Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2012
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Decembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Poftiti la 2.500 de portii de fasole!

Poftiti la 2.500 de portii de fasole!

• de Ziua Nationalã, pentru masa participantilor la paradã s-au folosit 250 kg de fasole, 40 kg de ceapã, 40 kg de morcov, 30 kg de slãninã, 12 l de ulei, 300 kg de cîrnati si 20 kg de bulion • vor fi si 120 de litri de tuicã •

Pregãtirea celor 2.500 de portii de fasole cu cîrnati, care vor fi oferite romascanilor prezenti la ceremonia de sãrbãtorire a Zilei Nationale, se va face începînd de anul acesta la Cantina Socialã. Preparativele pentru festinul popular au demarat încã de joi, 29 noiembrie. „Personalul a început încã de joi sã aleagã boabele de fasole, care au fost spãlate, puse la muiat si fierte. Acum fasolea stã la rece, în frigidere si mîine dimineatã, de la ora patru, ea va fi condimentatã, i se va adãuga bulionul si restul ingredientelor, pentru ca sã nu se acreascã. Am folosit pentru aceasta 250 de kilograme de fasole, 40 kilograme de ceapã, 40 kilograme morcov, 30 kilograme de slãninã, 12 litri de ulei, 300 kilograme de cîrnati si 20 kilograme de bulion. Portiile vor fi servite în cele douã corturi amenajate în Piata Roman-Musat, urmînd a fi întrebuintate vase de unicã folosintã, în care vor fi asezati si castravetii murati. Tot la noi se va prepara si tuica fiartã, pentru care se vor folosi 120 litri. Tãria a fost condimentatã cu piper si scortisoarã, pentru a-i da aromã. Bucãtarul sef deja a fãcut probe pentru a se asigura cã mîncarea va iesi gustoasã“, a declarat Radu Vãtavu, directorul Complexului de servicii sociale al Primãriei Roman. Organizatorii sperã ca 1 Decembrie sã fie o zi la fel de frumoasã si însoritã ca si cea de vineri si în stradã sã iasã cîteva mii de romascani, dornici sã participe la manifestãrile legate de sãrbãtoarea nationalã.

Articol afisat de 2054 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(F. ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective