Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2012
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Decembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vaporii toxici, motiv de campanie

Inspectoratul Teritorial de Muncã Neamt a derulat timp de douã sãptãmîni o campanie de informare a lucrãtorilor, legatã de riscul folosirii substantelor periculoase. Dacã riscurile referitoare la substantele toxice nu sînt gestionate corect, sãnãtatea lucrãtorilor poate fi afectatã într-o varietate de moduri, efectele pornind de la iritatii usoare ale ochilor si pielii pînã la astm, probleme legate de reproducere si malformatii congenitale, precum si cancer, a precizat seful ITM Neamt, juristul Ioan Popescu. Conform unor cercetãri recente, 19% dintre lucrãtorii UE sînt expusi vaporilor toxici un sfert sau mai mult din timpul lor de muncã, în timp ce 15% din lucrãtori trebuie sã manipuleze substante periculoase în cadrul activitãtii lor profesionale zilnice. Pentru a preveni efectele negative ce pot apãrea, în perioada 26 noiembrie - 7 decembrie s-a desfãsurat o campanie europeanã care a avut ca obiectiv constientizarea si informarea angajatorilor si lucrãtorilor, în special a celor din IMM-uri, privind modificãrile legislative referitoare la clasificarea, etichetarea si ambalarea agentilor chimici periculosi. ITM Neamt s-a alãturat acestui demers european si a organizat în perioada respectivã sesiuni de constientizare si informare, la care au participat reprezentanti ai angajatorilor din judet si lucrãtori care în desfãsurarea activitãtii lor utilizeazã agenti chimici periculosi. Sectoarele de activitate vizate au fost: fabricarea mobilei, întretinerea si repararea autovehiculelor, captarea, tratarea si distribuirea apei, fabricarea articolelor de îmbrãcãminte din piele, fabricarea lacurilor si vopselurilor, activitãti de coafurã, curãtenenie etc. Practic, inspectorii de muncã au transmis firmelor care se ocupã de astfel de lucruri cã trebuie sã-si protejeze angajatii prin etichetarea clarã a produselor, dar si prin stabilirea unor date de securitate care sã se regãseascã în contractele de angajare.
În Neamt existã deja o traditie în industria chimicã, platforma de la Sãvinesti fiind locul unde au lucrat pînã în urmã cu vreo 15 ani zeci de mii de persoane. Si acum existã foarte multe societãti comerciale care se ocupã cu tot felul de activitãti conexe industriei chimice si multi dintre angajati sînt expusi poate fãrã sã constientizeze unor riscuri foarte mari.

Articol afisat de 896 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective