Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2013
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Februarie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

SUPÃRAREA CÎND ÎMI VINE...

• supãrati de diverse situatii unii se apucã de scris • dar ce scriu si, mai ales, cum scriu „meritã“ a fi citit pentru a ne recãpãta buna dispozitie • „marlania e f. mare sa tii un judet cu muzica pe care o dai de se aude si prin microbuz tot felul de hahaieli cei care sunt asa sa si le dea acasa iar de ce v am spus ca acasa pe acelasi program era o cu totul alta emisie si in magazin sau in microbuz e alta“ e una din problemele reclamate pe site-ul domnuleprimar.ro • • si pe la DSP au ajuns reclamatii trãznite • un pietrean s-a plîns cã o vînzãtoare ar avea o boalã venericã • altul, care stã în apropierea unui cimitir, este deprimat de trecerea cortegiilor funerare si de zgomotul clopotelor care se trag la înmormîntãri •

Exprimãri de tot rîsul pe site-urile publice unde fiecare poate spune tot ce are pe suflet, mai ales dacã se ascunde în spatele unui nume fictiv. Unul dintre site-urile pe care pietrenii îsi spun of-ul este domnuleprimar.ro. Zilele trecute a fost postat un mesaj cum altul n-a mai fost. Chiar dacã cel în cauzã doreste ajutorul autoritãtilor, din cele scrise nu se întelege nimic. Nici cei care l-au citit n-au înteles ceva, motiv pentru care au taxat reclamantul destul de dur. Redãm în continuare continutul reclamatiei, asa cum a fost scrisã ea pe domnuleprimar.ro: „va rog sa luati masuri de urgenta cu emisiile radio din orasul p.neamt ca aici prin maratei se aude numai muzica in ha haieli parca fac altceva si se ia unda radio cred din bucuresti si se da din masini din taxiuri din telefoane mobile totusi noi platim taxa pt. radio dar de 3 -4 ani asta face cineva cu asta se ocupa cred ca dnu ministru cu audio vizualul daca a mai ramas dnu onisei va rog sa luati masurile corespunzatoare ca de acum isi fac chiar de cap o fi ei cu tehnica inalta dar marlania e f. mare sa tii un judet cu muzica pe care o dai de se aude si prin microbuz tot felul de hahaieli cei care sunt asa sa si le dea acasa iar de ce v am spus ca acasa pe acelasi program era o cu totul alta emisie si in magazin sau in microbuz e alta“. Semnatara reclamatiei este taxatã de cei care urmãresc sesizãrile de pe site-ul respectiv. „Profuã' de românã“, de exemplu, întreabã retoric: „Dumnezeule, Florentina, tu chiar existi???????“. Un alt pietrean a adãugat: „Chiar dacã nu are nici o logicã si contine un milion de greseli gramaticale, ati bãtut recordul la cea mai lungã propozitie din lume!“. Ironic, „Mos Crãciun“ a adãugat: „Si cînd te gîndesti cã, poate, are drept de vot!“.

Hotãrît si insistent

Un pietrean care se ascunde în spatele unui nume „Thuekis“ încearcã sã relateze, dar tot într-o românã pe care a fãcut-o praf prin exprimare, cum au intervenit fortele de ordine pentru a stopa un furt si emite niste sfaturi despre ce ar trebui sã facã Politia Localã: „domnule primar vorbiti cu cei de la politia locala sa mai faca niste ture si prin cartierele marginase ca in maratei cam pe 13 februarie sau cam spart vreo 10 masini (unii dintre faptasi au fost prinsi), iar in urma cu 2 zile unui vecin din celalalt bloc , erau 2 persoane sa-i sparga iarasi garsoniera, ia sunat pe jandarmi si ei au venit cu alarma pornita, normal ca cretinii aia au fugit ca nu o sa stea sa-i astepte. ne dam mare cu avem un oras frumos, dar vad ca nu e prea sigur. politia ce face? din 10 in 10 minute tururi cu masinile lor in centrul orasului... (nu spun de toti) dar cred ca asta nu e serviciu. parerea mea domle.. ASTEPT RASUNS DACA NU MAI INCERC“.
Si astfel de mesaje se mai gãsesc pe site-ul respectiv, oameni de toate felurile scriind cum le trece prin minte, fãrã a avea habar de acuratetea limbii. Printre cele reclamate, un domn „Demolator“ le sugereazã autoritãtilor sã planteze brazi ca sã scape de cîntecele popesti care se aud prin boxele de pe zidurile unei biserici: „Rog sa sadi brazi in curtea bisericii, langa poarta din spatele ei, pentru protectie fonica, deoarece zgomotul produs de megafoanele puse pe peretii cladirii, este f f f mare. Terenul din curtea bisericii, este considerat domeniu public?“.

Vînzãtoarea cu probleme intime

Directia de Sãnãtate Publicã Neamt are printre alte atributii si unele care vegheazã la sãnãtatea locuitorilor zonei, judetului, orasului etc. Tocmai din acest motiv, o serie de persoane reclamã diverse activitãti care le-ar afecta sãnãtatea sau calitatea vietii. Desi cele mai multe astfel de plîngeri sînt întemeiate si vin din partea unor persoane bine intentionate, existã si o serie întreagã de reclamatii care se pot înscrie cu succes în seria celor de-a dreptul trãznite.
Asa se face cã medicii de la DSP s-au confruntat de curînd cu un bãrbat care a venit cu o falcã în cer si cu una în pãmînt sã reclame cã o vînzãtoare dintr-un supermarket are o boalã venericã si îi pune lui sãnãtatea în pericol. Reclamantul nu a precizat cum de si-a dat seama de afectiunea femeii mai ales cã acea boalã nu lasã nici un fel de semne vizibile pe piele, afectînd strict altã zonã. O altã sesizare care i-a distrat pe angajatii institutiei a venit din partea unui pietrean care locuieste în apropierea unui cimitir. Persoana în cauzã s-a plîns de faptul cã este de-a dreptul deprimatã de trecerea cortegiilor funerare, de clopotele care se trag la înmormîntãri si de zgomotul masinilor. Culmea este cã persoana în cauzã si-a cumpãrat de bunã voie locuinta în apropierea cimitirului acum cîtiva ani, stiind foarte bine ce peisaj va avea de vãzut zi de zi. Tot de la începutul acestui an mai multi locuitori din Piatra Neamt au cerut ajutorul DSP-ului pentru a împiedica ridicarea unei noi biserici. Oamenii s-au plîns de faptul cã viitorul lãcas de cult va fi prea aproape de locuintele lor si cã le va lua din luminã si spatiul verde. De asemenea, pietrenii au reclamat cã nu sînt de acord nici cu zgomotul clopotelor sau al slujbelor religioase ce vor fi inerente viitoarei constructii religioase. „Noi am primit o cerere de autorizare din partea bisericii respective. Deoarece au existat plîngeri din partea vecinilor am solicitat un studiu de impact pentru a vedea cum va afecta viata locuitorilor viitoarea bisericã. ÃŽn functie de rezultatele acelui studiu vom vedea ce este de fãcut“, a declarat medicul Dan Morenciu, directorul DSP Neamt.

Articol afisat de 1574 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective