Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2013
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Iulie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
I s-a pus pata pe magistrati

I s-a pus pata pe magistrati

• Eugen Cobzaru a protestat ieri în fata Sectiei civile a Tribunalului, nemultumit fiind de procurori si judecãtori • el „vrea o judecatã dreaptã“, considerîndu-se nedreptãtit de justitie • ieri a fost însotit de cîtiva sustinãtori • acum douã luni s-a urcat pe un stîlp al nocturnei de la stadion si are dosar penal pentru ultraj •

Eugen Cobzaru, din Sãbãoani, a ales din nou sã protesteze împotriva justitiei nemtene. ÃŽnarmat cu o pancartã pe care scria „Vreau o judecatã dreaptã“ si însotit de un grup de trei sustinãtori, care arãtau si ei cã „Judecãtorii si procurorii nu sînt stat în stat“, în jurul orei 10 sãbãoneanul s-a postat în fata Sectiei civile a Tribunalului Neamt, de pe Bulevardul Republicii. Grupul îsi etala nemultumirile atît prin mesaje scrise, cît si prin înregistrãri audio difuzate la un megafon. „Sînt Eugen Cobzaru, din Sãbãoani, si împreunã cu sustinãtorii mei am organizat aceastã actiune pentru a arãta tuturor cã judecãtorii si procurorii sînt stat în stat. Anumiti procurori si judecãtori din judetul Neamt au propriile lor reguli, propriile lor legi si nu respectã Codul penal. ÃŽntr-un dosar al meu au fost sase persoane si pentru toate au fost solutii diferite. Eu am fost perchezitionat la domiciliu si la toate punctele de lucru ale firmei mele, iar cercetãrile nu au fost fãcute corect. De asta protestãm, vrem ca pentru toatã lumea prevederile Codului penal sã se aplice la fel, nu diferentiat“, a spus plin de nãduf Eugen Cobzaru. Acesta a mai relatat faptul cã în în urma unei sesizãri i s-a întocmit un dosar penal în anul 2011. Totul ar fi plecat de la 40 de litri de tuicã care au fost gãsiti acasã la el si pe care Cobzaru îi tinea pentru nunta unui copil si pentru a marca 25 de ani de cãsnicie. „Cei 40 de litri de tuicã si palincã erau pentru consumul propriu si dacã nu au gãsit nimic au fãcut proces verbal si au plecat. Au mers la magazin de unde au ridicat cîteva sticle, trei sticle de bãuturã si gata, mi-au fabricat dosarul. Politia mi-a fabricat dosarul, iar la Sectia contencios a Tribunalului cercetãrile nu au fost corecte, pe imagini si probe. M-am ales cu o amendã de 200 de milioane de lei. Toate astea mi-au distrus familia si afacerea, este un cerc vicios din care nu mai reusesc sã ies. Cicã fac trafic de alcool, desi în procesul verbal de perchezitie de acasã si de la magazin scria cã nu s-a gãsit nimic“, a mai adãugat protestatarul.

Ultimul protest s-a lãsat cu un alt dosar penal

El a mai adãugat cã în timp ce el s-a ales cu necazuri pentru nimic, un alt consãtean vizat de anchetã, unde ar fi fost gãsiti 600 de litri de alcool, ar fi scãpat basma curatã, motivîndu-se cã întreaga cantitate ar fi fost pentru consum propriu. „Voi protesta pînã la o judecatã dreaptã. Vreau o cercetare corectã si nu abuzivã. Cîndva, cînd am protestat la Parchetul Roman, am supãrat pe cineva, si de la asta mi se trage. Oricum, pentru dreptate mã duc chiar în Europa. Nu am vrut decît sã vorbesc cu presedintele Tribunalului, dar acest lucru este imposibil. Cît judecãtorii si procurorii nu rãspund penal, sînt deasupra legii“, a mai spus Cobzaru. Sãbãoneanul a fost însotit ieri de Mircea Enache, din Cotu Vames, Horia, fost viceprimar al comunei, care s-a declarat a fi „un cunoscut protestatar“, care îl sustine neconditionat pe Cobzaru, atît timp cît acesta luptã cu sistemul corupt si nedrept. De mentionat este faptul cã Eugen Cobzaru are la activ mai multe iesiri publice de acelasi fel. De la ultimul protest si pînã acum au trecut fix douã luni. Pe 8 mai 2013, Eugen Cobzaru s-a urcat pe unul din stîlpii de la nocturna stadionului, avînd aceleasi revendicãri ca cele de acum. De atunci si pînã acum, zice el, nu s-a schimbat nimic, decît faptul cã s-a mai ales cu un dosar penal pentru ultraj. „Acum avem autorizatie pînã la ora 3. La ultimul protest, de la stadion, mi s-a fãcut dosar penal pentru ultraj, pentru cã as fi înjurat si am tãiat lacãtul de la gard, ceea ce nu este adevãrat“, a mai spus bãrbatul. De mentionat este faptul cã în urma actiunii din anul 2011 dosarul lui Cobzaru a ajuns la Parchetul Judetean. ÃŽn urma cercetãrilor procurorii au dat solutie de scoatere de sub urmãrire penalã, fiind vorba de o contraventie, si nu de o infractiune.

Enache, „profesionistul“...

Mircea Enache nu ascunde faptul cã este un protestatar „profesionist“, cu ani în urmã pichetînd diverse institutii din Horia si Roman. Pe 29 martie 2011, la Judecãtoria Roman, el a îmbrãcat un tricou inscriptionat cu brand-ul de tarã al României (celebra frunzã) si cîteva cuvinte prin care îsi prezenta pãrerea în termeni acizi despre un judecãtor. El avea deschisã o actiune pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de... 10 centimetri pãtrati. Enache a fost cercetat pentru sfidarea organelor judiciare dupã ce pe o pancardã postatã la poarta casei scrisese cuvinte „întepãtoare“ la adresa politistilor. A primit o rezolutie de neînceperea urmãririi penale. Fostul viceprimar scisese: „I-am ciuruit! Pe 3 politisti - adevãrate jigodii ordinare locale!“. Un alt „mesaj“ al localnicului din Horia era „Din Politie si Parchet iesiti afarã adevãrate javre ordinare“, urãri de bine avînd si pentru presedintele Bãsescu.

Articol afisat de 1890 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective