Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2012
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Noiembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sotul „Elodiei“, dupã gratii

Sotul „Elodiei“, dupã gratii

• fostul sot al Georgianei Pruteanu, tînãra din Tasca dispãrutã în conditii suspecte, a fost retinut de procurori • Narcis Tutuianu este cercetat sub aspectul comiterii infractiunilor de tîlhãrie, dare de mitã si fals în declaratii • el este acuzat cã i-ar fi sustras tinerei, prin violentã, o brãtarã si un telefon mobil • individul a înstrãinat imobilul, bun comun, declarînd în fals în fata notarului cã nu este cãsãtorit • la testarea cu poligraful, Tutuianu i-a oferit bani expertului criminalist pentru a falsifica rezultatul în favoarea sa •

Anchetatorii nemteni au fãcut un pas important în dosarul privind disparitia misterioasã a Georgianei Pruteanu, tînãra din Tasca despre care nu se mai stie nimic de la începutul acestui an. Cei care lucreazã la acest caz au reusit sã strîngã suficiente probe pentru a-l bãga dupã gratii pe principalul suspect, nimeni altul decît Narcis Costel Tutuianu, fostul sot al tinerei dispãrute. Individul nu este acuzat de omor, cercetãrile pe aceastã linie fiind efectuate separat. În schimb, probele adunate de anchetatori indicã faptul cã Tutuianu a comis alte fapte de naturã penalã care sînt în strînsã legãturã cu ceea ce i s-a întîmplat fetei. Ieri searã, dupã ce a fost audiat ore bune de procurorul de caz, Tutuianu a fost retinut pe bazã de ordonantã pentru o perioadã de 24 de ore, urmînd ca astãzi sã fie prezentat instantei de judecatã cu propunere de arestare preventivã. Tînãrul este acuzat de comiterea infractiunilor de tîlhãrie, fals în declaratii si dare de mitã. Anchetatorii spun cã individul ar fi exercitat acte de violentã asupra fostei sale sotii si i-ar fi sustras acesteia o brãtarã si un telefon mobil, telefon pe care l-a si folosit. Brãtara ar fi fost gãsitã pe parcursul cercetãrilor. Mai mult decît atît, s-a constatat cã în cursul lunii mai 2011, cînd era despãrtit în fapt de Georgiana, dar nu divortat, Costel Narcis Tutuianu a vîndut casa din Tasca, construitã de cei doi în timpul cãsãtoriei. Pentru a face acest lucru, învinuitul a dat o declaratie, pe proprie rãspundere, în fata notarului, în care a mentionat cã nu este cãsãtorit. Cît priveste acuzatia de dare de mitã, fapta ar fi fost comisã la putin timp dupã disparitia Georgianei. La solicitarea politistilor judiciaristi, care au întocmit rapid un cerc de suspecti, mai multe persoane, printre care si Tutuianu, au fost duse la Bacãu si testate cu poligraful(n.n.detectorul de minciuni). Cu aceastã ocazie, învinuitul, care a picat testul cu poligraful, i-a promis expertului criminalist o sumã de bani cu conditia sã sã modifice rezultatul testului în favoarea sa.

Anchetatorii sînt convinsi cã fata a fost ucisã

Ramona Georgiana Tutuianu, în vîrstã de 24 de ani, a fost datã dispãrutã de cãtre mama sa, pe 24 ianuarie, aceasta reclamînd cã fiica nu a mai ajuns acasã în seara de duminicã, 22 ianuarie. Primele verificãri au indicat faptul cã tînãra nu avea nici un motiv sã plece de acasã, unde o astepta fiul ei, în vîrstã de 6 ani. Investigatiile au arãtat cã, în seara respectivã, Georgiana a fost adusã pînã apropierea locuintei sale de patronul la care lucreazã.
Dupã numai cîteva zile de cercetãri s-a conturat o ipotezã socantã, si anume cã fata ar fi fost victima unei infractiuni grave, de care fostul sot nu ar fi fost strãin. Cei doi divortaserã de curînd si urma procesul de partaj, în urma cãruia instanta trebuia sã decidã împãrtirea imobilului, proprietate comunã. Apropiatii Georgianei au declarat cã aceasta era decisã sã renunte la orice pretentie imobiliarã cu o conditie; fostul sot sã-i dea o sumã de bani pentru a-si cumpãra o garsonierã în care sã locuiascã cu fiul sãu. Se pare cã Narcis nu a fost de acord cu oferta, motiv pentru care relatia dintre cei doi a devenit una mai mult decît tensionatã.
Alibiul tînãrului, în seara în care fosta sa sotie a dispãrut, le-a dat de gîndit politistilor. Tutuianu ar fi fost în compania unor persoane în seara disparitiei Ramonei, însã nu a putut sã justifice o perioadã de aproximativ 30-40 de minute. Acest lucru, coroborat cu rezultatul testului poligraf, în urma cãruia s-a constatat cã tînãrul a avut un comportament nesincer, si neîntelegerile legate de împãrtirea casei, l-a plasat pe individ în pozitia de suspect principal. Cu toate acestea, probele adunate nu au fost suficiente. ÃŽn aceste conditii, oamenii legii si-au canalizat eforturile pentru a descoperi cadavrul tinerei. A fost vizatã zona în care a dispãrut tînãra, dar si împrejurimile lacului Bicaz. Zeci de politisti si jandarmi au „periat“, în nenumãrate rînduri, malul lacului. Mai mult decît atît, scafandri profesionisti au venit de la Bucuresti si au fãcut scufundãri în lac, fãrã ca trupul fetei sã fie descoperit. Datele culese pînã în prezent ar indica, cred anchetatorii, cã Tutuianu nu si-a premeditat fapta. Certurile dintre cei doi erau destul de dese si presãrate cu acte de violentã din partea sotului. Anchetatorii bãnuiesc cã scena s-a repetat si în seara disparitiei, numai cã este posibil ca tînãrul sã-si fi lovit fosta sotie atît de rãu, încît aceasta ar fi decedat. Disperat el ar încercat si a si reusit sã scape de cadavru. Ce-i drept, a beneficiat si de o serie de factori favorabili. A doua zi de la sesizarea disparitiei, vremea s-a înrãutãtit, iar în zonã a nins. Acest lucru a îngreunat serios cercetãrile politistilor, eventualele probe fiind acoperite de zãpada asternutã.

Articol afisat de 2414 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU, G.MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective