Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2013
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Martie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Povesti spuse de Ursãrescu si Tapu

• deputatul Ursãrescu zice cã n-a fost „jaf“ în vechea legislaturã la societãtile CJ: „Pînã acum nu s-a dovedit absolut nimic despre jaful de la CJ“ • nu cu mult timp în urmã, cînd era în Opozitie, acelasi personaj politic clama jocurile murdare ale celor din PDL, inclusiv cele din CJ • „Puterea portocalie e o adunaturã mafiotã“, zicea, prin 2010, Ursãrescu •

Politica în interesul cetãteanului este cel mai invocat dicton în campaniile electorale de majoritatea celor care doresc sã ajungã la „ciolan“. Din pozitia de politician aflat în Opozitie, liberalul Dorinel Ursãrescu a fost unul dintre cei mai duri critici ai guvernãrii PDL atît la nivel central, cît si la nivel local. Ajuns la putere, cu tot cu partidul din care face parte, Ursãrescu a uitat subit de „jaful PDL“ pe care îl invoca ori de cîte ori avea ocazia. Acum asteaptã ca autoritãtile sã-si facã datoria, uitînd cã nu cu mult timp în urmã îi acuza inclusiv pe cei care ar fi trebuit sã se implice pentru a stopa presupusele fãrãdelegi comise de „portocalii“. Concret, la ultima conferintã de presã, parlamentarii PNL Dorinel Ursãrescu si Eugen Tapu au declarat cã pînã în prezent nu s-a dovedit jaful comis la nivelul societãtilor CJ si cã asteaptã ca autoritãtile sã-si facã datoria. „Pînã acum nu s-a dovedit absolut nimic despre jaful de la nivelul CJ. Asteaptãm în continuare si chiar recomand institutiilor abilitate sã descopere jaful de la nivelul judetului. E posibil sã fie, dar nu are nici o legãturã nici cu mine, nici cu firmele în care am fost actionar“, a declarat Ursãrescu. ÃŽn momentul în care i s-a reamintit cã avea o cu totul altã pozitie în perioada cînd se afla în opozitie, deputatul a declarat: „Eu nu am pîrghiile sã aflu ce s-a întîmplat la CJ. Cel care pãstoreste pîrghiile la CJ nu sînt eu. ÃŽn afarã de declaratii de presã nu avem absolut nimic. Astept autoritãtile statului, cele care sînt abilitate sã identifice jaful, care sînt abilitate sã sanctioneze jaful sã-si facã datoria si sã-i condamne pe cei care l-au fãcut“, a precizat Ursãrescu uitînd cã USL, din care face si el parte, detine controlul în CJ Neamt, drept pentru care ar avea pîrghiile necesare identificãrii presupuselor ilegalitãti de pe la societãtile CJ. Dar iatã doar una dintre declaratiile actualului parlamentar fãcute în urmã cu doi ani: „ÃŽn ce mã priveste si ce priveste PNL si relatia lui si pozitionarea fatã de PDL am spus cã eu si PNL nu negoziazã cu teroristii. Puterea portocalie e o adunaturã mafiotã care a adus tara acolo unde adus-o pentru cã nu au absolut nimic în comun nici cu tîlharii si nici cu hotii care au si ei codul lor de onoare“.

Uite jaful, nu e jaful

Senatorul Eugen Tapu a precizat cã nu stie ca vreo autoritate a statului sã ancheteze presupusele abuzuri de la societãtile CJ.
„De exemplu, la Apa Serv toti stim cã cetãtenii plãtesc cel mai mare pret la apã, printre cele mai mari din tarã. N-a venit nimeni sã ne spunã care sînt cauzele... cã s-a dus nu stiu care director în schimb de experientã si a cheltuit 18.000 de euro.... Serios? Ãsta e jaful de la Apa Serv? Asteptãm ca insitutiile statului sã-si facã treaba. Vedem în toatã presa jaf, jaf, jaf... Cînd colo aflãm cã s-au dus doi directori care au consumat 18.000 euro. Bun, e importantã si suma asta, dar cred cã e un nimic la nivelul cifrei de afaceri si a banilor care se învîrt la Apa Serv. Noi le-am promis cetãtenilor cã o sã le prezentãm cauzele pentru care plãtesc atît de mult“, a declarat Tapu, care este convins cã un control serios poate fi fãcut de o institutie de audit din afara CJ. Pentru cunostinta senatorului Tapu, asa-zisele ilegalitãti de la Apa Serv fac obiectul unor verificãri demarate de Politia Economicã. Vizibil afectat de declaratiile lui Dorinel Ursãrescu, care se vede o victimã a unei campanii de presã îndreaptatã împotriva sa, senatorul Tapu i-a sãrit în ajutor. El a dat exemplu una dintre lucrãrile de asfaltare realizate de firma E 85 Impex în care Ursãrescu a fost actionat mult timp. „Sãptãmîna trecutã am mers pe drumurile celebre de care domnul deputat era acuzat cã a furat nu stiu cîte sute de miliarde de la CJ. Atunci l-am rugat sã dezmintim odatã. Drumul ãla (n.r. - Tîrgu Neamt - Tupilati) aratã impecabil dupã atîtia ani. Vã invit sã filmati acel drum care a fost fãcut cu bani mai putini si aratã impecabil“, a declarat Tapu. Ce nu stie domnul senator este faptul cã acuzatiile cu privire la calitatea proastã a unor lucrãri executate de E 85 Impex SRL au apãrut în niste rapoarte oficiale ale Inspectoratului de Stat în Constructii. Solidari, cei doi parlamentari au fost mai mult decît revoltati de un articol apãrut în presa centralã si preluat de o publicatie localã în care se arãta cã s-au întîlnit, într-un hotel bucurestean cu managerul de la CFR Marfã si fostul ministru Adriean Videanu pentru a pune la cale o afacere la societatea feroviarã. Cei doi au precizat cã s-au întîlnit cu Dan Diaconescu în respectivul hotel si au discutat cu acesta despre alianta pe care USL-ul o are la nivel local cu PP-DD. Asa o fi?

Articol afisat de 1998 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective