Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2012
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Noiembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Centru rezidential de sãnãtate pentru vârstnici

Candidatul ARD pentru Colegiul 2 Camera Deputaților, Mihaela Stoica, propune, pentru mandatul urmãtor, înfiintarea în Piatra Neamt a unui centru rezidential de sãnãtate, pentru persoanele în vârstã sau cu nevoi speciale, centru care sã asigure acestora asistenta medicalã de specialitate de care au nevoie, sã le ofere servicii de recuperare, consiliere psihologicã si servicii sociale. Mai mult, Mihaela Stoica este convinsã cã, prin promovarea unui proiect de lege în Parlament, astfel de centre pot fi înfiintate la nivel national, cu sprijin atât din partea autoritãtilor locale si centrale, cât si din partea mediului privat.
”Sunt multi oameni care se confruntã cu aceastã problemã. Este vorba de vârstnicii cu afectiuni de sãnãtate grave, care nu mai pot avea singuri grijã de ei si care rãmân în grija sau familiei - dacã o au - sau ai nimãnui. Putem initia parteneriate public-private pentru înfiintarea acestor centre de sãnãtate pentru bãtrâni, în care acestia sã poatã sã stea si sã primeascã îngrijirile medicale de care au nevoie din partea unui personal specializat, indiferent cã vorbim de sãptãmâni sau luni sau de o perioadã mai îndelungatã. E normal ca acesti bãtrâni si familiile lor sã se poatã bucura de timpul petrecut împreunã, iar dacã putem sã le oferim un loc în care persoana sã primeascã îngrijirile de care are nevoie fãrã a împovãra familia, de ce sã nu facem asta? Centrul poate fi gândit ca o institutie în care autoritatea localã poate veni cu terenul, Ministerul Muncii sau al Dezvoltãrii poate asigura o parte din finantare, iar investitia sã fie una privatã sau în parteneriat. Centrul poate gãzdui vârstnici, la cererea lor sau a familiei, cu acoperirea în parte a cheltuielilor, dar poate accepta si cazuri sociale, iar costurile sã fie suportate din bugetul asistentei sociale, sau chiar cazuri de urgentã - cade cineva pe stradã si, dupã ce i se acordã primele îngrijiri, se constatã cã nu are cine sã se ocupe de el, sã-l schimbe, sã-l hrãneascã, sã-i dea medicamentele la timp... Cred cã este nevoie de un loc în care aceste griji sã se rezolve. Este un proiect realizabil, la care eu tin foarte mult, este un proiect de suflet”, declarã Mihaela Stoica, deputatul propus de ARD pentru Colegiul 2 Piatra.

Grijã pentru bãtrânii nostri

Nu este primul proiect pe care Mihaela Stoica îl propune ca sprijin pentru vârstnicii nostri. Încã de la începutul mandatului de deputat, prin demersurile fãcute de deputatul Mihaela Stoica, în Piatra Neamt s-au derulat investitii si proiecte menite sã îi ajute pe cei ajunsi la vârsta a treia, sã le facã viata mai linistitã si, de ce nu, mãcar un pic mai frumoasã.
Astfel, prin parteneriat cu Fundatia de Îngrijiri Comunitare, cu sprijinul autoritãtilor locale, s-au reabilitat si modernizat clãdirile de pe str. Stefan cel Mare, nr. 23, unde functioneazã FIC. Bãtrânii sãraci, fãrã posibilitatea de a se îngriji singuri, bolnavi cu handicap, sclerozã multiplã sau Alzheimer, beneficiazã, prin proiectul sprijinit de Mihaela Stoica, de îngrijire, terapie si recuperare. Valoarea totalã a proiectului depãseste 3,35 milioane de lei, din care 2,66 milioane reprezintã finantare nerambursabilã.
Centrul social Pietricica, de asemenea, prin demersurile Mihaelei Stoica, a beneficiat de aproape 3,2 milioane de lei, finantare venitã pentru modernizarea si dotarea cãminului de bãtrâni. Aici, peste 100 de vârstnici primesc asistentã si îngrijire de specialitate, de la gãzduire, hranã, servicii medicale si de igienã personalã pânã la activitãti de recuperare, consiliere si socializare.

Articol afisat de 1185 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective