Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2013
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Ianuarie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Patinoarul de pe trotuare a umplut Sectia Ortopedie

Patinoarul de pe trotuare a umplut Sectia Ortopedie

• dupã sãrbãtori, sectia de la Spitalul Judetean este supraaglomeratã • „Ne-am extins la Chirurgie Infantilã, dar dacã mai continuãm asa, bolnavii vor sta cîte doi în pat“, a declarat medicul Remus Caranfil • gheata creeazã probleme si la Roman •

Zãpezile si gerurile din decembrie au fãcut ca trotuarele din orase sã devinã adevãrate patinoare, motiv pentru care foarte multi nemteni au ajuns la spital cu oasele rupte. Din pãcate, multi au suferit fracturi grave, care au necesitat interventii chirurgicale, fapt ce a dus la umplerea la refuz a sectiilor de profil. Numai Ambulanta a adus în ultimele zile la spitale peste 60 de pacienti cu fracturi sau traumatisme cãpãtate de pe urma cãderilor pe gheatã. Sectia Ortopedie de la Spitalul Judetean abia mai face fatã avalansei de pacienti si, desi nu s-a ajuns sã stea cîte doi în pat, cu sigurantã cã în viitorul apropiat se va ajunge si la asta. „Dupã Crãciun si Revelion am fost efectiv asaltati de pacienti care au cãzut pe gheatã si au suferit tot felul de fracturi. Din aceastã cauzã sectia este supraaglomeratã si abia mai facem fatã. Ne-am extins deja la colegii de la Chirurgie Infantilã dar, dacã numãrul pacientilor va continua sã creascã, cu sigurantã cã vom avea si cîte doi bolnavi în pat“, a declarat medicul Remus Caranfil, seful sectiei de Ortopedie, din cadrul SJU Neamt. Oprtopezii pietreni opereazã pe bandã rulantã pacientii, dar vestea bunã este cã oamenii îsi pot recupera banii cheltuiti pe proteze sau tot felul de dispozitive de care au nevoie pentru a le fi implantate în timpul acestor interventii. Pînã acum, fiecare pacient îsi cumpãra singur cam tot ceea ce avea nevoie, iar banii cheltuiti erau practic pierduti. Acum spitalul spune cã le va deconta bolnavilor toate cheltuielile, cu conditia sã vinã cu documente semnate si parafate de medici. „Spitalul nu poate sã cumpere din vreme ce este nevoie pentru cã efectiv nu are de unde sti ce necesitã fiecare caz în parte. Astfel, pacientii îsi achizitioneazã singuri protezele, iar cu facturile merg ulterior la decontare, urmînd sã-si primeascã banii de la casieria spitalului“, a adãugat doctorul Caranfil. Pentru o fracturã, uneori pacientii cheltuie si 30-40 de milioane de lei vechi.

La Roman, iarna nu-i ca vara

ÃŽn orasul de la malul Moldovei, marea problemã a edililor rãmîne, în aceste zile în care spitalul este plin de cei care si-au fracturat mîinile si picioarele, gãsirea celor mai eficiente metode de curãtire a trotuarelor si aleilor de gheatã. Operatorul de salubritate Rossal recunoaste cã existã o problemã, dar o pune pe seama schimbãrilor bruste de temperaturã si pe sloganul „Iarna nu-i ca vara“. „Aleile dintre blocuri n-au fost prevãzute în contractul de deszãpezire. Noi am intervenit la comanda primãriei si pe anumite strãzi ale municipiului si pe o parte dintre aleile blocurilor, dupã ce am terminat de degajat zãpada de pe strãzi. Problema o constituie însã numãrul mare de masini care sînt parcate pe aceste alei. Chiar dacã s-a trecut cu plugul, cetãtenii în loc sã dea zãpada într-o parte, au aruncat-o înapoi în stradã. S-au format sleauri de gheatã. La amiazã, cînd temperatura creste, gheata se topeste un pic si dupã aceea îngheatã din nou. Asta ne creeazã nouã mari probleme.
Antiderapantul lucreazã, dar îsi face efectul de la minus 7 grade în
sus“, a declarat Ionel Ciocan, directorul Rossal Roman. Firma de
a împrãstiat pe strãzi si pe trotuare 200 mc de sare si 800 de sort, la care s-a adãugat 60 tone clorurã de calciu. Numai cã, romascanii sînt nemultumiti de modul în care este gestionatã situatia. „Uitati-vã si dumneavoastrã cum se circulã. S-au curãtat trotuarele în centru, dar pe strãzile laterale este o nenorocire. Nu mai vorbim de aleile dintre blocuri“, a declarat Mihai Bunescu.

Articol afisat de 1580 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, F. ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective