Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2013
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Februarie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
COALITIA ÎMPOTRIVA LUI CULITÃ TÃRÂTÃ

COALITIA ÎMPOTRIVA LUI CULITÃ TÃRÂTÃ

• Gabriel Farcas a fost schimbat cu Gabriel Visan, de la PNL • noul vice s-a bucurat de sustinerea consilierilor din PSD, PNL, PDL si PPDD • uneperistii au lipsit de la sedintã • cei prezenti s-au împãrtit din nou în AGA si CA-uri ale institutiilor subordonate de CJ • pentru reprezentantii UNPR s-a lãsat loc liber în AGA la Troleibuzul, Apa Serv, Neamt Turism, Spitalul Judetean si Aqua Neamt • noul vice, desi n-a depus jurãmîntul, a avut douã propuneri de proiecte care au devenit hotãrîri •

Gabriel Farcas nu mai este vicepresedintele CJ Neamt, locul lui fiind luat de Gabriel Lucian Visan, dupã cum a fost voia tuturor consilierilor alesi ai nemtenilor, cu exceptia uneperistilor care au absentat. Schimbarea s-a produs în cadrul sedintei extraordinare de ieri, sedintã convocatã de cãtre consilierii penelisti. Asa cã presedintele Culitã Tãrâtã a rãmas fãrã omul din partidul sãu si, mai mult, probabil a cãzut în Opozitie. Rãmîne de vãzut ce se va întîmpla în zilele urmãtoare, dar dacã se are în vedere îndemnul unui consilier emis la finalul sedintei de ieri - „Sã se pupe mirii!“ -, ar trebui sã se potoleascã lucrurile si alesii sã se punã pe treabã. Greu de crezut, cîtã vreme la momentul acesta existã aliante care au demonstrat si în alte vremuri cã nu pot functiona. Revenind la ziua de ieri, toti cei 28 de consilieri care au participat la sedintã au agreat ideea schimbãrii, chiar dacã mai erau si unii care au fãcut asta pentru cã le-a cerut partidul si nu ratiunea. Ratiune care si de data aceasta a arãtat cã interesele poartã fesurile, dar pentru a se ascunde acest adevãr s-a tot citit si citat din Legea administratiei publice locale si a Regulamentului de functionare a CJ Neamt, sustinîndu-se cã e musai sã se tinã cont de reprezentativitatea partidelor politice de la alegeri, la împãrtirea functiilor. Adicã UNPR trebuie înlãturat, cã e prea mic.

Vasile Pruteanu, nas spiritual

De la sedintã au absentat nemotivat uneperistii si conservatorul Mihai Alexandru, si nici presedintele Culitã Tãrâtã n-a dat pe acolo. Lipsa lui s-a simtit de la început, pentru cã avea obiceiul de a strînge mîinile consilierilor la începutul fiecãrei sedinte, chiar dacã se despãrtise la anterioara mai putin prietenos de unii dintre colegi. Prin vocea vicelui pesedist Emilia Arcan, cea care a fost nevoitã sã conducã demersul de schimbare a egalului sãu, a fost adusã la cunostinta consilierilor cã Lucian Gabriel Farcas are douã initiative peste ordinea de zi initialã: a propus modificarea a douã hotãrîri de CJ mai vechi, fiind astfel vizatã schimbarea CA la Spitalul Judetean si AGA de la Aqua Neamt. S-a fãcut si voia lui. Dar pînã sã se ajungã aici s-a supus dezbaterii primul proiect, cel care viza eliberarea din functie a unui vice. Emilia Arcan si-a cam pierdut vocea caldã si a cãutat sã tinã în frîu dezbaterile, desi a lipsit tevatura de altãdatã. S-a votat în cabinã, prin vot secret, sã se producã eliberarea din functie, dar la numãrãtoare doar 27 de consilieri au sustinut proiectul, unuia anulîndu-i-se buletinul pentru cã a încercuit optiunea în loc sã punã „x“ în spatiul indicat. Desi nu se poate sti cu precizie dacã a fost cu intentie sau din neatentie, multi dintre consilieri l-au bãnuit pe Dan Arnãutu de „ispravã“, pentru el sedinta de ieri fiind cam ultima din acest mandat. Dupã ce s-a dat liber la înlocuirea lui Farcas, din rîndurile PNL s-a ridicat Vasile Pruteanu, care l-a nominalizat pe Lucian Gabriel Visan. A fost singurul propus si singurul votat. Toti l-au vrut secundul lui Culitã Tãrâtã, mai putin uneperistii care au ignorat sedinta - Constantin Iacoban, Constantin Sandu, Ioan Spiridonescu, Daniel Vasiliu si cel pus la zid - Gabriel Farcas. Dupã aflarea rezultatului, proiectul a fost aprobat în aplauze. Cu unele exceptii.

Algoritmul, batã-l vina!

Urmãtoarele proiecte vizau aranjamentele. Fiecare sã se cuibãreascã în cîte un loc cît mai cãldut. Dan Constantin a tinut prelegere despre cum trebuie aplicatã legea cînd e vorba de reprezentativitatea partidelor în AGA si CA-uri. Pentru a iesi calculele, a cerut votul consilierilor în a se parafa ca în fiecare AGA sã fie 7 consilieri, astfel încît sã încapã toate partidele: doi pesedisti, un penelist, un pepededist, doi pedelisti si un uneperist. A avut grijã si de „oamenii“ lui Tãrâtã, ba, mai mult, în lipsa lor li s-a pãstrat un loc în AGA care sã fie ocupat la sedinta urmãtoare, dupã voia UNPR. Si tot în sedinta urmãtoare se va discuta si despre AGA de la Drupo... Zis si fãcut. Asadar, în AGA la Troleibuzul au intrat Neculai Puscasu si Adrian Bourceanu (PSD), Andrei Ignat (PNL), Stefãnut Ploscaru (PPDD), Cristian Tomulet si Gheorghe Vasiloiu (PDL). UNPR are loc pentru o nominalizare. Asta înseamnã cã nu peste mult timp va pica noul director de la Troleibuzul, economista Nadia Nãstase, membru UNPR. Schimbãri se vor produce si la Apa Serv, unde acum sînt în AGA Bogdan Onu si Dan Constantin (PSD), Neculai Andone (PNL), Nadina Simion (PPDD), Claudiu Stafie si Mircea Pintilie (PDL). Alt loc liber pentru un uneperist. La Neamt Turism în AGA au intrat Vasile Nica si Radu Tudorel (PSD), Dan Gabriel Pavãl (PNL), Mihai Fãrcãsanu (PPDD), Dionisie Dumitrascu si Aurelian Jora (PDL). UNPR va desemna la sedinta viitoare. Pofta schimbãrilor a atins si Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean. Au fost propusi la titulari ai acestui for de conducere Dan Constantin si Nadina Simion, schimbarea constînd în înlocuirea uneperistului Iacoban cu pesedistul ex-prefect. Supleanti sînt Radu Tudorel si Gabriel Pavãl. Pentru un loc în AGA la Aqua Neamt s-au duelat Adrian Bourceanu (PSD) si Florin Andronache (PDL). A cîstigat primul cu 17 voturi. Vãzînd cã nu au încãput chiar în toate AGA si CA, pedelistii au cerut unele explicatii, iar rãspunsul parcã dã de înteles cum va functiona alianta nefireascã din prezent: „Mai sînt CA la scolile speciale, unde puteti intra!“. Rãspuns de pesedist.

Articol afisat de 2903 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective