Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2013
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Aprilie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

BUGETUL IPOCRIT AL USELISTILOR

• propunerea presedintelui Culitã Tãrâtã a fost modificatã cu trei amendamente, asa cum au vrut uselistii • n-au lipsit acuzele de ilegalitate, de interese, minoritarii si majoritarii evoluînd într-un nou episod al scandalului din Consiliul Judetean • „Am început sã facem aberatii. Dacã se face cum doreste USL, ajungem sã blocãm tot judetul“, a declarat Gheorghe Vasiloiu • „Aici s-au votat firmele, nu proiectele. S-a stabilit dinainte - nu-i stricãm socoteala ãluia, îi asigurãm banii, nu îl afectãm pe celãlalt“, a concluzionat Constantin Iacoban •

Consiliul Judetean Neamt are buget propriu, dar defalcat pe nevoi asa cum au decis majoritarii - cei din USL si PPDD. Dupã toatã dezbaterea de sîmbãtã, 6 aprilie, cert este cã veniturile totale ale judetului Neamt pe 2013 sînt de 284.837.000 de lei. Presedintele, în expunerea de motive pe care a sustinut-o în fata consilierilor, a vrut ca din 176.936.000 de lei sã fie banii pentru functionarea legislativului si 107.901.000 lei pentru partea de dezvoltare. Doar cã socoteala de acasã nu se potriveste cu cea din tîrg, ba, mai mult, fiind în opozitie, argumentele sale au fost demontate. Consilierii, indiferent de tabãra în care se aflã, s-au întrecut în jigniri si au întretinut atmosfera de bîlci, devenitã de acum caracteristicã. Pe rînd, s-au acuzat de interese, de siretlicuri, fiecare a zis ce i-a venit la gurã. Cert e cã la final, dupã ce uselistii cu sprijinul PPDD au introdus trei amendamente. Nu de putine ori au strigat cã presedintele ar fi fãcut niste plãti în contul facturilor restante pe lîngã lege si cã Trezoreria nu va tolera asa ceva. „Cum s-au fãcut plãti pe investitii fãrã buget? S-au plãtit lucrãri din 2012 de cãtre presedinte, iar acum ni se pune în fatã o situatie ca sã o aprobãm, luîndu-ni-se un drept, acela de a decide ceva ce ne priveste!“, a spus Dan Constantin. Neculai Cojocaru, directorul economic din CJ Neamt, a garantat cã totul s-a fãcut legal si cã lucrãrile la care se face referire sînt contracte prinse în grafice, fiind prevãzute în exercitiul bugetar pe 2013. „Lucrãrile sînt preluate de la vechiul CJ, iar dacã nu se finalizeazã ne trezim cã se distruge ce s-a realizat si vom fi nevoiti sã le luãm de la capãt!“, a spus Gabriel Farcas.

„Lãsati ipocrizia!“

ÃŽn discutii a intrat si pedelistul Gheorghe Vasiloiu, mai putin vocal de data aceasta în comparatie cu alte sedinte: „Am început sã facem aberatii. Dacã se face cum doreste USL, ajungem sã blocãm tot judetul! Investitiile sînt în derulare si trebuie continuate! Nu putem sustine doar unele!“. Cînd s-a votat, bugetul agreat de majoritate a trecut cu 18 voturi, cu 16 împotriviri si o abtinere. „Adicã nu avem buget!“ - a conchis uneperistul Gabriel Farcas, referindu-se la faptul cã multe dintre lucrãri nu prea vor putea fi continuate. Finalul discutiilor a fost asigurat într-un mod apoteotic de cãtre alt uneperist, Constantin Iacoban: „Aici s-au votat firmele, nu proiectele. S-a stabilit dinainte - nu-i stricãm socoteala ãluia, îi asigurãm banii, nu îl afectãm pe celãlalt! De ce nu spuneti adevãrul, de ce ati votat doar pentru cinci-sase lucrãri? Pentru cã întîi s-au selectat firmele care sã primeascã banii si apoi drumurile!“ - a strigat Iacoban. Interventia lui a fost pe un fond generat de o pledoarie a pesedistului Neculai Puscasu, care a îndemnat membrii legislativului ca pe viitor sã încerce sã nu îsi mai arate muschii, pregãtirea profesionalã si îndemînarea în a jigni: „De un an sîntem alesi si noi nu mai reusim sã ne punem de acord! Sefii de partide sã încerce sã se punã de acord si sã ne respectãm!“. „Asta e ipocrizie! Ati impus vot politic în sedintã si cînd sã votati, n-ati mai fãcut-o! Cum vorbiti de colaborare, cînd nu e o micã patã de colaborare? Nu mã deranjeazã cã nu am fost votat în vreo AGA sau la în comisia pentru concursul de la spital, mã deranjeazã cã una am vorbit la comisii si alta ati fãcut! Si cu asta cred cã am spus tot! Lãsati ipocrizia!“, a strigat Iacoban, fãcîndu-se auzit mai tare ca niciodatã, mai ales în raport cu un fost coleg de partid.

Prime uriase la Drupo

Un anunt care avea sã lase lumea cu gura cãscatã a fost fãcut în sedinta CJ de cãtre pepededistul Ciprian Serban. „Pe ce criterii si-au acordat Doru Conachi si Claudiu Maftei prime de 250 de milioane de lei fiecare? Au luat acesti bani pe vremea cînd erau directori la Drupo!“, a spus seful pepededistilor nemteni, membru în AGA la Drupo, precizînd cã a citit dintr-un act de control încheiat de curînd la aceastã unitate covîrsitã de datorii. Desi era în salã, Doru Conachi, acum director al Directiei Tehnice din cadrul CJ nu a scos o vorbã. Probabil majoritarii din CJ nu se vor lãsa si pentru sedinta viitoare vor astepta explicatii de la cei doi, cu atît mai mult cu cît Drupo a devenit unul dintre multele mere ale discordiei în legislativ. Pentru cã la sedinta anterioarã nu s-a aprobat transformarea acestei societãti în regie autonomã, pentru cã s-a precizat faptul cã avizul era valabil doar cu contributia a douã treimi din consilieri, se pare cã majoritarii au rãmas cu un meci pe care vor sã îl egaleze. Ba, mai mult, la sedinta de sîmbãtã s-a dat citire unui rãspuns emis de Prefecturã, conform cãruia transformarea societãtii în regie autonomã s-ar fi fãcut cu avizul majoritãtii simple, adicã cu 18 voturi, atît cît au uselistii si pepededistii în CJ Neamt. Asta înseamnã cã nu e exclus ca proiectul cu transformarea sã reaparã pe ordinea de zi a vreunei sedinte de CJ.

Articol afisat de 2384 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective