Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2012
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Decembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Stefan - Drãgusanu, despãrtire cu scîntei

• ultima sedintã a legislativului local pietrean a fost caracterizatã de dure schimburi de replici • protagonisti au fost primarul Gheorghe Stefan si proaspãtul deputat Cãtãlin Drãgusanu n

Replici si reprosuri dese la ultima sedintã a Consiliului Local Piatra Neamt, tinutã miercuri seara. Primarul Gheorghe Stefan, sãtul de interventiile consilierului USL Cãtãlin Drãgusanu, i-a reprosat acestuia cã vrea sã învete administratie folosindu-se de aparatul de specialitate al primãriei. Proaspãtul deputat a avut dese interventii la multe dintre cele 39 de proiecte de hotãrîre care apãreau pe ordinea de zi. Pentru cã propunerile sale ba erau îmbrãtisate de cãtre consilieri, ba nu, primarul Stefan i-a propus sã fie mai putin activ. Doar cã nu s-a întîmplat asa, Drãgusanu venind cu noi întrebãri si amendamente la proiectele supuse spre aprobare. Spre surprinderea consilierilor, unii dintre colegii lui de partid nu i-au votat amendamentele, iar dacã s-ar fi întîmplat asta, sansele ca ele sã devinã hotãrîri erau mici, pentru cã USL este în minoritate în consiliu. Cu toate acestea, prospãtul deputat a arãtat cã se documentase bine în cazul unor proiecte, fãcînd cunoscut faptul cã în unele apãruserã modificãri în documente de seara si pînã a doua zi. Un astfel de exemplu este legat de Scoala „Elena Cuza“ din Piatra, care ceruse bani pentru implementarea unui proiect Comenius, în baza cãruia sã îsi doteze un laborator IT. Cãtãlin Drãgusanu a sesizat cã a dispãrut documentatia în baza cãreia sã se aloce bani, iar primarul Gheorghe Stefan a invocat cadrul legal si a spus cã nu se stie dacã li se permite autoritãtilor sã dea fonduri în astfel de cazuri, sau nu. Un alt proiect care a iscat scîntei între cei doi viza un spatiu pe care fiul primarului ar fi vrut sã îl cumpere pentru postul de televiziune pe care îl patroneazã. Desi Drãgusanu nu pãrea foarte potrivnic vînzãrii bunului imobil al municipalitãtii cãtre firma respectivã, primarul a replicat: „Fiul meu a cerut 126 de metri pãtrati pentru societatea cu televiziunea. E perfect legal sã cumperi un bun imobil, dar mã asteptam la reactia asta si l-am sunat pe fiul meu, care stã în Bucuresti, si i-am zis cã dacã tot e urmãritã familia mea de USL, sã renuntãm la tranzactie. Am sã vã dau adresa lui, sã îl puteti urmãri cît veti sta în Bucuresti. Dar întelegeti cã deranjati pe toatã lumea de la sedintã! Veniti aici sã învãtati administratie si noi stãm pentru asta 200 de ore! Vã explicã arhitectul sef una, vã spune directorul economic alta! Asta se învatã în comisii, nu la sedintã! Eu sînt domn, vã las sã luati cuvîntul, dar de-acuma exagerati!“.

„Guvernul dumneavoastrã tocmai a propus cresterea taxelor si impozitelor în 2013“

Cãtãlin Drãgusanu i-a rãspuns cã nu se primesc mapele de sedintã la timp pentru a fi studiate, dar replicile dintre cei doi aveau sã se reia peste cîteva minute, pe seama altor proiecte. Cel mai discutat a fost cel care se referã la taxele si impozitele locale în 2013.
Drãgusanu a propus o reducere în cazul societãtilor comerciale, dar primarul i-a replicat cã dacã s-ar face asta ar fi afectatã proiectia bugetarã a municipalitãtii pe anul viitor. „Noi cînd previzionãm un buget îl facem în baza unor venituri pe care contãm. Reducerea de care vorbiti ar afecta veniturile la buget. Iar Guvernul dumneavoastrã tocmai a propus cresterea taxelor si impozitelor în 2013 cu 16%“. Cãtãlin Drãgusanu a încercat sã contracareze aceste replici, dar fãrã succes. „Nu-mi dati dreptul la vorbã? Dacã ati ajuns parlamentar sã nu credeti cã puteti închide gura unui primar!“, a fost o altã replicã. Contre au fost si pe tema unui proiect care viza acordarea unor bani pentru institutiile publice, dar si pentru rechizitele copiilor care provin din familii defavorizate. „Nu am în mapã, la proiect, date despre cîti copii vor beneficia de rechizite, despre ce sume este vorba, ca sã pot face un calcul legat de cîti bani de la bugetul local trebuie sã votãm!“. Scos din sãrite, primarul le-a cerut tuturor consilierilor sã spunã cum aratã mapele de sedintã ale lor, pentru a sti dacã numai Cãtãlin Drãgusanu „a avut ghinion“ sau situatia are largã rãspîndire. Spre necazul noului parlamentar, nici un coleg nu l-a sustinut, dar nici n-a îndrãznit vreunul sã fluture documentatia, pentru a se sti cu exactitate cum stau lucrurile. Din pãcate, ultima sedintã pentru consilierul local Cãtãlin Drãgusanu a fost una cu scîntei, nici pe departe una în care sã fi primit multumiri de la colegii de partid si din legislativ pentru colaborarea avutã si pentru contributia adusã pentru binele comunitãtii.

Articol afisat de 1525 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective