Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2012
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Decembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Alesii la primul mandat au primit botezul Parlamentului

Alesii la primul mandat au primit botezul Parlamentului

• prima zi de lucru în Parlamentul României a fost perceputã diferit de alesii nemteni aflati la primul mandat • „Am observat cã se lucreazã, ca sã-i spun asa, cu nu prea multã actiune“, a declarat deputatul Cãtãlin Drãgusanu • „M-am simtit ca un boboc, desi am 60 de ani“, a simtit si Constantin Moisii • pentru senatorii Bumbu si Tapu nu a fost nimic nou, cei doi avînd de-a face în trecut cu legislativul României din calitatea de secretar de stat •

Alegãtorii nemteni au trimis, la alegerile recente, 14 parlamentari la Bucuresti, cu 3 mai mult decît numãrul de colegii arondate judetului.
Din cei 14 alesi, 8 se aflã la prima experientã în Parlamentul României. Este vorba de deputatii Cãtãlin Drãgusanu, Vlad Marcoci, Liviu Harbuz, Constantin Moisii, Ionel Arsene si senatorii Eugen Tapu, Liviu Bumbu si Leonard Cadar. ÃŽn cursul zilei de ieri am încercat sã-i contactãm pe toti parlamentarii aflati la primul mandat, pentru a afla prima impresie avutã dupã prima zi la noul loc de muncã. Toti cei cu care am reusit sã stãm de vorbã au lãsat senzatia cã prima zi în Parlamentul României a fost una deosebitã pe care cu sigurantã nu o vor uita prea curînd. „Azi a fost prima sedintã, prilej sã ne cunoastem cît de cît între noi. Am observat cã se lucreazã, ca sã spun asa, cu nu prea multã actiune. Dar, probabil, am rãmas eu obisnuit cu ritmul din campania electoralã. Mîine o sã fie o zi importantã, pentru cã o sã depunem jurãmîntul si va fi ales presedintele Camerei Deputatilor“, a declarat deputatul Cãtãlin Drãgusanu. Acesta a precizat cã va locui o perioadã la hotel, dupã care va închiria un apartament, întrucît intentioneazã sã-si aducã familia la Bucuresti. „Am intrat ca un boboc în Camera Deputatilor, desi am 60 de ani. ÃŽnsã la forta de muncã pe care o am, mã voi strãdui sã fac tot ce-mi stã în putintã sã nu dezamãgesc. Vreau sã-i reprezint cu demnitate pe cei din colegiu“, a declarat deputatul Moisii care asteaptã sã i se repartizeze o camerã la hotel. Ionel Arsene, aflat si el la primul mandat, a fost impresionat de ceea ce a gãsit în Parlament. „Impresia este foarte bunã. Este o atmosferã solemnã, asa cum si trebuie sã fie în legislativul unei tãri. Astãzi a fost o zi deosebitã. Am participat, începînd cu ora 10, la sedinta Comitetului Executiv al PSD Neamt, dupã care la sedinta solemnã de deschidere din Parlament“, a declarat deputatul Arsene care, în perioada mandatulu, va locui într-un apartament cu chirie. Si pentru senatorii Liviu Bumbu si Eugen Tapu, prima zi în Parlamentul României a fost una deosebitã, însã atmosfera nu le-a fost una strãinã, întrucît în trecut, în calitatea pe care au avut-o, de secretar de stat, au mai lucrat cu legislativul României. „Pentru mine nu este nici o surprizã, pentru cã am mai avut treabã pe aici în perioada în care am fost secretar de stat. Am constatat cã ritmul este putin mai accelerat zilele astea si este de înteles pentru cã urmeazã sã fie fãcuti o serie de pasi absolut obligatorii“, a declarat senatorul Bumbu. „Este exact cum m-am asteptat, mai ales cã stiam care este atmosfera întrucît în trecut am trecut niste legi prin Parlament. Sperãm cã vom reusi sã ducem la îndeplinire ceea ce ne-am propus“, a declarat si senatorul Tapu.
Cei doi asteaptã repartitia de la Senat, urmînd sã locuiascã pe perioada mandatului la hotel, ca majoritatea alesilor din Neamt.

Articol afisat de 1330 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective