Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2013
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Aprilie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

S-A ÃŽMPUSCAT ÃŽN CAP

• un sofer de la Ambulantã s-a împuscat miercuri dimineatã în cap cu o carabinã • se vehiculeazã cã sinuciderea ar fi fost cauzatã de unele probleme de sãnãtate • colegii de la SAJ au fost socati de gestul absolut inexplicabil al bãrbatului • „A fost un om deosebit, care nu a pus nici un fel de probleme si nu ne revenim din soc“, a declarat medicul Letitia Damoc, sefa SAJ Neamt • „N-am vãzut asa ceva în toatã activitatea mea de politist“, a declarat unul dintre anchetatorii care s-au deplasat la fata locului •

Serviciul Judetean de Ambulantã a primit ieri o loviturã cumplitã dupã ce unul dintre angajati s-a sinucis din motive care nu au fost elucidate. Deocamdatã sînt luate în calcul mai multe variante. Existã voci care afirmã cã bãrbatul ar fi fost bolnav, iar altii spun cã i-ar fi fost teamã pentru locul sãu de muncã, în ultimul timp circulînd tot felul de zvonuri cu privire la o serie de disponibilizãri ce ar urma sã se facã în domeniu. Tragedia s-a petrecut miercuri dimineatã, în jurul orei 10.30, în localitatea Bicazu Ardelean. Ion Handaric, în vîrstã de 56 de ani, lucra de peste 7 ani ca ambulantier la SAJ Neamt. Omul era vînãtor cu state vechi, provenind dintr-o familie cu traditie în acest domeniu, motiv pentru care avea mai multe arme de vînãtoare, pentru toate avînd autorizatie si permis. Ieri era ziua lui liberã, urmînd sã intre în turã miercuri seara. Ieri dimineatã, în timp ce sotia nu era acasã, el a mers la rastelul cu arme si a ales o carabinã de calibru mare dupã care a mers în grãdinã si s-a sinucis. Sotia acestuia s-a întors într-un suflet cînd a auzit împuscãtura si cînd a dat cu ochii de tabloul de cosmar i s-a fãcut rãu. Ambulantierul efectiv îsi zburase creierul, tot capul fiind doar o masã sîngerîndã. ÃŽn scurt timp, la locul tragediei au ajuns oamenii legii si un echipaj de la Ambulanta din Bicaz, fãrã sã stie cã este vorba despre colegul lor. „Colegii care au ajuns acolo au avut parte de un soc. Nu si-au imaginat cã ar putea sã gãseascã asa ceva. Din nefericire, pentru victimã a fost prea tîrziu, nemaiputîndu-se face absolut nimic, dar sotia acestuia a avut nevoie de îngrijiri medicale. Este o dramã, mai ales cã nimeni nu-si poate explica ce s-a întîmplat. Nu stia nimeni sã fi avut probleme de nici un fel în familie, iar la serviciu a fost un angajat ireprosabil. Constiincios, serios, bun profesionist, nu a avut niciodatã vreo reclamatie. Sîntem zguduiti si nu ne vine sã credem cã s-a putut întîmpla asa ceva unuia dintre colegii nostri. Este foarte trist si regretãm profund aceastã nenorocire. Sîntem alãturi din tot sufletul de familia acestuia. Dumnezeu sã-i odihneascã sufletul si sã-i dea Luminã!“, a declarat cu lacrimi în glas medicul Letitia Damoc, sefa Serviciului de Ambulantã.

„Nu stiu ce a putut fi în sufletul lui de a fãcut un astfel de gest“

Nu doar colegii de la Ambulantã erau în stare de soc, ci si locuitorii din Bicazu Ardelean, oameni gospodari si asezati, care nu s-au mai confruntat cu astfel de nenorociri. Familia Handaric era una de vazã în localitate, avînd doi copii bine situati si o stare materialã foarte bunã. Sotia este asistentã medicalã, iar pînã acum doi ani a lucrat la Spitalul Bicaz. Locuinta celor doi este chiar în centrul comunei, gard în gard cu primãria astfel încît bubuitura împuscãturii a atras tot satul. „Miercuri dimineatã pe la vreo 10 eram într-o sedintã. Cam o jumãtate de orã mai tîrziu am auzit împuscãtura si imediat dupã aceea a venit cineva si mi-a spus ce nenorocire s-a întîmplat. Nu mi-a venit sã cred. ÃŽl stiu pe domnul Handaric foarte bine, ba chiar am fost coleg cu el prin anii ã'90. Erau o familie de frunte, iar tatãl lui a fost la fel de înstãrit, cu multe magazine. Era împlinit si profesional, dar si în viata de familie, avînd doi copii la casa lor, oameni învãtati si cu carte. Nu stiu ce a putut fi în sufletul lui de a fãcut un astfel de gest, mai ales acum, în Postul Mare. Oamenii vorbeau cã ar fi avut unele probleme de sãnãtate si de aceea s-a sinucis. Regret din suflet cele petrecute si sînt alãturi de familia greu încercatã. Sper ca sotia si copiii sã aibã puterea sã treacã peste acest moment cumplit“, a declarat primarul Ion Constantin Bîrsan. Cazul a ajuns si în atentia politistilor care au început cercetãrile pentru a stabili care au fost motivele care l-au îndemnat pe bãrbat sã-si curme zilele. Cercetãrile vor fi cu atît mai dificile, întrucît bãrbatul nu a lãsat nici un bilet de adio, iar în urma gestului sãu rãmas doar întrebãri fãrã rãspuns. Cert este cã si cei mai exeprimentati politisti au fost mai mult decît socati de scena tragediei. „Nu am vãzut asa ceva în toatã activitatea mea de politist. Glontul i-a zdrobit efectiv capul. A fost mai mult decît hotãrît sã-si ia viata. Pentru a nu da gres a ales pusca cu cel mai mare calibru. Avea mai multe arme, fiind membru vînãtor din anul 1997“, ne-a declarat un politist. Primele verificãri au indicat faptul cã bãrbatul detinea legal armele de vînãtoare, avînd toate avizele la zi.
„Deocamdatã nu se stie ce l-a împins sã recurgã la un astfel de gest. Suferise cu ceva timp în urmã o interventie chirurgicalã la ficat, iar sãptãmîna trecutã si-a fãcut niste analize care nu i-ar fi iesit tocmai bune. Se pare cã-i era teamã si de o disponibilizare, mai ales cã se tot vorbea cã în curînd se vor face restructuãri în sistem. Este destul de greu la 57 de ani, cînd mai ai putin pînã la pensie, sã primesti astfel de vesti. Pînã la urmã, se pare cã la mijloc a fost vorba de un cumul de factori care l-au împins sã-si ia viata“, a conchis anchetatorul. Cadavrul victimei a fost transportat la Serviciul de Medicinã Legalã în vederea efectuãrii necropsiei si stabilirii cauzei mortii.

Articol afisat de 2767 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective