Poftiti la 2.500 de portii de fasole!
• de Ziua Nationalã, pentru masa participantilor la paradã s-au folosit 250 kg de fasole, 40 kg de ceapã, 40 kg de morcov, 30 kg de slãninã, 12 l de ulei, 300 kg de cîrnati si 20 kg de bulion • vor fi si 120 de litri de tuicã •
Pregãtirea celor 2.500 de portii de fasole cu cîrnati, care vor fi oferite romascanilor prezenti la ceremonia de sãrbãtorire a Zilei Nationale, se va face începînd de anul acesta la Cantina Socialã. Preparativele pentru festinul popular au demarat încã de joi, 29 noiembrie. „Personalul a început încã de joi sã aleagã boabele de fasole, care au fost spãlate, puse la muiat si fierte. Acum fasolea stã la rece, în frigidere si mîine dimineatã, de la ora patru, ea va fi condimentatã, i se va adãuga bulionul si restul ingredientelor, pentru ca sã nu se acreascã. Am folosit pentru aceasta 250 de kilograme de fasole, 40 kilograme de ceapã, 40 kilograme morcov, 30 kilograme de slãninã, 12 litri de ulei, 300 kilograme de cîrnati si 20 kilograme de bulion. Portiile vor fi servite în cele douã corturi amenajate în Piata Roman-Musat, urmînd a fi întrebuintate vase de unicã folosintã, în care vor fi asezati si castravetii murati. Tot la noi se va prepara si tuica fiartã, pentru care se vor folosi 120 litri. Tãria a fost condimentatã cu piper si scortisoarã, pentru a-i da aromã. Bucãtarul sef deja a fãcut probe pentru a se asigura cã mîncarea va iesi gustoasã“, a declarat Radu Vãtavu, directorul Complexului de servicii sociale al Primãriei Roman. Organizatorii sperã ca 1 Decembrie sã fie o zi la fel de frumoasã si însoritã ca si cea de vineri si în stradã sã iasã cîteva mii de romascani, dornici sã participe la manifestãrile legate de sãrbãtoarea nationalã.
|