Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2013
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Aprilie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Viceprimarul Anton a renuntat la leafã

Autoritãtile nemtene s-au pus pe cãutat solutii inedite în adminsitratie. Dupã ce viceprimãritele din Piatra Neamt s-au trezit cã nu mai au birourile acolo unde ar fi trebuit, într-un sediu nou si modern, la o zi diferentã Monica Anton, cea mai veche dintre adjunctele primarului a anuntat cã refuzã banii Primãriei. Pentru cã nici ea si nici Aurelia Simionicã nu au atributii, adicã în timpul serviciului nu au nici o sarcinã de solutionat, Monica Anton renuntã la indemnizatia lunarã. Pînã la finele lunii trecute, pepededista Anton avea în grijã în principal rezolvarea problemelor ce tin de partea socialã. Cum primarul Gheorghe Stefan a decis ca printr-o dispozitie, inclusiv aceste aspecte sã cadã în grija city-managerului Bogdan Puscasu, Monica Anton nu mai are ce face în beneficiul societãtii: „ÃŽn calitate de viceprimar al municipiului Piatra Neamt si avînd în vedere dispozitia primarului din data de 29 martie 2013 prin care mi-au fost retrase toate competentele si atributiile, am luat hotãrîrea ca indemnizatia lunarã de viceprimar pe care o primesc începînd cu aceastã datã sã o donez copiilor cu dizabilitãti. Banii vor ajunge la fundatia care se ocupã de strîngerea de fonduri pentru copiii bolnavi de leucemie. Am luat aceastã decizie întrucît am responsabilitatea banului public si nu-mi permit sã cheltuiesc banul public nemuncit“, a declarat Monica Anton.
Salariul viceprimãritei este de 2.840 de lei pe lunã si va fi donat cîtã vreme ea nu va mai ajunge în institutia în care ocupã un post de adjunct. „Voi mai merge la Primãrie dupã ce prefectul se va pronunta asupra legalitãtii, pentru cã trebuie sã efectueze un control de legalitate, conform unei solicitãri pe care am fãcut-o în nume propriu. Din punctul meu de vedere, acum la Primãria Piatra Neamt se încalcã legea. City-managerul Bogdan Puscasu semneazã nelegal actele, chiar dacã face asta în baza unei decizii semnatã de cãtre Gheorghe Stefan. Primarul nu a intuit ilegalitatea, nu a verificat Legea administratiei publice locale în amãnunt si a emis o decizie prin care mie mi-au fost luate atributiile si tot ce ar trebui sã facã viceprimarii, conform unei hotãrîri de consiliu legal votatã în vara trecutã, i-a fost trasat city-managerului. ÃŽn Piatra Neamt existã o hotãrîre de CL din iunie anul trecut, prin care s-a avizat organigrama institutiei si care nu a fost modificatã. Ca sã fie legal, primarul trebuie sã le aducã la cunostintã consilierilor faptul cã a decis anularea atributiilor mele, dupã care sã initieze un proiect de hotãrîre de CL pentru modificarea organigramei. Ce se întîmplã acum în Primãrie, orice document pe care îsi pune Bogdan Puscasu semnãtura, este ilegal. Ce se întîmplã în cazul acesta cu licitatia organizatã pentru asigurarea mobilierului la Teatrul Tineretului si la muzeele prinse în proiectul cu modernizarea Curtii Domnesti? Dacã va fi semnat contractul de city-manager, documentul va putea fi contestat. Asteptã rãspunsul Prefecturii în toatã aceastã nebuloasã“, a mai spus Monica Anton. Scandalul la Primãria Piatra Neamt a început la sfîrsitul sãptãmînii trecute, cînd majoritatea reprezentatã de USL si PPDD l-a schimbat pe pedelistul Dragos Chitic cu pesedista Aurelia Simionicã. Acest lucru l-a determinat pe primar sã decidã schimbarea birourilor viceprimãritelor în sediul vechi al Primãriei si sã anuleze atributiile adjunctei vechi, iar celei noi sã nu îi traseze nici o sarcinã.

Articol afisat de 1981 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective