Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2013
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Ianuarie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Politistilor nu le e fricã de Bau-Bau

Politistilor nu le e fricã de Bau-Bau

• controalele anuntate de ministrul Radu Stroe la toate inspectoratele din tarã nu-i sperie pe politistii nemteni • Bucurestiul va verifica dacã existã în teritoriu practici discriminatorii în raport cu angajatele, dar si alte aspecte ce privesc atmosfera din interiorul institutiilor • la IJP Neamt nu s-a înregistrat nici un caz de hãrtuire sexualã sau altele care fac obiectul acestor verificãri • anul trecut au fost sanctionati 14 politisti, majoritatea pentru comportament necorespunzãtor la serviciu, în familie, societate si pentru neglijentã în activitatea profesionalã •

Cadre de la Ministerului Afacerilor Interne vor vizita în perioada urmãtoare toate inspectoratele de politie din tarã pentru a verifica aspecte cu privire la respectarea principiilor de eticã si deontologie profesionalã. Ordinul a fost dat de ministrul Radu Stroe care, probabil, vrea sã vadã dacã mai existã situatii similare celor de la Politia Bals, acolo unde seful institutiei a fost înjunghiat de o angajatã care îl acuzã de viol. Din echipele de control vor face parte si sociologi si psihologi. „Din dispozitia ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, echipe de specialisti din cadrul Aparatului central al MAI si ai Inspectoratului General al Politiei Române se vor deplasa la mai multe inspectorate de politie judetene pentru realizarea unor verificãri cu privire la respectarea principiilor de eticã si deontologie profesionalã. Cu ocazia acestor misiuni vor fi identificate situatiile care reprezintã atitudini neconforme reglementãrilor în vigoare în relatia sef-subordonat, practici discriminatorii în raport cu angajatele si alte aspecte care privesc climatul organizational în interiorul acestor unitãti. Conducerea Ministerului Afacerilor Interne îsi reafirmã întreaga disponibilitate pentru identificarea si sanctionarea drasticã a oricãrui tip de atitudini care încalcã prevederile legale, ordinele interne si normele privind deontologia profesionalã specificã functiei publice de politist“, se aratã în comunicatul emis de Directia de Informare si Relatii Publice a MAI. Conducerea IJP Neamt nu ar avea motive sã se sperie de aceste controale, mai ales cã nu s-au înregistrat situatii de genul celor mentionate în comunicatul de presã al ministerului. Conform celor precizate de subcomisarul Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Inspectoratului de Politie Neamt, la nivelul institutiei nu a existat nici o plîngere de hãrtuire sexualã sau practici discriminatorii în relatia sef-subordonat. Ce-i drept, în urmã cu cîtiva ani un astfel de caz, ascuns opiniei publice, a fãcut furori printre politisti. ÃŽn urma incidentului dintre un politist si o politistã, fosti iubiti, primul a fost sanctionat cu mustrare. Tînãra ar fi fost chiar agresatã de fostul iubit, iar aceste aspecte au ajuns la urechile conducerii care a dispus mãsuri împotriva persoanei reclamate. O altã poveste care s-a petrecut în „curtea“ Politiei Rutiere, un lucrãtor al acestei structuri fiind acuzat de o soferitã de hãrtuire sexualã. Ancheta desfãsuratã la vremea respectivã nu a confirmat acuzatiile aduse omului legii.

14 sanctionati si patru „exmatriculati“

Anul trecut au fost cercetati disciplinar si sanctionati 14 politisti nemteni, respectiv 13 subofiteri si un ofiter. Ca sanctiuni au fost acordate 11 mustrãri scrise si trei diminuãri ale drepturilor salariale de 15% din leafã pe douã luni, 10% pe trei luni si 5% pe trei luni. Un alt politist a fost sanctionat cu amînarea înaintãrii în gradul urmãtor pe timp de 3 ani. În ceea ce priveste motivele pentru care au fost aplicate aceste sanctiuni, în majoritatea cazurilor a fost vorba de comportament necorespunzãtor la serviciu, în familie sau societate sau neglijentã manifestatã în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu.
Ca urmare a unor sentinte judecãtoresti definitive si irevocabile, anul trecut au fost exclusi din sistem patru politisti. În acest moment sînt pusi la dispozitie 14 politisti (un ofiter si 13 subofiteri), iar doi sînt suspendati din functii. Este vorba de subofiterii arestati în dosarul privind mafia pãdurilor de la Grinties.

Articol afisat de 1679 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective