Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2012
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Decembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Elicopter pentru o pacientã cu hemoragie cerebralã

• aparatul de zbor a aterizat joi la prînz la Piatra Neamt pentru a prelua o pacientã cu hemoragie cerebralã masivã • transferul s-a fãcut pe calea aerului din cauza drumurilor greu accesibile .

Un elicopter de la SMURD Iasi a aterizat joi dupã amiazã la Piatra Neamt pentru a prelua o pacientã aflatã în stare foarte gravã. Era vorba despre o pacientã în vîrstã de 56 de ani, Iulia Munteanu, din comuna Borlesti care a ajuns joi dimineatã la UPU Neamt. „Pacienta a ajuns la noi cu ambulanta în jurul orei 11.30 si era în stare foarte gravã. Toate testele efectuate au arãtat cã suferise o hemoragie cerebralã masivã si era necesar transferul de urgentã cãtre o Clinicã de Neurochirurgie din Iasi. Pentru cã drumurile erau cu probleme, transportul cu autosanitara ar fi fost dificil, ar fi durat foarte mult si ar fi putut sã-i cauzeze probleme pacientei. Atunci s-a luat legãtura cu Iasiul pentru a se chema un elicopter. Aparatul a venit si a preluat-o si astfel sperãm sã aibã mai multe sanse de recuperare“, a precizat Gabriela Chitoscã, asistenta sefã de la UPU Neamt. Medicii spun cã hemoragia intracerebralã are de obicei un debut brusc, putînd provoca afectãri rapide ale creierului, fiind o leziune amenintãtoare pentru viata bolnavului. Sîngerarea poate fi cauzatã de ruperea unui vas de sînge, iar dacã hemoragia nu mai permite oxigenarea creierului mai mult de trei sau patru minute, celulele creierului mor. Mai mult, acest lucru afecteazã celulele nervoase, iar functiile pe care le controleazã sînt deteriorate. Ieri, multã lume din Borlesti discuta despre tragedia cãzutã pe capul Iuliei Munteanu, cunoscutã în comunitate ca o femeie la locul ei, cu situatie materialã bunã. Dimineatã, ea si-a ridicat pensia de la Postã si în drum spre casã i s-a fãcut rãu si a cãzut pe trotuarul din apropierea Primãriei. „Colegele mele au vãzut-o cãzutã si au adus-o în Primãrie, sã stea la cãldurã dupã care au sunat la 112. ÃŽn scurt timp a venit Ambulanta si a luat-o la spital la Piatra Neamt. Ea a lucrat la uzinã la Sãvinesti si acum vreo opt-zece ani a suferit un accident vascular cerebral. A stat prin spitale, a fost operatã pe laTîrgu Mures si s-a recuperat, dar avea de luat tratament zilnic. Dupã acel accident, s-a pensionat pe caz de boalã. Astãzi, probabil i s-a complicat iarãsi starea de sãnãtate si din nefericire iatã unde a ajuns! Sperãm sã scape cu bine si de aceastã datã!“, a declarat Vasile Iliutã, primarul comunei Borlesti. Este pentru a doua oarã luna aceasta cînd elicopterul iesean vine în judet pentru a prelua un pacient. Pe 1 decembrie, aparatul de zbor a fost chemat la Tîrgu Neamt pentru a transfera o femeie în vîrstã de 73 de ani, care suferise un infarct miocardic masiv.

Articol afisat de 1125 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective