Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2013
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Martie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Fãrcãsanu, adio   politicã, adio CJ!

Fãrcãsanu, adio politicã, adio CJ!

• Mihai Fãrcãsanu a pierdut, încet dar sigur, toate functiile ce i-au fost asigurate de intrarea în politicã • de ieri nu mai e nici pepededist si nici consilier judetean • politicianul si-a dat demisia atît din partid, cît si din calitatea de consilier judetean • Fãrcãsanu este judecat într-un dosar de evaziune fiscalã, iar recent a fost trimis în judecatã pentru fapte de coruptie •

Mihai Fãrcãsanu este în picaj total, dupã ce anul trecut, în iunie, ajunsese pe cai mari. N-a iesit presedinte al Consiliului Judetean Neamt, functie la care aspirase la alegerile locale si judetene din vara trecutã, dar a fost ales vicepresedinte al legislativului, printr-un complex favorabil, fãcînd aliantã cu ceea ce a însemnat APEL în Neamt - o uniune a democrat-liberalilor si a uneperistilor. Doar cã functia nu i-a tinut mult, pentru cã dupã vreo cinci luni alianta n-a mai fost o fortã în legislativ si Fãrcãsanu a fost debarcat, devenind simplu consilier judetean. Schimbarea nu a fost usoarã, dar uselistii l-au învins si în locul lui au votat-o pe pesedista Emilia Arcan. Nici simplu consilier n-a mai rezistat mult Mihai Fãrcãsanu. Fiind anchetat de Directia Nationalã Anticoruptie, pepededistul a fãcut un gest de onoare si ieri dimineatã s-a dezbrãcat de haina politicã si implicit a renuntat la mandatul de consilier judetean. Politicianul si-a dat demisia atît din PP-DD, cît si din calitatea de consilier judetean.
Asta înseamnã cã în sedinta CJ de luna aceasta, consilierii judeteni vor lua la cunostintã despre respectiva demisiei si îsi vor da avizul pentru intrarea în legislativ a supleantului de pe lista PPDD de la alegeri. Mihai Fãrcãsanu a preferat sã facã el pasul si sã iasã din viata politicã, fãrã a mai astepta sã ia aceastã decizie superiorii lui din Biroul Permanent National al PPDD. Primul supleant era Vasea Gherasim, dar nu dupã mult timp de la alegeri a rãmas fãrã sprijin politic, pepededistii reprosîndu-i faptul cã nu s-a implicat suficient în campania electoralã, astfel încît oamenii lui Diaconescu sã aibã un succes si mai mare la Neamt. În aceste conditii, noul consilier judetean PP-DD va fi Adrian Smarandei.

Problemele lui Fãrcãsanu

Decizia luatã de Mihai Fãrcãsanu era asteptatã de conducerea PP-DD Neamt care în urmã cu douã sãptãmîni a decis excluderea lui din partid. Bucurestiul urma sã analizeze decizia Biroului Judetean al PP-DD si sã o confirme sau nu. Cum Fãrãcsanu si-a dat demisia, Bucurestiul va renunta la a mai discuta situatia lui. Oricum, politicianul demisionar va avea acum mai mult timp ca sã se concentreze asupra problemelor pe care le are cu legea. El este judecat într-un dosar de evaziune fiscalã si are la activ o condamnare cu suspendare. ÃŽn plus, Fãrãcãsanu a fost trimis recent în judecatã, fiind acuzat de fapte de coruptie. Procurorii DNA au retinut în sarcina sa infractiunea prevazutã în art. 13 din Legea nr. 78/2000, respectiv fapta persoanei care îndeplineste o functie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fãrã scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa în scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formã continuatã. ÃŽn perioada martie-mai 2012, spun procurorii anticoruptie, inculpatul Fãrcãsanu, folosindu-si functiile de vicepresedinte în cadrul Biroului Permanent National al PP-DD si de presedinte al Organizatiei Judetene Neamt, a pretins de la sase membri ai aceluiasi partid politic suma totalã de 35.000 de euro. „Acesti bani au fost pretinsi atît pentru sine cît si pentru partid pentru ca, în virtutea functiilor sale politice, sã favorizeze persoanele respective pentru ocuparea unor functii de consilieri judeteni cu ocazia desfãsurãrii alegerilor locale din anul 2012. Din banii pretinsi, inculpatul a primit suma de 10.000 euro cu titlu de contributie pentru campania electoralã a partidului“, se aratã în comunicatul DNA. Dosarul va fi instrumentat la Judecãtoria Piatra Neamt.

Articol afisat de 1213 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective