Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2013
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 3 Iunie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Seful CJ l-ar fi altoit pe prefect

• presedintele CJ, Culitã Tãrâtã, a vorbit la Durãu, la o conferintã de presã, despre coabitarea cu presedintele PNL, Dorin Ursãrescu • seful CJ spune cã „au existat si vor mai exista contradictii”, dar trebuie vãzutã care este cauza acestor contradictii • despre tinuta prefectului la întîlnirea cu presedintele Landului Bavaria spune cã „dacã ar fi fost copilul meu l-as fi altoit“ n

Toatã lumea sperã cã disensiunile politice din Consiliul Judetean sã înceteze dupã alegerea social-democratului Dan Manoliu ca vicepresedinte al legislativului si „coabitarea” la Neamt sã meargã, trecîndu-se la treabã. Presedintele PNL Neamt, Dorin Ursãrescu, ne-a declarat cã s-a întîlnit cu presedintele Culitã Tãrâtã si s-au stabilit jaloanele colaborãrii. „Ne-am întîlnit cu domnul presedinte Culitã Tãrîtã si am stabilit, de comun acord, principiile de colaborare pe viitor, în asa fel încît sã se poatã trece la treabã si în Neamt, unde trebuie aduse fonduri atît guvernamentale, cît si europene”, ne-a precizat Dorin Ursãrescu. Presedintele Culitã Tãrâtã, confirmã si el întrevederea, dar dinspre UNPR lucrurile se vãd putin mai altfel. ÃŽntrebat despre aceastã coabitare si despre ceea ce se întîmplã în CJ, presedintele a declarat la conferinta de presã a UNPR, de sîmbãtã, 1 iunie, de la Durãu, cã în tot acest timp în care s-au tot schimbat vicepresedinti, sase la numãr, personal s-a strãduit ca judetul sã nu sufere. Si pentru asta stau mãrturie schimbãrile pe care s-a strãduit sã le facã pentru ca treburile sã meargã bine. „Sã vã dau cîteva exemple doar. Am preluat Spitalul Judetean cu 167 miliarde de lei datorie, am preluat Drupo cu 85 de miliarde de lei datorii, Troleibuzul cu peste 40 si ceva de miliarde. Am rezerve mari vizavi de ApaServ unde nu voi avea liniste pînã nu «voi desface firul în patru» pentru a vedea care sînt cãile pentru a reduce pretul la apã si canal în Neamt. Cei de la Iasi aduc apa de la peste o sutã de kilometri si au pretul mai mic ca la Neamt, unde avem apa sub nas. Nu-i un lucru normal si de aceastã chestiune nu se fac vinovati decît decidentii politici”, a declarat presedintele Tãrâtã.

„Nici Ursãrescu si nici Tãrîtã nu sînt singurii decidenti din Neamt

Presedintele CJ a continuat: „La Spital am redus cheltuielile la maxim, alocînd bani suficienti pentru medicamente, utilitãti si hranã. Am redus în schimb «furãciunile». Nu mai circulã facturile asa cum se fãcea, pe lucrãri închipuite, pe retete care se dãdeau asa cum se dãdeau. Eu nu fac afirmatii gratuite, ci arãt doar realitãtile. Am demostrat cã si în Spitalul Judetean se poate lucra normal. S-a fãcut atîta vîlvã cã de ce-l pun pe ãla, de ce-l mentin pe Lazãr? Am demonstrat cã echipa Lazãr-Juncu-Murariu a reusit sã aducã pe linia normalitãtii activitatea din spital, care era o «gaurã neagrã». De vreo douã ori aici s-au achitat arierate de peste 200 de miliarde. S-au achitat datoriile. Avem banii asigurati pînã în luna octombrie. Avem stoc de medicamente. Nu mai vine omul cu medicamente de acasã. ÃŽn caz cã lipseste un medicament si pacientul l-a cumpãrat, i se deconteazã contravaloarea. ÃŽn criza actualã am adus cîteva sute de miliarde pentru proiecte: pentru Centrul de Educatie Inclusivã de la Stefan cel Mare - 241 miliarde lei. Alte cîteva zeci de miliarde pentru Roznov. S-au fãcut eforturile pe care le stiti pentru redeschiderea Spitalului Bicaz, care nici mãcar nu era trecut pentru închidere pe hotãrãrea de Guvern, dar unii îl vroiau închis ca sã-l privatizeze. Am achitat si datoriile de aici, am adus paturi de la Ministerul Apãrãrii. Astea sînt realitãti”. Cît despre coabitarea cu presedintele PNL, oficialul nemtean a mai opinat: „Nici Ursãrescu si nici Tãrîtã nu sînt singurii decidenti din Neamt. Sînt atîtia alti factori politici. Au existat contradictii între noi si vor mai exista. Dar sã vedem care este cauza acestor contradictii. Trebuie sã lãsãm deoparte interesele personale sau de grup si sã facem treabã. Eu am dovedit cã nu sînt mãcinat de idei preconcepute, cum cã lumea începe si se sfîrseste cu mine, dar s-a dovedit cã pentru unii cei mai ieftini bani sînt cei publici. Am fãcut performantã în mediul privat si vreau sã demonstrez cã pot face si în administrarea judetului”. Cît despre schimbarea într-un an a sase vicepresedinti la CJ, Tãrâtã a spus scurt: „E o rusine! Lumea se întreabã care este substratul acestor schimbãri ? Dumneavoastrã, presa, îl stiti mai bine”.

Despre coabitarea cu prefectul Lazãr...

Cum redactorul „Monitorul” l-a întrebat si despre coabitarea cu „apoliticul” prefect George Lazãr, presedintele Culitã Tãrâtã s-a rezumat a reaminti un episod, pe care-l considerã a fi „jenant” pentru un demnitar, care rãmîne „oglinda” Guvernului în teritoriu. „Am rãmas profund impresionat, în rãu, de tinuta prefectului George Lazãr. Cînd îti vine presedintele Parlamentului Landului Bavaria si vine Mitropolitul Moldovei, pentru a sfinti locul de Bisericã de la Pãstrãveni si tu, demnitar, vii îmbrãcat în tinutã lejerã, e inadmisibil acest lucru. Vã spun sincer cã dacã ar fi fost copilul meu si mai adaug cã întîmplarea face cã a fost coleg cu bãietii mei, eu unul l-as fi altoit”. Seful CJ crede cã cei care acced în functii de demnitar ar trebui sã fie instruiti în ceea ce priveste protocolul ce se impune în asemenea situatii.

Articol afisat de 2216 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective