Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2013
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Ianuarie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
GARANTII CÃ VA FI OK LA TEATRU

GARANTII CÃ VA FI OK LA TEATRU

• managerul de proiect, arhitectul, dirigintele de santier si consilierul presedintelui CA al antreprenorului sustin cã proiectul de modernizare a Teatrului Tineretului va fi unul de succes • deocamdatã TT nu e gata, pentru cã urmeazã sã fie dotat conform standardelor • dacã la final se vor descoperi probleme de acusticã, acestea vor putea fi remediate, prin montarea unor panouri fonoabsorbante •

Specialisti în domeniul reabilitãrii si modernizãrii Teatrului Tineretului din Piatra Neamt au dat, ieri, în cadrul unei conferinte de presã, asigurãri cã institutia va deveni una extrem de pretabilã la activitãtile actoricesti. Proiectul care prevede modernizarea acestei clãdiri emblematice din Piatra Neamt a scos la ivealã amãnunte necunoscute oamenilor, începînd cu faptul cã teatrul n-a fost gîndit ca sã asigure o activitate statornicã pentru cetãteni, ci se preconoza cã aici var poposi actorii cînd si sînd, fiind în trecere, ba, mai mult, se pare cã initial a fost gîndit ca o salã de cinema si terminînd cu faptul cã publicul nu se bucura de niste conditii decente cînd urmãrea o piesã. Dupã ce se va încheia proiectul, specialistii sustin cã per ansamblu, în clãdire vor fi circa 500 de locuri, cu tot cu cele de la subsol si din sãlile de repetitii, unde vor putea avea loc spectacole interactive în spatii neconventionale.

Un proiect e OK, altul îsi asteaptã implementarea

Florin Bãluseanu, manager al proiectului, a declarat cã în baza procesului verbal de receptie, lucrãrile de constructie s-au realizat corect, de acum urmînd a se implementa proiectul care prevede asigurarea dotãrilor. Primãria Piatra Neamt a mai fãcut o astfel de încercare, dar nu s-a arãtat nici un doritor care sã asigure dotarea, motiv pentru care a reluat procedura. „Dupã prima receptie, din 12 iulie 2012, presedintele comisiei nu a realizat raportul privind admiterea sau respingerea procedurii, asa cã a fost anulatã si s-a fãcut o nouã receptie, în 28 noiembrie 2012. S-a încheiat procesul verbal dupã ea si s-a completat cu o anexã în care se preciza cã erau de remediat niste aspecte. ÃŽntre timp s-a rezolvat totul si pe 24 ianuarie 2013 comisia a revenit la Teatru ca sã vadã stadiul. Au semnat 7 din 9 membri care au participat la receptie, cei care s-au împotrivit fiind din partea Consiliului Judetean. Dar receptia rãmîne valabilã chiar si fãrã semnãturile acestora. Cît despre acustica sãlii de spectacol, s-a încercat un studiu de cãtre un expert acreditat, realizat pe toate frecventele care pot apãrea într-o salã de teatru si concluzia este cã se încadreazã în normele prescrise, astfel încît sã fie o acusticã confortabilã. Vom reveni cu studiul dupã montarea scaunelor, a draperiilor la loje si cortinelor. ÃŽn cazul neîncadrãrii în parametri, acustica se poate corecta cu panouri fonoabsorbante care se vor monta în salã“, a declarat Florin Bãlusescu, manager de proiect.

Ce a fost si ce va fi

Smaranda Gâlea, arhitectul care rãspunde în principal de modernizare, a precizat cã la proiectul care prevede consolidarea, realizarea sãlii de teatru, foaierele, birourile cu iluminat normal si finisajele s-a executat corect. „La o lucrare de restaurare la o constructie veche pot apãrea surprize. Nu poti gãuri toti peretii ca sã vezi ce te asteaptã. Teoretic ar trebui scoase toate finisajele, sã vezi ce e sub ele. Dar te limitezi la niste sondaje, pentru cã nu stii dacã proiectul va prinde finalizare acum sau peste patru-cinci ani. Dupã ce am decopertat totul am gãsit situatii nebãnuite si s-a impus o adaptare a proiectului. Am descoperit cã TT a fost realizat într-o perioadã destul de tulbure; constructorul s-a grãbit si unele lucruri au fost date peste cap, executate în etape diferite, cu constructori diferiti. Am decoperit cã zona de la balcon fusese închisã cu tablã galvanizatã, peste care era aplicat un plus. Peretii sãlii de la parter fuseserã acoperiti cu o stofã gen Volvatir, întinsã peste placaj. Am descoperit multe astfel de «surprize», plus foarte multi pereti trasi în timp, astfel încît dintr-o încãpere s-au fãcut multe altele, care sã asigure cîte un mic spatiu pentru cei care aveau nevoie de un fel de birou. Sala a fost un dezastru înainte de proiectul de modernizare, dar va fi foarte bine pusã la punct. Nu m-am gîndit cã putea fi un asa amestec! Era o încropire din 1965, fãcutã fãrã calcule si fãrã acusticã“, a spus arhitectul Smaranda Gâlea.
Dan Popa, consilier al presedintelui Consiliului de Administratie al antreprenorului, a precizat cã la final de proiect, TT va avea aproape 500 de locuri pentru public, dintre care 156 în stal, 96 la loje, 82 la balcoane, la care se vor alãtura altele 80-100, situate în încãperea de la subsol si vreo 20-40 într-o salã de repetitii si spectacole interactive - salã apãrutã dupã demolarea unor ziduri.

Articol afisat de 1492 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective