Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2013
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Iulie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ajung oficialii pentru receptia Maternitãtii

• Ministerul Sãnãtãtii a promis cã va trimite miercuri o echipã în Neamt pentru a face receptia lucrãrilor

Maternitatea proaspãt renovatã si modernizatã a Spitalului Judetean Neamt ar putea fi receptionatã chiar sãptãmîna aceasta. Ministerul Sãnãtãtii a promis cã va trimite miercuri, 17 iulie, o echipã pentru a face receptia lucrãrilor, iar ulterior sã predea investitia unitãtii sanitare nemtene astfel încît sectia sã poatã fi redeschisã. „Sperãm ca miercuri sã vinã echipa de la Bucuresti si în sfîrsit sã putem face receptia lucrãrilor. Avem mare nevoie de aceste documente pentru a muta efectiv sectia“, a precizat medicul Ioan Lazãr, managerul SJU Neamt.
Pe de altã parte, nu este pentru prima datã cînd Ministerul Sãnãtãtii dã asigurãri cã va veni la Piatra Neamt, ba chiar o datã a fost vorba cã va veni chiar ministrul Nicolãescu. Din pãcate, programul prea încãrcat, perioada concediilor, dar si neseriozitatea oficialilor care nu considerã prioritarã vizita la Piatra Neamt, au fãcut ca de luni bune Maternitatea sã stea cu lacãtul pe usã desi totul este gata. Este absolut necesarã aceastã receptie, deoarece acesta Ministerul este beneficiarul investitiei fãcute de Banca Mondialã. Institutia financiarã a alocat circa 2 milioane de euro pentru modernizarea Maternitãtii din Piatra Neamt, iar lucrãrile au demarat în decembrie 2011. Ar fi trebuit sã se termine în 6 luni, dar din cauza diverselor probleme ivite pe parcurs, finalizarea investitiei a durat pînã anul acesta. Si reparatiile ulterioare au necesitat timp îndelungat, tocmai din cauza birocratiei, pentru fiecare fleac fiind nevoie de o aprobare de la Minister. Acum, toatã treaba este gata si mai este necesar doar avizul mai marilor de la Sãnãtate care, dupã ce vor face receptia, vor preda investitia spitalului. Abia dupã aceea sectia se va putea muta de la etajul cinci, unde functioneazã acum, la etajul patru. Mutarea este asteptatã cu sufletul la gurã de cadrele medicale dar si de paciente, deoarece în ultimele luni, spatiul a devenit prea mic. Au fost înregistrate mult mai multe nasteri decît de obicei si proaspetele mãmici au stat foarte înghesuite. „Am avut mai multe nasteri decît de obicei, si a trebuit sã facem tot felul de artificii ca sã nu stea cîte douã mame într-un pat. Ne dorim sã ne mutãm cît mai repede pentru cã astfel va fi mai bine pentru toatã lumea, în special pentrui paciente“, a declarat medicul Sorana Iftimia, sefa Sectiei de Neonatologie.

Articol afisat de 1126 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective