Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2013
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Martie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PNL, SEMN CÃ   SE RUPE USL?

PNL, SEMN CÃ SE RUPE USL?

• fãrã sã-si fi anuntat partenerii de aliantã, sefii PNL Neamt, Ursãrescu si Tapu, au dat startul bãtãliei pentru Primãria Piatra Neamt • cei doi au declarat cã pînã la sfîrsitul anului PNL va avea un candidat pentru primãrie • Eugen Tapu a anuntat obiectivele pe termen scurt mediu si lung • el zice cã trecerea lui Gheorghe Stefan la PNL este doar o speculatie a presei •

Pînã la alegerile locale din 2016 mai sînt trei ani si cîteva luni, dar cu toate acestea sefii liberali au început demersurile pentru identificarea candidatului cu cele mai mari sanse la functia de primar la Piatra Neamt. Nimic rãu s-ar putea spune, însã în acest moment PNL-ul face parte din USL, iar partenerii de aliantã habar nu au de intentiile lor. Asta înseamnã cã social democratii si liberalii se gîndesc tot mai mult la despãrtire si sînt convinsi cã peste patru ani USL va fi istorie. Anuntul cã PNL Neamt îsi cautã un candidat care sã cîstige functia de primar la Piatra Neamt a fost fãcut ieri într--o conferintã de presã sustinutã de parlamentarii Dorinel Ursãrescu si Eugen Tapu. Ultimul de altfel a si fost ales, tot ieri, presedinte interimar la PNL Piatra Neamt. Cu aceastã ocazie a fost aleasã si componenta noului Birou Municipal care va fi format din 16 membri. Cît priveste viitorul candidat la primãria pietreanã lucrurile se anuntã mai mult decît spectaculoase. „Cel mai important obiectiv pentru organizatia municipalã este cîstigarea alegerilor din 2016, sau cînd vor fi ele, la Primãria Piatra Neamt“, a anuntat Dorinel Ursãrescu.
Senatorul Tapu a completat informatia spunînd cã pînã la sfîrsitul acestui an PNL Piatra Neamt va avea candidat pentru functia de primar. „Pe termen lung, obiectivul principal si central al organizatiei este cîstigarea Primãriei Piatra Neamt, de aceea în perioada imediat urmãtoare vom arunca în luptã 2-3 personalitãti, pe care nu le nominalizez acum. Iar pînã la sfîrsitul anului vom lua decizia spre una dintre aceste personalitãti care am convingerea cã va fi viitorul primar de Piatra Neamt“, a declarat Eugen Tapu. Contactat telefonic, Ionel Arsene, presedintele PSD Neamt, partid aflat în aliantã cu PNL, sub umbrela USL a declarat cã nu are cunostintã de intentiile liberalilor, precizînd însã cã si partidul pe care îl conduce îsi doreste sã cîstige functia de primar în municipiul resedintã de judet. „Si noi ne dorim acelasi lucru si cred cã peste patru ani ne vom bate la alegerile locale cu PNL. Cît priveste alegerea unui candidat comun al USL cred cã este prea devreme sã discutãm. Noi ne-am dori sã mergem în aceeasi formulã si peste patru ani, iar dacã lucrurile vor rãmîne cum sînt acum este clar cã se va face o analizã în interiorul USL si va fi ales cel mai bun candidat. ÃŽn ceea ce ne priveste, este clar cã ne dorim Primãria Piatra Neamt, asa cum ne dorim Primãria Roman si Consiliul Judetean. Sîntem cel mai puternic partid din judetul Neamt si din România si este firesc sã ne dorim cît mai mult“, a declarat Ionel Arsene.

Gheorghe Stefan nu are loc în PNL Neamt

Cît priveste planurile pe care senatorul Tapu le are cu organizatia municipalã, acestea sînt mai mult decît ambitioase, obiectivele fiind împãrtite în tre categorii: pe termen scurt, mediu si lung. Ce surprinde însã este faptul cã în mod normal obiectivele sale, în calitate de presedinte la PNL Piatra Neamt, ar trebui sã fie numai pe termen scurt dacã tinem cont cã peste cîteva luni ar trebui sã aibã loc alegeri în PNL Piatra Neamt. Asta înseamnã o altã componentã a Biroului Municipal si, poate, un alt presedinte. „Pe termen scurt dorim o rapidã reorganizare a organizatiei muncipale, o deschidere a acestei organizatii cãtre personalitãti de centru dreapta, dar nu numai. ÃŽn perioada urmãtoare vom încerca sã atragem înspre noi majoritatea personalitãtilor din Piatra Neamt“, a declarat Tapu. Cu sigurantã, actualul primar de Piatra Neamt nu face parte din planurile de racolare ale liberalilor. Eugen Tapu a catalogat drept o speculatie si o aberatie zvonul privind o eventualã înregimentare în PNL a lui Gheorghe Stefan. „Am vãzut în mass media cum cã ar fi avansate negocieri cu primarul Gheorghe Stefan si chestii de genul ãsta. Vã spun foarte clar cã nu existã asa ceva. D-l Stefan nu e în vederea noastrã de a deveni membru al PNL. Istoria PNL cu Gheorghe Stefan nu a fost una fericitã. Cred cã e o speculatie si o aberatie“, a conchis Eugen Tapu. Tot ieri a fost aleasã si componenta Biroului Municipal interimar. Printre cei 16 membri se aflã si trei nume noi, respectiv Mihai Obreja, directorul Colegiului Petru Rares, Mircea Gorghiu, director tehnic la Directia Silvicã si Adrian Ciobanu, directorul RAR Neamt. Ceilalti 13 membri sînt: Gabriel Visan, Stelian Mitrea, Iulian Nemteanu, Andrei Ailiesei, Adrian Oniga, Iulian Luca (n.n. - ales sã fie propus membru de onoare PNL la nivel national), Florin Crãciun, Mihai Vartic, Georgiana Mihalcea, Ciprian Barb, Carmen Rusu, Sever Botezatu, Vasile Babãtã. Acestora li se adaugã cei patru consilieri locali municipali: Ecaterina Iliesei, Constantin Teodorescu, Ion Cazacu si Vasile Popescu.

Articol afisat de 2539 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Vocea
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective