Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2013
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 10 Iunie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dizidentii din PDL cer demisia lui Leoreanu

• simpatizantii lui Vasile Blaga îl acuzã pe liderul PDL Roman cã a subordonat partidul intereselor Elenei Udrea, care vrea sã ducã partidul „în bratele Miscãrii Populare“ • Laurentiu Leoreanu spune cã nu are de gînd sã rãspundã dorintelor unor „frustrati“ •

Un grup de membri PDL Roman, în frunte cu Vasile Dumitrache, adepti ai presedintelui Vasile Blaga, a iesit la rampã anuntînd decizia de a cere demisia de onoare actualului presedinte, Laurentiu Leoreanu. „Reorganizarea PDL este strict necesarã, pentru cã la Roman structurile de vîrf ale partidului au abdicat, precum regele Mihai, în 1947. Noi n-am vrea decît ca liderii nostri de la vîrf sã abdice democratic, ca niste oameni onesti. Nu-i cerem decît sã se retragã din functia de partid, pentru cã ar fi pãcat ca domnul Leoreanu sã nu mai fie primarul Romanului. Noi nu vrem sã facem scandal. La alegerile pentru presedintia partidului au fost, practic, douã motiuni: cea a lui Vasile Blaga a cîstigat, cea a Elenei Udrea a pierdut. Noi, sustinãtorii lui Blaga, n-am spus niciodatã cã vom pleca din partid dacã nu vom cãstiga, pe cînd cei ai Elenei Udrea au spus deja înainte de votarea motiunii cã vor pleca. Domnul Leoreanu a declarat aceste lucruri în presã stindu-se cã Miscarea Popularã va fi activatã în caz cã Elena Udrea nu cîstigã. Sîntem convinsi cã scopul principal al adeptilor Elenei Udrea este acela ca la alegerile europarlamentare Elena Bãsescu sã mai cîstige un mandat. Nu am vrea sã ne trezim cu o lunã înainte de europarlamentare cã toate organizatiile din Neamt, cu arme si bagaje, se numesc azi PDL si mîine Miscarea Popularã. Ce sã mai facã un partid cu o lunã înainte de alegerile europarlamentare cînd toti membrii marcanti si militantii, de voie, de nevoie, îl urmeazã pe primar? De aceea îi dãm termen domnului primar pînã în octombrie sã facã acest gest de onoare. Dacã pînã atunci nu va accepta acest lucru, vom trece la procedurile de demitere a sa. Noi contãm pe toti membrii de partid de la Roman sã vinã lîngã noi, inclusiv consilierii locali si judeteni, pe care avem instrumente sã-i determinãm sã facã acest lucru, ca sã nu-si piardã mandatul, ridicîndu-le sprijinul politic. Asteptãm sã ni se dea inclusiv cheia de la sediu, asa cum am dat-o si noi domnului Leoreanu, cînd a venit în PD, via PLD“ a declarat, în exclusivitate pentru Monitorul, Vasile Dumitrache. Acesta a fost director la Acvaserv, iar unii sustin cã Laurentiu Leoreanu ar fi contribuit la schimbarea sa din functie, dar si la marginalizarea în PDL, unde era membru al Biroului Politic Local.

Leoreanu nu se uitã în gura unor „frustrati“

Presedintele PDL Roman, primarul Laurentiu Leoreanu spune cã nu îsi va prezenta demisia la solicitarea nici unui grup, care ar fi condus de Vasile Dumitrache, pe care-l considerã un „frustrat“. „Eu înteleg cã ei vor sã reorganizeze Partidul Democrat. N-au decît sã facã acest lucru. Eu sînt presedinte la Partidul Democrat Liberal. Nu pot sã le urez decît mult succes. N-am nici o problemã pentru cã se va vedea pe cine urmeazã oamenii. Eu sunt un presedinte desemnat prin alegeri democratice si n-are mie cum sã-mi cearã un frustrat demisia. Biroul este alãturi de mine, noi ne întîlnim la partid în fiecare joi. Discutãm, avem actiuni politice cum am fãcut si de sãrbãtori, de Pasti. Noi ne vedem de treaba noastrã. La fiecare partid este cîte unul care-i fileazã cîte o lampã. E firesc sã fie asa, cã lumea-i mare si Dumnezeu a adunat multi în grãdina lui“, a spus Leoreanu. Acesta nu crede cã grupul de „dizidenti“ ar fi mai mare de patru-cinci persoane. „Conducerea partidului de la Bucuresti ar trebui sã termine odatã cu prostiile astea, cu excluderile, cu divizarea partidului. Si nu trebuie sã se uite faptul cã Leoreanu este primarul de municipiu cu cel mai mare scor electoral la alegerile locale, de 70%. Eu îl invit pe domnul Vasile Dumitrache sã vinã si sã discutãm aceste lucruri în birou si nu în presã. Dacã mîine Biroul PDL îmi spune sã plec, eu le dau cheia si am plecat mîine“, a mai spus Dan Laurentiu Leoreanu. Acesta spune cã nu este surprins de aparitia acestui grup de „dizidenti“ si cã stie de aceste manevre de o lunã de zile, dar cã „ordinul de mãrime al grupului tot sã fie de vreo trei-patru cel mult cinci, acolo“, a spus ironic primarul Leoreanu. Acesta mai spune cã actualul Birou de la Roman este format din oameni adevãrati: directorul CNRV, directorii Spitalului de Urgentã, directori de la Agrana, Mittal Steel, oameni de afaceri, care chiar au de spus ceva în Roman.

E o „strategie“ a lui Leoreanu de a pleca din PDL

Senatorul Leonard Cadãr, cel plecat încã de la începutul anului din PDL, crede mai degrabã cã ceea ce se întîmplã acum este cu stiinta lui Leoreanu si e o tacticã de a pleca din PDL cãtre alt partid, fãrã a suporta consecintele pierderii mandatului de primar. „ÃŽn opinia mea nimeni din PDL n-ar avea dreptul sã-i cearã demisia domnului Leoreanu, pentru meritele pe care le-a avut în partid, pentru luptele pe care le-a dus, în douã mandate, tinînd sus steagul formatiunii politice atunci cînd aceasta era pe val. Nu cred cã cineva ar îndrãzni sã-l înlãture, ci eu cred mai degrabã cã aceasta este o fãcãturã a domniei sale, care doreste sã încheie cu PDL, din cauza nemultumirilor pe care le-a avut fatã de atitudinea conducerii de la Bucuresti. Pentru obstea romascanã are o altã optiune politicã si eu îi doresc succes si meritã sã se lupte în sensul acesta. Eu îi respect decizia. Cred însã cã nimeni nu va îndrãzni sã facã ceva politic împotriva presedintelui de la Roman. Dacã a decis sã plece din PDL îmi dau seama cã pe lîngã ambitiile personale sînt si ambitiile de a rezolva problemele Romanului si cã aceste lucruri nu le poate face fãrã sprijinul unei formatiuni politice la putere. Am încredere în maturitatea sa politicã si cred cã va alege ce-i mai bine pentru comunitate“, a spus Leonard Cadãr.

Articol afisat de 2072 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective