Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2013
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 25 Martie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Viata portocaliilor dupã  conventia partidului

Viata portocaliilor dupã conventia partidului

• sustinãtorii Elenei Udrea sînt supãrati foc pe rezultate • acestia sustin cã a fost vorba despre o fraudã • presedintele PDL Roman, Laurentiu Leoreanu, apreciazã cã au fost deturnate rezultatele • el sustine cã a fost gãsit pe listã cã ar fi votat primarul Nicu Chirilã, care nu a fost la Bucuresti • senatorul Cadãr declarã cã a votat cu Vasile Blaga si cã nu este singurul din delegatia nemteanã •

Supãrati foc pe rezultatele alegerilor din PDL, membrii delegatiei nemtene sustin cã Elena Udrea, autoarea motiunii „Noul PDL. O nouã Românie”, a fost furatã. Principalul partener romascan al Elenei Udrea, presedintele portocaliilor, Laurentiu Leoreanu, a fãcut o primã analizã a ceea ce s-a întîmplat la Conventia de sîmbãtã, în sala de la Romexpo, unde deputata de Roman a pierdut în fata lui Vasile Blaga. „Nu stim de ce nu ne-a fost acceptatã contestatia pe care am depus-o. Problema care se pune este modul nedemocratic în care s-a lucrat. ÃŽncã de la început am atras atentia despre neregulile organizatorice. Initial, la Conventie au fost anuntati cã sînt delegatii care nu pot ajunge la timp, din judetele afectate de viscol. Multi delegati ori nu s-au regãsit pe liste, ori au gãsit listele semnate în locul lor. Acest lucru s-a întîmplat si cu delegatia noastrã de la Neamt. De exemplu, primarul de la Ruginoasa, Nicu Chirilã, nu a participat la Conventia de la Bucuresti, pentru cã a fost bolnav, orã' noi l-am gãsit semnat pe liste. La fel s-a întîmplat si cu primãrita de la Gîrcina si cu încã o persoanã. La începutul procedurii de vot s-au anuntat cã vor participa 4.359 de delegati, iar în procesul verbal prezentat s-a stipulat cã sînt 4.632 voturi valabil exprimate. Este o neconcordantã majorã. Am cerut confruntarea cu listele de vot si renumãrarea voturilor. Diferenta, chiar si în aceste conditii, este foarte micã. Lucrurile nu pot rãmîne asa. Trebuia sã se organizeze un tur doi, dar nu s-a vrut. Prin urmare este clar cã s-a încercat o fraudare a votului si o deturnare a rezultatelor. Cîstigarea presedintiei partidului de cãtre domnul Blaga este o victorie tristã, care nu ne face cinste”, a declarat Laurentiu Leoreanu, vicepresedinte al PDL Neamt.

„Deturnare grosolanã” a rezultatelor

Acesta a mai sustinut cã, duminicã dimineatã, juristii partidului urmau sã se pronunte privind sansele atacãrii rezultatelor în Contencios Administrativ. Sustinãtorii motiunii Udrea au solicitat mai multe documente legate de modul de organizare a Conventiei, pentru a fi confruntate cu numãrãtoarea paralelã, si pentru a putea identifica clar persoanele aflate în situatia amintitã, respectiv pentru a vedea de unde au apãrut cele 300 de voturi în plus. ÃŽn momentul în care vor exista toate documentele cerute se va vedea cum se va actiona. Leoreanu vorbeste de o „deturnare grosolanã” a rezultatelor alegerilor, care ar putea duce la ruperea partidului. Cît despre viata dupã 23 martie, primarul Romanului a spus cã este prematur sã se pronunte: „Iatã cã m-ati gãsit în viatã, rãspunzîndu-vã la telefon. Totul face parte din viata noastrã si trebuie luat ca atare. Este prea devreme sã luãm decizia plecãrii din partid. Ea trebuie luatã dupã o analizã serioasã, cu toti colegii din organizatia de la Neamt. Eu cred cã împreunã vom face o analizã corectã si pragmaticã a ceea ce s-a întîmplat si vom vedea ce vom face. Am auzit despre reactia presedintelui care a transmis un mesaj de „adio”, dar e prea devreme, cum v-am spus, sã hotãrãsc dacã voi pleca sau nu din partid. Nu stiu dacã doamna Elena Udrea va pãrãsi, sau nu, partidul”. El nu stie la ora aceasta dacã va face tot ce-i stã în putintã spre a fi dat afarã din partid si a deveni „liber de contract”, fãrã a-si pierde mandatul de primar, pentru a intra în noua miscare construitã de presedintele Bãsescu, poate în Miscarea Popularã de care se tot vorbeste, sau va rãmîne independent. Pe de altã parte, este foarte posibil sã sarã în „barca” Puterii. „Este greu de spus ce viitor politic voi avea. V-am mai spus cã într-o constructie politicã te bazezi si pe colegi. Nu pleci din partid ca dintr-o casã pãrãsitã. Nu este vorba doar de situatia mea, ci de a sute de colegi de care m-am legat si mi-au stat alãturi în atîtea bãtãlii electorale”, a mai spus Leoreanu.

Senatorul Cadãr a votat cu Blaga

ÃŽn delegatia de la Neamt au existat si oameni care au votat cu Vasile Blaga. Printre acestia a fost senatorul Leonard Cadãr. „Asa cum am anuntat si la Piatra Neamt, eu am votat cu Vasile Blaga. Dacã as fi votat cu sufletul, as fi pus buletinul în urnã cu doamna Elena Udrea, dar am votat cu ratiunea. Unul din motivele pe care vi le-am spus si la deschiderea cabinetului meu parlamentar, este faptul cã ati vãzut cã si în campania electoralã, si dupã aceasta, am fost lãsat absolut singur. Pe mine nu m-a sprijinit nimeni în afarã de electorat. N-a venit nimeni nici la deschiderea cabinetului parlamentar. Eu nu voi pleca din PDL, ci vor rãmîne alãturi de omul care stie cum trebuie organizat partidul”, a declarat Leonard Cadãr. Acesta este sigur cã mai existã si alti membri ai delegatiei nemtene care au votat Blaga.

Articol afisat de 2195 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective