Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2012
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Noiembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Miracol al medicinei si al puterii credintei

Miracol al medicinei si al puterii credintei

• familia unui sãtean din Ion Creangã a ridicat o troitã în semn de cinstire a Sfîntului Nectarie Taumaturgul • oamenii spun cã stiinta medicilor, credinta si rugile fãcute la moastele sfîntului grec au dus la însãnãtosirea miraculoasã a unui copil • rezolvarea unei afectiuni presupunea imobilizarea în ghips a picioarelor pustiului timp de 20 de luni • totul s-a terminat cu bine dupã numai sase luni •

Vasile Enea, din Ion Creangã, este cunoscut ca fiind capul unei familii de oameni cinstiti si gospodari, ai cãror copii au reusit în viatã. Casa lui Vasile Enea nu poate trece neobservatã pentru cei ce ajung în satul Ion Creangã, privirea fiind atrasã atît de curtea spatioasã plinã de personaje de poveste viu colorate din ipsos care încîntã privirea trecãtorului în timp ce casa sare în ochi nu prin mãrime ci prin bunul gust arhitectural si functional. Membrii familiei s-au convins prin proprie experientã cã fericirea nu înseamnã a detine mari valori materiale pentru cã sãnãtatea este mai presus de orice etalon al bunãstãrii. Recent, pe 9 noiembrie, familia Enea a sfintit o troitã la intrarea în comunã, pentru a multumi Sfîntului Ierarh Nectarie Taumaturgul. Un sobor de patru preoti a oficiat slujba de sfintire în prezenta credinciosilor prezenti în numãr mare pentru a cinsti împreunã o minune a Sfîntului care s-a înfãptuit în familie. Este vorba de însãnãtosirea miraculoasã a nepotului cel mare a lui Vasile Enea, lucru care s-a petrecut, dupã cum spuneau oamenii, dincolo de priceperea medicilor si datoritã credintei în cele sfinte.
Asa cum observã toti trecãtorii, curtea casei Enea pare mai degrabã o curte a unei grãdinite în care cei mici se pot simti ca în lumea basmelor. Aceastã aurã de prosperitate si fericire o completau nepotii ce animau curtea bunicului Vasile, care se mîndrea si cu primul nepot nãscut, Vasilicã Sebastian, al fiului Iulian. Numai cã linistea familiei din Ion Creangã a fost supusã la grele încercãri. Nepotul Sebastian, în vîrstã pe atunci de 5 ani, a început sã aibã probleme la mers. Piciorul drept parcã se disloca din sold fãrã sã fi suferit vreun accident. Pãrintii au mers la medicii din Roman care au dat un diagnostic nãucitor: osul femural „scapã“ din încheietura soldului existînd pericolul ca la orice efort al micutului sã iasã efectiv din locul sãu si sã se rupã. Solutia propusã de medicii ortopezi ar fi rezolvat problema, dar totodatã presupunea si schimbarea modului de viatã a copilului. Sebastian ar fi trebuit operat si, fiind în crestere, în fiecare an sã treacã prin chinurile altor interventii chirurgicale.
Iar despre jocurile dragi lui precum fotbalul si alergatul prin curtea bunicilor nici nu mai putea fi vorba. Pãrintii si bunicii au vrut sã audã si pãrerea altor medici si au luat drumul Capitalei în speranta gãsirii altei solutii salvatoare. ÃŽnainte de a merge la Bucuresti bunicii si-au pus speranta si în Dumnezeu, rugîndu-se pentru binele nepotului lor iar la sfatul Pãrintelui Iustin, de la Mãnãstirea PetruVodã, au urmat cu încredere si sperantã solutia datã de medicul de la Spitalul „Maria Sklodowska Curie“ Budimex. Pentru a evita operatia, medicii bucuresteni au propus o solutie pe termen lung ce presupunea imobilizare pentru 20 de luni în ghips a picioarelor micutului Sebastian, fãrã a da însã sperante de reusitã de 100%. ÃŽn timp ce copilul se afla cu picioarele imobilizate în ghips pãrintii si bunicii nu au încetat a se ruga pentru binele lui. Punîndu-si speranta si în credintã toti membrii familiei au decis sã facã un pelerinaj în insula greceascã Eghina, pentru a se ruga Sfîntului Ierarh Nectarie Taumaturgul - Vindecãtorul de boli. Odatã întorsi din pelerinaj, Sebastian si pãrintii sãi s-au oprit la spitalul din Bucuresti pentru consultul periodic iar, în urma examinãrii fãcute de medici, s-a constatat cã micutul s-a refãcut complet dupã numai sase luni de chinuitoare imobilizare în ghips. Copilul poate acum sã joace fotbal cu prietenii sãi iar la agapa crestinã organizatã de bunicul sãu dupã sfintirea troitei închinate binefãcãtorului sãu a uimit mesenii cu pofta de viatã si zburdãlniciile sale. Mãnãstirea Sfînta Treime din insula amintitã este cunoscutã mai ales pentru pãstrarea moastelor Sfîntului Nectarie. Recent canonizat de cãtre Biserica Ortodoxã a Greciei, sfîntul a fost episcop de Pentapole si ctitor al Mãnãstirii Sfînta Treime din insula Eghina.

Articol afisat de 2557 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dan VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective