã taxã, si anume una de internare. Desi valoarea propusã pentru aceasta este modicã, de doar 5 lei, ea pare imoralã în conditiile în care bolnavii internati în acest spital sînt nevoiti constant sã-si cumpere o mare parte din medicamentele necesare tratamentului, medicamente pe care ar trebui sã le asigure spitalul.
Ideea aceste taxe de internare a apartinut chirurgului Alexandru Juncu, directorul medical al SJU Neamt, care a considerat cã astfel s-ar rotunji veniturile unitãtii. „Taxa de internare propusã ar fi de 5 lei si s-ar percepe doar o singurã datã, la internare, pentru toti pacientii care vin la spital cu programare. Taxa nu se va percepe urgentelor, gravidelor, bolnavilor de SIDA, copiilor etc., ci doar în cazul acelor pacienti care suferã de afectiuni cronice si care ajung la medic în urma unor programãri prealabile. Deocamdatã s-a considerat în cadrul Consiliului de Administratie cã nu este oportun momentul discutãrii unei astfel de taxe si a rãmas sã fie luatã în discutie altãdatã. Taxe de acest gen se practicã si în alte spitale, iar valorile percepute sînt mult mai mari“, a declarat medicul Alexandru Juncu, directorul medical al SJU Neamt. Spitalele din Iasi de exemplu percep taxe de internare încã de acum vreo doi ani, valoarea fiind atunci de 10 lei pentru ca acum sã ajungã la 20 de lei. Si alte spitale din tarã practicã acelasi sistem, sumele astfel adunate constituindu-se în venituri proprii. Acum, cei care ajung la spitalul din Piatra Neamt trebuie sã plãteascã o taxã de trei lei pentru a intra cu masina în curte, (care de fapt este de doar un leu sau doi strecurati în mîna paznicului), mai dau un leu pentru halat dacã merg sã viziteze pe cineva, iar dacã se interneazã dau cu bani în stînga si-n dreapta pentru medicamente, pentru tratamente etc. Pe de altã parte, Spitalul Judetean Neamt a mai intentionat acum cîtiva ani sã introducã o astfel de taxã de internare, numai cã propunerea de atunci se referea la pacientii mai înstãriti care urmau sã fie cazati în niste rezerve de lux, adicã ce ar fi avut în dotare un frigider, un televizor, dar si mobilier modern si doar douã-trei paturi. Cum nu s-au mai fãcut rezervele de lux, si taxa de internare a cãzut.
Viitoarea taxã doritã de actualii sefi ai unitãtii sanitare nemtene ar putea rãmîne si ar fi plãtitã cu sigurantã cu dragã inimã de bolnavi, cu conditia ca ei sã nu mai umble prin farmacii dupã medicamente, seringi, fese, tifon etc., si nici nu ar astepta sã le vinã neamurile cu mîncare de-acasã ca sã nu moarã de foame.

Articol afisat de 1521 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective