Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2013
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Iulie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Spitalul, un santier

• astãzi încep lucrãrile în Policlinicã • în paralel se deruleazã lucrãri în curtea unitãtii sanitare, la spãlãtorie, la blocul operator etc.

Spitalul Judetean a devenit în ultimele zile un santier, oriunde întorci capul fiind în derulare tot felul de lucrãri de modernizare, de reabilitare ori de constructie. Lucrurile vor fi si mai complicate de sãptãmîna aceasta, atunci demarînd si investitiile la Policlinicã. „Tot spitalu-i un santier. De luni ne apucãm de treabã la Policlinicã, iar zilele trecute am mutat cabinetele si facem loc prin sectii astfel încît bolnavii sã nu aibã de suferit. Se lucreazã si la spãlãtorie, au început si lucrãrile în curtea spitalului pentru modernizare, începe treaba la blocul operator si mutãrile si la Maternitate. Pe urmã igienizãm etajul cinci ca sã mutãm acolo Cardiologia, iar în locul acesteia vom face sectia de Paliatie. Toate acestea se fac pentru cã erau absolut necesare“, a precizat medicul Ioan Lazãr, managerul SJU Neamt.
Unitatea sanitarã a stat ani de zile în amortire, nefiind proiecte de anvergurã, scuza permanentã fiind lipsa banilor. Anul acesta lucrurile s-au schimbat, fie pentru cã au demarat efectiv proiecte mai vechi, din trecut, fie pentru cã început altele noi, multe cu finantãri europene sau din fondurile CJ. Reabilitarea Policlinicii reprezintã o investitie de aproape 30 de miliarde de lei vechi, bani care au fost obtinuti de la Ministerul Sãnãtãtii, CJ si o finantare nerambursabilã. Cu aceastã sumã tot ambulatoriul va fi modernizat, urmînd a fi înlocuit si acoperisul si sã fie montat un lift. Modernizarea curtii spitalului este un alt proiect derulat pe banii administratiei publice si care presupune o schimbare a traficului, astfel încît sã existe intrãri separate pentru ambulante si vizitatori, dar si o modernizare a parcului astfel încît pacientii sã aibã unde sã ia o gurã de aer. Realizarea spãlãtoriei este un alt proiect, banii venind dintr-o donatie oferitã de firma Kober. Societatea nu numai cã igienizeazã si modernizeazã spatiul respectiv, dar îl va si dota, astfel încît spitalul nu va mai depinde de diverse firme private. Zilele acestea vor începe si lucrãrile la noul bloc operator în valoare de 50 de miliarde de lei vechi si va fi inauguratã Maternitatea.

Articol afisat de 1272 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Salar
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective