Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2013
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Ianuarie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
REPLICA PRIMARULUI GHEORGHE STEFAN

REPLICA PRIMARULUI GHEORGHE STEFAN

• edilul Pietrei este îngrijorat de soarta proiectului de 107 milioane de euro de la Apa Serv • el trage un semnal de alarmã, precizînd cã dacã presedintele CJ cere anularea licitatiei, s-ar putea pierde întreg contracul • „Pe mine mã intereseazã sã nu se piardã finantarea, pentru cã circa 20% din contract se va derula în Piatra Neamt“, a spus Stefan • el mai atentioneazã cã actualul CA de la Apa Serv functioneazã în ilegalitate •

La douã zile dupã ce presedintele Consiliului Judetean a fãcut publice unele dintre concluziile fãcute de echipa de verificatori care au efectuat un control de audit la Compania Apa Serv, ieri a venit rîndul primarului Gheoghe Stefan sã facã precizãri în cazul acestei societãti. Primarul a explicat cã interventiile sale au drept scop respectarea legalitãtii la Apa Serv si cã urmãreste sã nu fie pus în pericol proiectul de 107 milioane de euro, cu finantare europeanã, pe care ar trebui sã îl deruleze compania pînã la finele acestui an. „Mã intereseazã sã nu fie în pericol proiectul, pentru cã 20% din el ar trebui sã se deruleze în Piatra Neamt. Precizez din start cã nu avem nimic împotriva schimbãrii CA de la Apa Serv, a directorilor, dar avem rugãmintea sã se facã totul legal. Noi detinem dovada cã nu se respectã legea, pentru cã iatã, am scos de la Registrul Comertului certificatul constataor si conform acestuia, la data de 18 ianuarie, la Apa Serv persoana împuternicitã este Ionut Dughir - director general unic, iar administratori sînt Cristian Tomulet, Sergiu Bumbu, Andrei Sandocan Chelariu, Radu Adrian Monda si Ioan Munteanu, el fiind si presedinte al CA. Asta înseamnã cã actualul CA, ales pe 12 ianuarie, este ilegal, nul de drept si toate actele semnate de actualii directori sînt nule. Este în pericol contractul de 107 milioane de euro! Riscã sã fie reziliat dacã persoanele care semneazã pe el sînt în ilegalitate. Nu avem nimic împotriva schimbãrii CA de la Apa Serv - dacã se vrea sã fie doar oameni de la UNPR si TCE 3 Brazi, asa sã fie, dar sã se respecte legea! Dar sã zicem cã s-au fãcut în pripã si de aceea s-a întîmplat asta, numai cã apare pericolul pierderii proiectului, care trebuie finalizat pînã pe 31 decembrie 2013“, a declarat primarul Stefan.

„Sîntem în pericol de a pierde proiectul“

Printrei cei schimbati la finele sãptãmînii trecute din conducerea companiei este fostul director general Ionut Dughir, adus pe o functie inferioarã. Teoretic, avea contract de manager pînã în 2015, existînd posibilitatea schimbãrii lui dacã nu îndeplinea criteriile de performantã. „Cred cã schimbarea lui este un abuz, dar nici noi si nici el nu tine sã rãmînã director general. S-ar fi putut totusi face asta pe cale amiabilã... Noi nu avem nici un alt interes, asa cum s-a încercat sã se spunã de cãtre presedintele CJ; cred cã interesele la Apa Serv sînt ale altora! A spus domnul Tãrâtã cã s-a mafiotizat echipa din conducerea companiei, dar eu cred cã de fapt a destructurat o echipã de profesionisti ca sã aducã pe unii de la UNPR si TCE 3 Brazi. Trag încã o datã un semnal de alarmã, pentru cã în momentul de fatã sîntem în pericol de a pierde proiectul“, a mai spus primarul Stefan. Printre cei care au vorbit despre cum s-a ales noua conducere de la Apa Serv, manifestîndu-si dezaprobarea, se numãrã si consilierul judetean Claudiu Stafie: „La sedinta AGA a participat si domnul Culitã Tãrâtã, care a avut interventii de naturã sã influenteze rezultatul votului, punînd presiune si amenintînd participantii. Reprezentantii PDL au fãcut propunerea de amînare a sedintei, pentru a nu da posibilitatea contestãrii ulterioare a hotãrîrilor luate, dar nu s-a vrut asta. Asa cã s-a înregistrat o contestatie din partea domnei Cornelia Tudorancea si din partea unui actionar minoritar de la Apa Serv - este vorba despre Primãria Piatra Neamt. PDL Neamt îsi exprimã îngrijorarea pentru interventia brutalã si politizarea excesivã a managementului Apa Serv (schimbarea CA, a tuturor directorilor, modificarea repetatã si cresterea numãrului de reprezentanti ai CJ în AGA), fapte care pun în pericol imaginea si activitatea celei mai performante companiii judetene si proiectul de 107 milioane de euro“.

Replica fostului director Ivanov

Fostul director Neculai Ivanov a trimis o replicã spre presã, venind astfel cu unele rãspunsuri la acuzele care i-au fost aduse de presedintele Tãrâtã, precizînd cã au fost afirmatii calomnioase. El sustine cã a participat la un curs de master international la recomandarea unor specialisti din cadrul Ministerului Dezvoltãrii Regionale. Initial, sustine Neculai Ivanov, nu a vrut sã participe, pentru cã era prea scump cursul, dar ca sã nu îl piardã de „client“, institutia francezã care organiza specializarea s-a oferit sã suporte 15.000 de euro din valoarea cursului, iar el a plecat în Franta cu avizul CA al companiei. „Pe timpul studiilor am lucrat la strategia si planul de actiuni al Apa Serv, avînd ca obiect principal situarea companiei în rîndul celor mai performante din Sud- Estul Europei. (...) Cîteva aspecte din aceastã lucrare: toti utilizatorii vor avea contorizare individualã si citirea se va face automat (inclusiv pentru cei care locuiesc în apartamente), eliminînd astfel posibilitatea debransãrii generale, reducerea masivã a pierderilor de apã, accesul la apã pentru toti cetãtenii din aria de operare, inclusiv cei ce locuiesc în comune si sate. La sfîrsitul implementãrii acestui plan, profitul companiei se va ridica la mai multe milioane de euro în conditiile în care nu se vor face restructurãri si fãrã o crestere a tarifului la apã“. Rãmîne de vãzut dacã strategia ex-directorul va mai fi, sau nu viabilã, dat fiind noul context al „problemelor“ de la Apa Serv. ÃŽn finalul replicii, Neculai Ivanov precizeazã: „Dupã cum stim, numai cine nu munceste nu greseste! Iar dacã se va constata cã anumite sume au fost necuvenite, cu sigurantã acestea vor fi returnate! ÃŽn ceea ce priveste acelasi audit comandat, în calitate de fost director al companiei nu as recomanda scãderea salariilor pentru toti angajatii companiei cu 10,1% (3,5% si 6,6%), asa cum ar reiesi din respectivul audit“.

Articol afisat de 2746 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective