Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2012
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 19 Decembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Elena Udrea, despre alegeri si viitorul PDL

Elena Udrea, despre alegeri si viitorul PDL

• redactorul Monitorului a obtinut primul interviu dupã alegerea Elenei Udrea ca deputat în Colegiul 4 Roman-Ion Creangã • parlamentarul îsi exprimã opiniile, mai ales cele legate de atmosfera din PDL si modalitatea prin care acest partid va trebui sã creascã în sondaje n

Reporter: Doamnã deputat, care este pozitia Elenei Udrea fatã de rezultatele la alegerile parlamentare din 9 decembrie?
Elena Udrea (E.U.): Se stie cã rezultatele la Neamt au fost cele mai bune din tarã si eu mã bucur cã la redistribuire am obtinut în Neamt doi deputati si un senator si îi felicit pe colegii mei pentru acest lucru. Din pãcate la nivelul tãrii Alianta România Dreaptã este mult sub ceea ce ne-am propus si nesatisfãcãtor pentru oricare dintre noi. Cred cã este nevoie de o analizã corectã si fãrã patimã a ceea ce a dus la acest rezultat. Trebuie sã vedem care sînt cauzele care au condus la acest rezultat, tot ceea ce s-a întîmplat în ultimele sapte luni, de cînd PDL se aflã în Opozitie, adicã de la alegerile locale si pînã acum. Asta pentru cã va trebui sã gãsim drumul pe care vom merge în continuare, dacã partidul va continua sã meargã cu aliatii cu care a constituit Alianta România Dreaptã. Vom hotãrî dacã vom merge sub sigla PDL, un brand puternic cu care am cîstigat multe alegeri în trecut, dar care, desigur, acum a intrat în componenta ARD sau dacã se va merge pe varianta unei fuziuni a PDL cu alte partide de dreapta, în asa fel încît toate fortele politice care au aceeasi viziune despre dezvoltarea României, despre guvernare, sã se afle într-un singur loc. Acestea sînt decizii care urmeazã a se lua foarte repede în partid, dar numai dupã o analizã corectã a tuturor cauzelor pentru care ARD a obtinut un scor atît de slab în aceste alegeri. Eu, personal, sînt pentru convocarea unei Conventii Nationale, care, de altfel este prevãzutã în Statut. Dupã fiecare alegeri trebuie convocatã Conventia Nationalã, unde se decide conducerea partidului. Asta înseamnã cã nu este neapãrat nevoie ca ea sã fie schimbatã. Spun însã cã trebuie decis drumul pe care vom continua sã mergem în Opozitie.
Rep.: Va trebui ca presedintele Vasile Blaga sã-si asume rezultatele slabe din aceste alegeri?
E.U.: Cred cã fiecare dintre noi va trebui sã-si asume rezultatele pe care le-a obtinut si în plan personal, dar si în calitatea sa de lider pe care a avut-o. Asta este regula: rezultatele nationale cad în responsabilitatea conducerii partidului. Consecintele analizei pot fi diferite si nu înseamnã neapãrat schimbarea lui Vasile Blaga.
Rep.: Dumneavoastrã îi veti recomanda lui Vasile Blaga sã facã un pas înapoi?
E.U.: As vrea mai întîi sã ascult argumentele celor care se vor prezenta în sedinta Colegiului Director, as vrea sã vãd toate analizele, dupã care vom vedea si dacã Vasile Blaga va face un pas înapoi. Dar trebuie sã ne gîndim si cine va veni în locul sãu. Spun asta pentru cã e usor sã spui cuiva sã facã un pas înapoi, dar trebuie sã vedem cine vine pe acest post important.
Rep.: Existã mai multe voci care spun cã Elena Udrea s-ar putea înscrie în cursa pentru presedintia PDL. E adevãrat sau nu? Îsi doreste Elena Udrea acest lucru? Sînteti de pãrere ca ati putea face fatã unui asemenea post?
E.U.: Nu am avut o discutie concretã, cu argumente pro si contra, cu ceilalti colegi ai mei. Îmi este greu acum sã mã pronunt. Cred însã cã oricine îsi doreste sã candideze la conducerea partidului trebuie sã prezinte un program, o motiune, sã-si caute sustinãtori, pentru cã acest lucru este esential. Nu m-am gîndit pînã acum la acest lucru. Ar trebui sã încep cu primul pas: sã stabilim în PDL cã facem Conventie si schimbãm conducerea. E prea devreme sã ne gîndim cine va candida la postul de conducere.
Rep.: În cazul în care ati decide sã candidati la presedintia partidului cam ce ar contine motiunea Elenei Udrea?
E.U.: Eu spun ceea ce cred cã ar trebui sã se întîmple mai departe. Eu sustin cã PDL trebuie sã rãmînã într-o opozitie constructivã, în care sã aibã grijã ca USL, un partid acum de aproape 70% majoritate în Parlament sã nu derapeze de la democratie. Spun asta pentru cã este foarte usor sã nu mai respecti nici Constitutia, nici legile, atunci cînd ai o sustinere atît de mare si cînd ai obtinut un asemenea scor. Efectiv, în opinia mea, PDL va trebui sã stea cu ochii larg deschisi, sã se uite la modul în care guverneazã USL. N-au trecut decît cîteva zile de cînd s-au încheiat alegerile si nu avem parte de la Guvernul Ponta decît de mãrirea taxelor locale, de majorãri de impozite. Au anuntat cã îngheatã toate indemnizatiile pentru anul viitor, se mentine înghetarea angajãrilor în sistemul bugetar, nu se dau tichetele de masã si cele cadou înapoi. Toate mãsurile de austeritate luate de noi în timpul guvernãrii sînt mentinute de Guvernul Ponta. Numai cã acesta nu le-a spus înainte de alegeri, ceea ce nu e corect. Dacã ar fi spus cinstit: „Uitati ce vom face de la anul. Nu vor fi bani, vã crestem taxele si impozitele, nu vã dãm tichetele de masã, nu vã crestem salariile“, cu sigurantã cã multi români nu i-ar mai fi votat. De asta spun cã PDL va trebui sã facã opozitie constructivã. Nu vom ataca de dragul de a ataca, ci ne vom uita, cu atentie, permanent, la ceea ce face Guvernul Ponta si vom sanctiona atunci cînd guvernarea minte populatia si afecteazã interesele acesteia.
Rep.: Care sînt sansele PDL sã creascã în simpatia electoratului dupã dezastrul de la alegerile parlamentare?
E.U.: Sansele de a reveni în preferinta electoratului sînt foarte mari pentru cã USL la guvernare nu va mai fi la fel de popular. Deja au luat mãsuri care au început sã nemultumeascã populatia. Oamenii au votat cu speranta cã Guvernul Ponta le va aduce sporuri salariale, o viatã mai usoarã si vor vedea cã o duc mai greu. Desigur cã în acest caz îsi vor pierde sustinerea populatiei. Important este ca PDL sã fie pregãtit, în acel moment, cu solutii concrete pentru oameni, cu care sã demonstreze cã ceea ce a fãcut PDL la guvernare, dincolo de aspectele dureroase, care au dus la reducerea cheltuielilor, au fost mãsuri inevitabile, dar sãnãtoase. Dincolo de asta am avut crestere economicã, am creat locuri de muncã prin investitii, care au generat venituri la buget. Cînd toate aceste lucruri bune vor fi cunoscute de populatie va trebui sã explicãm populatiei cum am continua noi guvernarea dacã am fi în locul USL, în asa fel încît atunci cînd oamenii se vor lãmuri cu Guvernul Ponta, sã gãseascã în PDL o alternativã adevãratã.
Rep. : Considerati cooptarea la guvernare a UDMR „o solutie imoralã“ cum ar spune presedintele Traian Bãsescu?
E.U.: Eu nu as spune asta pentru cã UDMR a fost la guvernare si în Guvernul Boc. Personal am avut o relatie bunã cu ministrii UDMR si am fost un ministru care a investit foarte mult în Harghita si Covasna. Nu cred cã este „o solutie imoralã“. UDMR are tot interesul în fata electoratului sãu sã fie la guvernare. Asta pentru cã PSD se pare cã vrea sã-si asigure o sustinere din partea UDMR dacã se întîmplã ceva în relatia cu PNL.

Articol afisat de 1924 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective